Mălin Bot a pierdut procesul cu …

Recursul lui Mălin B…

Rareș Bogdan, propulsat în capul…

După reacțiile vehem…

Aurelian Pavelescu: "Comisia nu …

După ce pe numele pr…

Lucian Mîndruță: cronicarii medi…

În urmă cu câțiva an…

Orban spune lucruri trăsnite: Ar…

Pe lângă faptul că a…

DCnews: "Se cere înființarea une…

"Kovesi - agent stră…

Dan Andronic: "LĂSAȚI-O pe Koves…

"Laura Codruța Koves…

Cine ne tot cer cedarea suverani…

"Șef al contraspiona…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Replică patriotică la Carei: câte o panglică tricoloră a fost amplasată și pe statuile românești

Print Friendly, PDF & Email

Replică patriotică la Carei: câte o panglică tricoloră a fost amplasată și pe statuile românești

După ce într-o zi locuitorii din Carei s-au trezit cu o panglică reprezentând tricolorul Ungariei pe mâna statuii lui Ady Endre, și-au reamintit că grupul statuar cu pricina a fost inaugurat anul trecut în centrul orașului de către autoritățile locale și oaspeții lor de seamă invitați la dezvelirea monumentului, numai în prezența unor steaguri maghiare și în absența tricolorului românesc.

Incidentul nu este unul izolat la Carei, ba chiar din contră tinde să devină un fapt cotidian, nu rare fiind cazurile când simbolurile românești sunt “uitate”, pentru că aici trebuie specificat faptul că din grupul statuar face parte și Otilia Marchiş, personalitate românească marcantă a culturii sătmărene.

În aceste condiții, comunitatea românească din Carei a reacționat, așezând o panglică tricoloră românească și pe statuia Otiliei Marchiș, precum și la bustul lui Mihai Eminescu şi al lui Vasile Lucaciu.

“Ce-i mult e mult. Totul are o limită.

Astăzi am pus panglică tricoloră la bustul lui Mihai Eminescu şi a lui Vasile Lucaciu.

La Otilia Marchiş era deja panglică tricoloră. Felicitări persoanei care a adus simbolul românesc.

Consider că nu am provocat pe nimeni şi cum am spus şi în şedinţa de Consiliu Local din 27 aprilie, nu pot pot provoca cu drapelul ţării în care m-am născut şi în care trăiesc.

Urmează amplasarea catargului cu drapel românesc.
Imaginile pe cale le ataşez sunt pentru conformitate căci cu siguranţă camerele de supraveghere din oraş nu funcţionează sau sunt în unghi defavorabil.

S-auzim numai de bine.”, a scris pe contul său de facebook consilierul local din Carei Ilie Ciută

(P):Atlas Istoric Geografic al Neamului Românesc

În vreme ce monumentele și evenimentele maghiare sunt aprobate într-un termen extrem de scurt și fără prea multe parlamentări inutile, cele românești sunt blocate, amânate și întârziate ani la rând, chiar și atunci când ele nu sunt deloc finanțate din fonduri publice și nu produc nici un fel de inconvenient de ordin financiar sau de altă natură autorităților locale.

 

Fandel Mihai
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Saptamana aceasta celebram femeia

teamdeals.ro

Inline
Inline