Lumea culturală a Iașului este mai săracă din păcate cu încă o personalitate: a murit anticarul Dumitru Grumăzescu

Lumea culturală a Iașului este mai săracă din păcate cu încă o personalitate: a murit anticarul Dumitru Grumăzescu

Puțini sunt probabil ieșenii care nu cunosc micuțul anticariat pe strada Lăpușneanu din Iași. Cel care l-a ținut în viață, inclusiv în momentele de criză și recesiune economică pe care le-a trăit societatea românească, unul dintre cei mai cunoscuți anticari din România, Dumitru Grumăzescu, a dispărut dintre noi la primele ore ale dimineții, după ce fusese internat de câteva zile în spital.

Nu de puține ori, Dumitru Grumăzescu a fost nevoit să facă niste eforturi deosebite pentru a putea ține în viață anticariatul de pe strada Lăpușneanu. De-a lungul anilor, numeroși ieșeni au trecut pragul anticariatului prin  intermediul căruia proprietarul său încerca salvarea unor importante părți din patrimoniul nostru cultural.

În semn de apreciere și recunoaștere a eforturilor anticarului Dumitru Grumăzescu de a salva, păstra și a celor de readucere la viață a unor importante elemente din patrimoniul cultural național și nu numai, pagina sa de Facebook a început să se umple de mesaje de condoleanțe.

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns