Lumea culturală a Iașului este mai săracă din păcate cu încă o personalitate: a murit anticarul Dumitru Grumăzescu

Lumea culturală a Iașului este mai săracă din păcate cu încă o personalitate: a murit anticarul Dumitru Grumăzescu

Puțini sunt probabil ieșenii care nu cunosc micuțul anticariat pe strada Lăpușneanu din Iași. Cel care l-a ținut în viață, inclusiv în momentele de criză și recesiune economică pe care le-a trăit societatea românească, unul dintre cei mai cunoscuți anticari din România, Dumitru Grumăzescu, a dispărut dintre noi la primele ore ale dimineții, după ce fusese internat de câteva zile în spital.

Nu de puține ori, Dumitru Grumăzescu a fost nevoit să facă niste eforturi deosebite pentru a putea ține în viață anticariatul de pe strada Lăpușneanu. De-a lungul anilor, numeroși ieșeni au trecut pragul anticariatului prin  intermediul căruia proprietarul său încerca salvarea unor importante părți din patrimoniul nostru cultural.

În semn de apreciere și recunoaștere a eforturilor anticarului Dumitru Grumăzescu de a salva, păstra și a celor de readucere la viață a unor importante elemente din patrimoniul cultural național și nu numai, pagina sa de Facebook a început să se umple de mesaje de condoleanțe.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

La Carei va fi dezvelit un monument închinat foştilor refugiaţi şi expulzaţi în 1940 în urma Dictatului de la Viena

vin iun. 8 , 2018
La Carei va fi dezvelit un monument închinat foştilor refugiaţi şi expulzaţi în 1940 în urma Dictatului de la Viena Operațiunile desfășurate de armata Ungariei în Ardealul de Nord după Dictatul de la Viena au lăsat răni adânci în conștiința neamului românesc, un neam atât de încercat și de năpăstuit […]
La Carei încep lucrările pentru amplasarea Monumentului dedicat memoriei refugiaţilor şi expulzaţilor români din 1940, Foto: BuletindeCarei.ro

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro