RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Moment istoric și semnal de resuscitare națională: Marșul pentru Eroii Neamului

Print Friendly, PDF & Email

Moment istoric și semnal de resuscitare națională: Marșul pentru Eroii Neamului

Câteva sute de români au luat parte la o manifestare unică prin simbolismul și mesajul pe care l-a transmis, participând la Marșul pentru Eroii Neamului. Grupul de persoane s-a organizat începând cu ora 16:00, pornind apoi în jurul orei 18:00 în marș prin centrul Bucureștiului.

În cadrul marșului au fost intonate cântece patriotice, în timp ce participanții, mulți dintre ei îmbrăcați în costume naționale, purtau drapele tricolore sau portrete cu eroii neamului românesc.

“MARȘUL PENTRU EROII NEAMULUI!

În seara Praznicului Înălțării Domnului, câteva sute de români adevărați au săvârșit un Marș pentru Eroii Neamului!
Am început la ora 16:00, cu participarea la Vecernia Înălțării la Catedrala Patriarhală.

De la ora 18:00, am pornit într-un marș prin centrul Capitalei pe traseul Piața Unirii- Piața Universității- Piața Romană- Piața Victoriei și Arcul de Triumf.
În capul coloanei au stat “Preoți cu crucea-n frunte, căci oastea e creștină “, care în fiecare piață au înălțat, împreună cu noi, rugăciuni pentru sufletele eroilor și pentru ale noastre.

Într-o ordine perfectă, prin cântecele patriotice, prin steagurile tricolore, costumele naționale și portretele cu chipurile eroilor am încercat să aducem la matca străbună, sufletele românilor!

Statul nu s-a implicat de loc, mass media nu a fost interesată de eroi, așa încât totul a fost în sarcina câtorva români.

Ne-am bucurat ca măcar noi să readucem la lumină jertfa celor care au murit pentru ca noi să avem o țară!

Bucurestiul a răsunat pentru câteva ore, de cântece patriotice ieșite din piepturile noastre.

Marșul s-a încheiat la Arcul de Triumf, unde câteva personalități și organizatorul, au ținut câte un cuvânt despre jertfa eroilor și menirea noastră în lume!
Doamne miluiește Neamul nostru Românesc!”, a scris pe facebook Fratia Ortodoxa Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de BiruintaSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info