Fundaţia lui Soros de la Budapesta își anunţă plecarea din Ungaria! Viktor Orban: „Cred că mă înţelegeţi dacă nu plâng în hohote”

Fundaţia lui Soros de la Budapesta își anunţă plecarea din Ungaria! Viktor Orban: „Cred că mă înţelegeţi dacă nu plâng în hohote”

După implementarea mai multor legi care să restricționeze și să controleze atent activitățile de natură subversivă ale diverselor organizații neguvernamentale finanțate din afara Ungariei, și mai ales după recentele alegeri în care opoziția lui Viktor Orban și a partidului Fidesz aflat la guvernare și-au zdrobit efectiv opoziția, sorosiștii unguri de la Fundaţia pentru o Societate Deschisă din Budapesta anunță că își iau coada între picioare și părăsesc Ungaria.

Sediul de la Budapesta al organizației va fi închis, urmând ca activitatea acestuia să fie mutată la Berlin, potrivit unui comunicat al fundației citat de agenția Reuters.

Sorosiștii din Ungaria se autovictimizează, argumentând în comunicatul lor de presă că au ales să plece dintr-un „mediu politic şi legislativ ce devine în timp tot mai represiv”.

Întrebat de un jurnalist maghiar de la postul public de radio MR1 ce părere are despre această veste a închiderii biroului fundației lui Soros și plecarea din Ungaria, premierul Viktor Orban s-a limitat să declare următoarele:

[alert-success]

„Cred că mă înţelegeţi dacă nu plâng în hohote”

[/alert-success]
Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns