RSS

Comunicat de presă: Fenomenele a…

Ca în fiecare an Ser…

Laurian Stănchescu: "Scrisoare p…

Scrisoare publică ad…

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La 7 aprilie 1931 se nastea mult regretatul si marele actor român Amza Pellea

Print Friendly, PDF & Email

La 7 aprilie 1931 se nastea mult regretatul si marele actor român Amza Pellea

Ne-a incantat multora dintre noi copilaria si tineretea, memorabil de departe fiind totusi rolul in care l-a interpretat pe Mihai Viteazul: la data de 7 aprilie 1931, se nastea Amza Pellea, geniul artistic românesc din Băilești, Dolj, unul dintre marii actori ai teatrului si filmului din România.

Poate ca a devenit celebru pentru personajul Nea Mărin, pe care l-a interpretat magistral, insa pentru multi dintre noi ramane in constiinta noastra si pentru rolurile de exceptie din filmele istorice românesti.

La 7 aprilie 1931 se nastea mult regretatul si marele actor român Amza Pellea

Disparut prematur dintre noi, Amza Pellea a ramas in constiinta publicului românesc ca reprezentant de marca al artistilor ce au pus umarul la retrezirea etosului national si a simtamintelor patriotice, mai ales in randurile tineretului, atras ca un magnet de creatiile cinematografice istorice ale vremii.

Traim din pacate vremuri tulburi, in care o noua generatie formata din spirite de geniu precum Amza Pellea, ar fi necesare aidoma aerului pe care il respiram, pentru a trezi din nou constiinta nationala, pentru a retrezi patriotismul si devotamentul pentru cultura si neamul românesc.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline