Societate

Iohannis: „În anul Centenarului României, trebuie să evidențiem contribuția cetățenilor de etnie roma la istoria și diversitatea societății noastre”

Iohannis: „În anul Centenarului României, trebuie să evidențiem contribuția cetățenilor de etnie roma la istoria și diversitatea societății noastre”

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru cetatenii de etnie roma din România. Surprinde insa faptul ca in mesajul sau presedintele specifica importanta momentului in care se afla România, in anul Centenarului, dar culmea, nu cu putin in urma  tot el a ignorat un moment de importanta nationala, nefiind prezent in sedinta solemna a Parlamentului, dedicata implinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

„De Ziua Internaţională a Romilor, transmit gândurile mele bune cetățenilor de etnie roma din țara noastră! Ca în fiecare an, 8 aprilie constituie și un prilej potrivit de a readuce în atenția publică problemele cu care se confruntă una dintre cele mai numeroase minorități etnice din Europa, care este încă expusă diverselor forme de excludere socială și de marginalizare.

Este important să înțelegem care sunt tradițiile, valorile, aspirațiile și nevoile comunităților rome, pentru a identifica acele soluții care contribuie concret la incluziunea socială a membrilor minorității rome, prezervând, în același timp, identitatea lor culturală.

În anul Centenarului României, trebuie să evidențiem contribuția cetățenilor de etnie roma la istoria și diversitatea societății noastre. Suntem, în aceeași măsură, datori să sprijinim această minoritate în rolul pe care îl joacă în consolidarea ţării noastre ca un spațiu al coeziunii sociale şi al solidarității în jurul marilor proiecte naționale, construite pe valorile toleranței și respectului reciproc.”, a transmis Klaus Iohannis

Nota noastra: Suntem usor nedumeriti, pentru ca pe de o parte presedintele Klaus Iohannis subliniaza clar importanta momentului in care ne aflam, adica in anul Centenarului, cand se implinesc 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, iar pe de alta parte a avut o atitudine total contrara acestui deziderat national atunci cand a fost invitat sa participe in sedinta solemna a Parlamentului. Sau se foloseste domnul Iohannis de importanta si simbolistica Centenarului numai atunci cand ii serveste in retorica cu nuante ideologice progresiste?

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

3 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

3 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

5 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

5 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

6 zile ago