Potlogărie marca PNL: au exclus din partid un consilier județean la Satu Mare pentru a le face pe plac celor de la UDMR!

Potlogărie marca PNL: au exclus din partid un consilier județean la Satu Mare pentru a le face pe plac celor de la UDMR!

După ce că și așa se află într-un declin formidabil, scăzând în sondaje ca Făt Frumos în basmele lui Ispirescu, PNL se mai ține și de tot felul de potlogării antiromânești, insistând să confirme ceea ce spun mulți din opozanții lor politici: pentru PNL este mai degrabă mai potrivit numele de Partidul ANTINațional Liberal.

Concret, după ce românii din Satu Mare s-au plâns de excesele cu caracter iredentist și antiromânesc ale primarului din localitate, reclamând printre altele și dublul standard pe care edilul îl aplică monumentelor maghiare în comparație cu cele românești, cele maghiare fiind bine întreținute și puse în valoare fiind iluminate pe timp de noapte, iar cele românești fiind lăsate în paragină, ba chiar luându-se și sistemele de iluminat instalate anterior, consilierul județean Adrian Cozma, membru PNL, a postat un clip video în care solicita ca românii să nu mai fie discriminați și ca monumentele românilor să aibă parte de aceeași atenție ca și monumentele maghiare din Satu Mare.

“Orice detaliu este important, in promovarea tuturor simbolurilor orasului, cu atat mai mult cu cat vorbim de personalitati. Satu Mare are nevoie de un iluminat arhitectural decent, care sa evidentieze cladirile-monumente istorice si de asemenea statuile-monument, in special cele aflate in centrul orasului.

Este important ca memoria înaintașilor noștri să o cinstim cu demnitate si cu fapte.”, a scris consilierul judetean Adrian Cozma pe facebook la momentul respectiv 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

“Nu reușesc să înțeleg strategia PNL Satu Mare. Un partid mare are un singur obiectiv: câștigarea alegerilor. Nu se poate câștiga dacă joci rol de balama. Oamenii te văd.

Legat de excluderea mea din partid nu prea sunt multe de spus. Nu cred că sunt încântați liderii naționali, mai ales că vin alegerile. Vom vedea ce va fi, dar un lucru este sigur: merg înainte, prieteni.”, a scris Adrian Cozma pe contul sau de facebook

Pentru cei care nu cunosc situația, trebuie specificat un amănunt paradoxal: etnicii români sunt majoritari la Satu Mare. Încercările consilierului județean Adrian Cozma de a apăra drepturile românilor nu erau tocmai pe placul UDMR-ului, astfel că PNL Satu Mare le-a satisfăcut dorința UDMR-istilor și l-a exclus pe liberal din partid.

Unde vor să ajungă cei din PNL cu asemenea potlogării antiromânești? Este rușinos că mai poartă în titulatura partidului și termenul de … național.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Germania este din nou acuzata de către turci de standard dublu

lun mai 28 , 2018
Germania este din nou acuzata de către turci de standard dublu După ce autoritățile federale germane au interzis liderilor politici din Turcia să organizeze evenimente prin care să-și facă în Germania propagandă electorală, iar în schimb au autorizat un protest la Koln al  partidului de opoziţie pro-kurd HDP, turcii acuză […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro