Când ai primar care urăște România: Monumentul Ostaşului Român de la Carei este dosit de ochii publicului după o perdea de tuia înaltă de 9 metri!

Când ai primar care urăște România: Monumentul Ostaşului Român de la Carei este dosit de ochii publicului după o perdea de tuia înaltă de 9 metri!

Un monument precum Monumentul Ostaşului Român de la Carei reprezintă cartea de vizită a localității, dacă nu cumva chiar a întregii regiuni. Este poate cel mai important reper al românismului din această zonă a țării prin simbolistica pe care o reprezintă.

Cu toate că Monumentul Ostașului Român din Carei este înscris la poziția nr. 304, cod SM-III-m-A-05382, în “Lista monumentelor istorice”, actualizată prin Ordinul ministrului Culturii si Cultelor nr. 2314/8 iulie 2004, iar potrivit Legii 120 din 2006 privind punerea în valoare a Monumentului Ostaşului Român, autoritățile locale responsabile ar fi trebuit să se îngrijească de punerea în valoare a acestui monument, în jurul monumentului a fost plantată o perdea de tuia înaltă de 9 metri care a răpit complet vizibilitatea asupra monumentului.

Dacă în cărțile poștale de dinainte de 1989, Monumentul Ostașului Român din Carei poate fi văzut foarte clar chiar din strada principală, astăzi s-a ajuns ca el să fie camuflat de o perdea foarte înaltă de tuia, care acoperă aproape în intregime vizibilitatea către monument.

Cum în proiectul celui care a creat acest monument nu era prezentă nici un fel de vegetație, și în nici un caz una de acest tip care să-l acopere și să-l țină ascuns, este stranie opțiunea autorităților locale de a planta asemenea vegetație tocmai în acest loc. Ba intrigă și mai mult faptul că atunci când se remarcă uscarea a câte unui tuia, el este înlocuit în regim de urgență.

De ce deranjează atât de mult acest monument încât este nevoie de atâta efort de a-l ține ascuns după o perdea de tuia înaltă de nouă metri?

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns