RSS

12 Aprilie 1945: Participanții l…

Presați încă de la î…

Doctorul Răzvan Constantinescu, …

Revoltat de ceea se …

Părintele Dumitru Merticariu, co…

Părintele Dumitru Me…

Avocata Iulia Medeleanu: “Madam …

Societatea civilă a …

Comunitatea Identitară Iași, sol…

Urmând exemplul cole…

Preotul Dumitru Merticariu va fi…

Unul dintre preoții …

După Flavia Groșan, sistemul maf…

După ce presa miluit…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

O veste bună: au fost alocate fonduri pentru restaurarea Bisericii Cuvioasa Paraschiva din Chimindia

Print Friendly, PDF & Email

O veste bună: au fost alocate fonduri pentru restaurarea Bisericii Cuvioasa Paraschiva din Chimindia

Pe la sfârșitul lunii aprilie a anului 2018, am luat contact cu starea deplorabilă în care se găsea Biserica Cuvioasa Paraschiva din Chimindia, comuna Hărău, județul Hunedoara. O imagine dezolantă: Biserica Sf. Paraschiva, Chimindia, jud. Hunedoara, sec. XVIII, netrecută din pacate pe lista Monumentelor istorice pentru a putea fi restaurată în mod corespunzător.

Cu toate că în prezent se susține ca edificul religios ar fi fost ridicat în secolul al XVIII-lea, localnicii sunt de altă părere, potrivit bătrânilor satului biserica fiind de fapt ridicată în cea de-a doua jumătate a secolului al XVI-lea, caz în care ar fi trebuit în mod normal ca biserica să se regăsească pe noua lista a monumentelor istorice.

Impresionați de starea avansată de degradare în care se găsea această mică și veche biserică, am contactat autoritățile locale din comuna Hărău pentru a vedea dacă au incercat vreodată de-a lungul timpului, demararea formalitatilor pentru a solicita inscrierea acestui edificiu religios pe lista Monumentelor istorice.

Biserica Cuvioasa Paraschiva din Chimindia, Foto: captura video youtube / deprinsateadunate

Biserica Cuvioasa Paraschiva din Chimindia, Foto: captura video youtube /
deprinsateadunate

Ni se părea destul de straniu că nu a fost trecută și această biserică pe lista Monumentelor istorice, mai ales dacă este să luăm în calcul și ceea ce susțin bătrânii locurilor, că biserica ar fi fost ridicată în secolul XVI.

Răspunsul primit din partea Primăriei Hărău

Răspunsul primit din partea Primăriei Hărău

După câteva zile am primit totuși o veste bună: răspunsul din partea Primăriei Hărău, prin care eram informați că au fost alocați bani pentru cumpărarea materialelor necesare restaurării acestui edificiu religios, care merită cu siguranță o soartă mai bună decât cea din prezent.

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info