Bolovanul antiromân de la Oradea…

Pe data de 25 iunie …

Tractoriști din Voivodina, Serbi…

"Marile exploatații …

O judecătoare face praf așa zisu…

Judecătoarea Adriana…

Steagul LGBT călcat în picioare,…

"Libertatea sexuală …

(FOTOREPORTAJ) Mitingul pentru f…

Sâmbătă, 15 iunie 20…

Frați români, veniți acasă!

Asociația PUBLIC AT…

Executor judecătoresc amendat pe…

Încă una din minunil…

Centenarul Opincii: 100 de ani c…

"M-am pomenit cu un …

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

O veste bună: au fost alocate fonduri pentru restaurarea Bisericii Cuvioasa Paraschiva din Chimindia

Print Friendly, PDF & Email

O veste bună: au fost alocate fonduri pentru restaurarea Bisericii Cuvioasa Paraschiva din Chimindia

Pe la sfârșitul lunii aprilie a anului 2018, am luat contact cu starea deplorabilă în care se găsea Biserica Cuvioasa Paraschiva din Chimindia, comuna Hărău, județul Hunedoara. O imagine dezolantă: Biserica Sf. Paraschiva, Chimindia, jud. Hunedoara, sec. XVIII, netrecută din pacate pe lista Monumentelor istorice pentru a putea fi restaurată în mod corespunzător.

Cu toate că în prezent se susține ca edificul religios ar fi fost ridicat în secolul al XVIII-lea, localnicii sunt de altă părere, potrivit bătrânilor satului biserica fiind de fapt ridicată în cea de-a doua jumătate a secolului al XVI-lea, caz în care ar fi trebuit în mod normal ca biserica să se regăsească pe noua lista a monumentelor istorice.

Impresionați de starea avansată de degradare în care se găsea această mică și veche biserică, am contactat autoritățile locale din comuna Hărău pentru a vedea dacă au incercat vreodată de-a lungul timpului, demararea formalitatilor pentru a solicita inscrierea acestui edificiu religios pe lista Monumentelor istorice.

Biserica Cuvioasa Paraschiva din Chimindia, Foto: captura video youtube / deprinsateadunate

Biserica Cuvioasa Paraschiva din Chimindia, Foto: captura video youtube /
deprinsateadunate

Ni se părea destul de straniu că nu a fost trecută și această biserică pe lista Monumentelor istorice, mai ales dacă este să luăm în calcul și ceea ce susțin bătrânii locurilor, că biserica ar fi fost ridicată în secolul XVI.

Răspunsul primit din partea Primăriei Hărău

Răspunsul primit din partea Primăriei Hărău

După câteva zile am primit totuși o veste bună: răspunsul din partea Primăriei Hărău, prin care eram informați că au fost alocați bani pentru cumpărarea materialelor necesare restaurării acestui edificiu religios, care merită cu siguranță o soartă mai bună decât cea din prezent.


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
Comodo SSL

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Vacante in Grecia