RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Când ai primar care urăște România: Monumentul Ostaşului Român de la Carei este dosit de ochii publicului după o perdea de tuia înaltă de 9 metri!

Print Friendly, PDF & Email

Când ai primar care urăște România: Monumentul Ostaşului Român de la Carei este dosit de ochii publicului după o perdea de tuia înaltă de 9 metri!

Un monument precum Monumentul Ostaşului Român de la Carei reprezintă cartea de vizită a localității, dacă nu cumva chiar a întregii regiuni. Este poate cel mai important reper al românismului din această zonă a țării prin simbolistica pe care o reprezintă.

Cu toate că Monumentul Ostașului Român din Carei este înscris la poziția nr. 304, cod SM-III-m-A-05382, în “Lista monumentelor istorice”, actualizată prin Ordinul ministrului Culturii si Cultelor nr. 2314/8 iulie 2004, iar potrivit Legii 120 din 2006 privind punerea în valoare a Monumentului Ostaşului Român, autoritățile locale responsabile ar fi trebuit să se îngrijească de punerea în valoare a acestui monument, în jurul monumentului a fost plantată o perdea de tuia înaltă de 9 metri care a răpit complet vizibilitatea asupra monumentului.

Dacă în cărțile poștale de dinainte de 1989, Monumentul Ostașului Român din Carei poate fi văzut foarte clar chiar din strada principală, astăzi s-a ajuns ca el să fie camuflat de o perdea foarte înaltă de tuia, care acoperă aproape în intregime vizibilitatea către monument.

Cum în proiectul celui care a creat acest monument nu era prezentă nici un fel de vegetație, și în nici un caz una de acest tip care să-l acopere și să-l țină ascuns, este stranie opțiunea autorităților locale de a planta asemenea vegetație tocmai în acest loc. Ba intrigă și mai mult faptul că atunci când se remarcă uscarea a câte unui tuia, el este înlocuit în regim de urgență.

De ce deranjează atât de mult acest monument încât este nevoie de atâta efort de a-l ține ascuns după o perdea de tuia înaltă de nouă metri?Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info