RSS

Prețurile mondiale la alimente c…

12 aprilie 2021, Rom…

Marți, 13 aprilie 2021, de la or…

Un grup de patrioți …

12 Aprilie 1945: Participanții l…

Presați încă de la î…

Doctorul Răzvan Constantinescu, …

Revoltat de ceea se …

Părintele Dumitru Merticariu, co…

Părintele Dumitru Me…

Avocata Iulia Medeleanu: “Madam …

Societatea civilă a …

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Un fenomen ingrijorator: slugarnicia presei asa zis “românesti” din Satu Mare fata de interese straine atinge paroxismul!

Print Friendly, PDF & Email

Un fenomen ingrijorator: slugarnicia presei asa zis “românesti” din Satu Mare fata de interese straine atinge paroxismul!

De o buna bucata de vreme ne sunt semnalate vesti nu tocmai placute si avertizari cu privire la campania furibunda de maghiarizare si antiromânismul incurajat inclusiv la nivel institutional la Satu Mare.

Cum CNCD pare mai curand o institutie al carei scop este acela de a haitui românii pana si pentru simplu fapt de a atinge cu vreo floare pe vreun minoritar oarecare, românii sunt la Satu Mare tinta predilecta a antiromânismului, iar propaganda antiromâneasca in loc sa fie combatuta in vreun fel, este ba chiar din contra, incurajata.

Asa se face ca a aparut un nou fenomen, acela al slugarniciei fata de interese straine, atat presa cat si o parte a intelectualitatii locale tinand isonul propagandei antiromânesti, in special pe cel al propagandei filomaghiare.

Un fenomen ingrijorator: slugarnicia presei asa zis “românesti” din Satu Mare fata de interese straine atinge paroxismul!

“Presa românească din Satu Mare, care e mai degrabă anti-românească, prezintă, în foileton, un articol prin care se spune că postul local ITV , a intrat în posesia unui film pe care îl vor difuza, cu protestul maghiarilor din Satu Mare, în 1919, împotriva Marii Uniri, iar în articol se spune cum că ” Satu Mare devenise ultima palmă de pământ a Ungariei învinse în Primului Război Mondial”… Halucinant…

Acest film și articol, apar tocmai acum în Anul Centenarului și totul pentru a distruge această sărbătoare a Unirii…

Nimic nu e întâmplător, mai ales că în Satu Mare, oraș și județ conduse de către UDMR, deși românii sunt majoritari, faptele și actele antiromânești sunt tot mai dese și se simte o maghiarizare forțată și întețire a acțiunilor publice maghiare, chiar sub masca culturalității, etc.

Trezește-te române!”, scrie pe facebook Satu Mare, Pământ Românesc

Nota noastra: nu ne-am fi putut imagina niciodata o asemenea abordare la adresa istoriei României, mai ales din partea unui cotidian de limba româna. Putem doar banui ce se ar putea determina o publicatie româneasca sa fie capabila sa publice asa ceva: slugarnicia fata de niste interese straine.   

evomag.ro
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info