RSS

Dezrobirea sufletească a românil…

V-ați întrebat vreod…

Deputatul Daniel Gheorghe: Probl…

"Un alt monstru sub-…

Un diplomat de carieră sibian de…

Deși au existat voci…

Lansare de carte la Baia Mare pe…

Miercuri, 21 august …

România nu are voie să aibă un a…

Deși românii ar fi t…

"Societatea deschisă" te vrea pr…

Aproape toate ploșni…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Anul acesta s-au comemorat 70 de ani trecuți de la valul masiv de arestări din 1948

Print Friendly, PDF & Email

Anul acesta s-au comemorat 70 de ani trecuți de la valul masiv de arestări din 1948

Pentru prima dată după adoptarea legii nr. 127/2017 pentru instituirea Zilei naționale de cinstire a martirilor din temnițele comuniste, în acest an a fost organizată în mod oficial o ceremonie de comemorare a martirilor din închisorile comuniste. Este o reparație morală care vine foarte, foarte târziu.

Coincidența a făcut ca luni, 14 mai 2018, să se împlinească 70 de ani trecuți de la valul masiv de arestări din 1948. Potrivit legii nr. 127/2017, se instituie ziua de 14 mai Ziua națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste, iar sărbătorirea anuală a acestei zile poate fi marcată de autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și de instituțiile publice de cultură din țară prin organizarea de comemorări oficiale, depuneri de coroane și alte manifestări menite să cinstească memoria acestor martiri, în limita alocațiilor bugetare aprobate.

Tot în această zi de 14 mai, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune și Agenția Națională de Presă AGERPRES vor difuza, cu prioritate, emisiuni și materiale informative despre evenimentele petrecute în perioada prigoanei comuniste, în ziua de 14 mai 1948.

“În baza Legii 127/2017, 14 mai a fost instituită ca “zi națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste”. Anul acesta se împlinesc 70 de ani de la cel mai mare val de arestari politice din istoria României (14 mai 1948).

Instituțiile publice, in general, ignoră această zi, neorganizand nici o manifestare, deși Legea 127/2017 prevede acest lucru. Centrul Cultural Mihai Eminescu – Sector 2 si-a adus aminte si au marcat această zi, astăzi, 14 mai 2018.

Alianța Noastră România a participat la slujba dedicată memoriei martirilor decimați în închisorile politice comuniste!

Pentru că ne iubim neamul și istoria!”, scrie pe facebook Alianța Noastră București


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
sibello.net

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL