(VIDEO) Ăsta nu este pelerinaj, ci propagandă iredentistă! Priviți ce se întâmplă într-un oraș românesc, în gară la Carei!
În același oraș din România în care pentru multă vreme a fost refuzată o statuie a lui Mihai Eminescu, iar acum, în an centenar, se refuză amplasarea unui catarg românesc, se întâmplă anual niște manifestări la care românii din Ungaria nici măcar nu îndrăznesc să viseze pe teritoriul statului ungar.
Pelerinajul de la Şumuleu Ciuc este motivul oficial pentru care în fiecare an România are parte de o mică “invazie” de cetățeni unguri. Orice om civilizat n-are în mod obișnuit nimic de obiectat la opțiunea religioasă și la dorința unor oameni de a efectua un pelerinaj din motive religioase.
Numai că sub pretextul acestui pelerinaj, trenurile care vin din Ungaria se umplu pe lângă steagurile Ungariei și de steaguri secuiești, sau de steaguri istorice cu o simbolistică nu tocmai plăcută pentru istoria românilor din Transilvania.
CLICK AICI pentru VIDEO
Cu toată bunăvoința de care poți da dovadă, nu poți totuși să nu realizezi că pe lângă motivele religioase există și un alt substrat legat de acest fenomen din ultimii ani. Chiar și fără să fii cunoscător al limbii maghiare, unele gesturi și simboluri afișate produc un declic în conștiința nostră de români.
Ăsta nu este pelerinaj, ci propagandă iredentistă!
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
Showing 1-8 of 14 Books
Marea Renastere - Adevar, Libertate, Suveranitate
By: Călin Georgescu
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
Istoria ilustrata a Transilvaniei
By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures
By: Silvestru Moldovan
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria
By: Silvestru Moldovan
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat
By: Corvin Lupu
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate
By: Dimitrie Bejan
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale
By: Tiberiu Tudor
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor
By: Gică Manole
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.