Un deputat dă vina pe Iohannis: „Preşedintele României Klaus Werner Iohannis subminează interesele a zeci de mii de fermieri români”

Un deputat dă vina pe Iohannis: „Preşedintele României Klaus Werner Iohannis subminează interesele a zeci de mii de fermieri români”

Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru a făcut marţi, 15 mai, un apel la preşedintele României Klaus Iohannis, să promulge proiectele de lege care susţin interesele crescătorilor români de porci şi păsări.

„650 de milioane de euro este valoarea totală a programelor de sprijin a crescătorilor români de porci şi de păsări, finalizate de Guvernul PSD-ALDE şi blocate de preşedintele Iohannis prin refuzul de promulgare a legilor respective şi sesizarea nejustificată a Curţii Constituţionale. Astfel, sunt lovite interesele româneşti din peste 12.000 de ferme de porci şi peste 1.000 de ferme de producţie şi reproducţie avicolă. Este întârziat un program bun, cu o finanţare de 359 milioane euro, pentru înfiinţarea în următorii 4 ani a peste 300 de ferme noi de reproducţie a porcilor. Acesta este primul pas în procesul de relansare a producţiei de carne de porc din România, care va reduce substanţial dependenţa de importuri şi care va conduce, implicit, la o scădere a preţurilor pentru populaţie”, a declarat Răzvan Rotaru.

Pretextul preşedintelui Iohannis pentru blocarea celor două proiecte, prin sesizarea lor la Curtea Constituţională, este total inconsistent: avizul invocat de preşedintele Iohannis în sesizarea la CCR nu poate fi acordat de Comisia Europeană decât după publicarea actului normativ în Monitorul Oficial.

„Tergiversarea indusă de preşedintele Iohannis favorizează în continuare importurile şi interesele marilor producători din afara ţării, în defavoarea pieţei interne şi a producătorilor români. În prezent, România importă anual 260 de mii de tone de carne de porc, din care cea mai mare parte este congelată de ani de zile. În cazul fermelor de păsări, resursa alocată prin proiectul de lege este de 200 de milioane de euro. PSD nu contestă dreptul instituţional al preşedintelui ţării de a solicita Curţii Constituţionale verificări de constituţionalitate ale proiectele de lege. Este, însă, evident că acest drept legitim s-a transformat într-un instrument abuziv, de obstrucţionare a actului de guvernare, folosit ca armă de gherilă politică în perspectiva viitoarelor alegeri”, a subliniat parlamentarul social-democrat.

Pentru ambele proiecte de lege, Ministerul Agriculturii a făcut toate demersurile legale şi procedurale necesare, inclusiv în relaţia cu Comisia Europeană. Din această perspectivă, sesizarea de neconstituţionalitate este total nejustificată.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Dicționarul numirilor de localități cu poporațiune română din Ungaria - Silvestru Moldovan, Nicolau Togan

mie mai 16 , 2018
Dicţionarul numirilor de localităţi cu poporaţiune română din Ungaria este o reeditare după aproximativ un secol a unei imense arhive ce conține elemente de toponimie şi geografie, lingvistică, demografie, etnografie, plus o mulțime de alte informații din diverse domenii. Localitățile din teritoriile istorice locuite de români sunt prezentate amănunțit, lucrarea oferind informații […]

Poate vă place și:

libris.ro