RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Un deputat dă vina pe Iohannis: „Preşedintele României Klaus Werner Iohannis subminează interesele a zeci de mii de fermieri români”

Print Friendly, PDF & Email

Un deputat dă vina pe Iohannis: „Preşedintele României Klaus Werner Iohannis subminează interesele a zeci de mii de fermieri români”

Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru a făcut marţi, 15 mai, un apel la preşedintele României Klaus Iohannis, să promulge proiectele de lege care susţin interesele crescătorilor români de porci şi păsări.

„650 de milioane de euro este valoarea totală a programelor de sprijin a crescătorilor români de porci şi de păsări, finalizate de Guvernul PSD-ALDE şi blocate de preşedintele Iohannis prin refuzul de promulgare a legilor respective şi sesizarea nejustificată a Curţii Constituţionale. Astfel, sunt lovite interesele româneşti din peste 12.000 de ferme de porci şi peste 1.000 de ferme de producţie şi reproducţie avicolă. Este întârziat un program bun, cu o finanţare de 359 milioane euro, pentru înfiinţarea în următorii 4 ani a peste 300 de ferme noi de reproducţie a porcilor. Acesta este primul pas în procesul de relansare a producţiei de carne de porc din România, care va reduce substanţial dependenţa de importuri şi care va conduce, implicit, la o scădere a preţurilor pentru populaţie”, a declarat Răzvan Rotaru.

Pretextul preşedintelui Iohannis pentru blocarea celor două proiecte, prin sesizarea lor la Curtea Constituţională, este total inconsistent: avizul invocat de preşedintele Iohannis în sesizarea la CCR nu poate fi acordat de Comisia Europeană decât după publicarea actului normativ în Monitorul Oficial.

„Tergiversarea indusă de preşedintele Iohannis favorizează în continuare importurile şi interesele marilor producători din afara ţării, în defavoarea pieţei interne şi a producătorilor români. În prezent, România importă anual 260 de mii de tone de carne de porc, din care cea mai mare parte este congelată de ani de zile. În cazul fermelor de păsări, resursa alocată prin proiectul de lege este de 200 de milioane de euro. PSD nu contestă dreptul instituţional al preşedintelui ţării de a solicita Curţii Constituţionale verificări de constituţionalitate ale proiectele de lege. Este, însă, evident că acest drept legitim s-a transformat într-un instrument abuziv, de obstrucţionare a actului de guvernare, folosit ca armă de gherilă politică în perspectiva viitoarelor alegeri”, a subliniat parlamentarul social-democrat.

Pentru ambele proiecte de lege, Ministerul Agriculturii a făcut toate demersurile legale şi procedurale necesare, inclusiv în relaţia cu Comisia Europeană. Din această perspectivă, sesizarea de neconstituţionalitate este total nejustificată.Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info