(VIDEO) Ăsta nu este pelerinaj, ci propagandă iredentistă! Priviți ce se întâmplă într-un oraș românesc, în gară la Carei!

(VIDEO) Ăsta nu este pelerinaj, ci propagandă iredentistă! Priviți ce se întâmplă într-un oraș românesc, în gară la Carei!

În același oraș din România în care pentru multă vreme a fost refuzată o statuie a lui Mihai Eminescu, iar acum, în an centenar, se refuză amplasarea unui catarg românesc, se întâmplă anual niște manifestări la care românii din Ungaria nici măcar nu îndrăznesc să viseze pe teritoriul statului ungar.

[alert-success]

„De ce aţi pus steagul rămânesc la noi în biserică? Astă biserică e pe pământ unguresc, nu rămânesc!”, asta este reacția enoriaşilor ortodocşi de etnie română de la Micherechi din Ungaria, potrivit unui articol publicat de adevarul.ro

[/alert-success]

Pelerinajul de la Şumuleu Ciuc este motivul oficial pentru care în fiecare an România are parte de o mică „invazie” de cetățeni unguri. Orice om civilizat n-are în mod obișnuit nimic de obiectat la opțiunea religioasă și la dorința unor oameni de a efectua un pelerinaj din motive religioase.

Numai că sub pretextul acestui pelerinaj, trenurile care vin din Ungaria se umplu pe lângă steagurile Ungariei și de steaguri secuiești, sau de steaguri istorice cu o simbolistică nu tocmai plăcută pentru istoria românilor din Transilvania.

CLICK AICI pentru VIDEO

Cu toată bunăvoința de care poți da dovadă, nu poți totuși să nu realizezi că pe lângă motivele religioase există și un alt substrat legat de acest fenomen din ultimii ani. Chiar și fără să fii cunoscător al limbii maghiare, unele gesturi și simboluri afișate produc un declic în conștiința nostră de români. 

Ăsta nu este pelerinaj, ci propagandă iredentistă! 

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns