Categories: Stiri

Șoc și groază printre #rezistenți: Mișcarea România Împreună s-ar putea desființa

Șoc și groază printre #rezistenți: Mișcarea România Împreună s-ar putea desființa

Tribunalul București a primit o cerere de intervenție prin care se solicită respingerea înregistrării partidului Mișcarea România Împreună din Registrul Partidelor Politice, inițiatorul cererii respective, Berenghi Cătălin, invocând motive de neconstituționalitate ale activității acestei formațiuni politice (n.r. MRÎ) înființate de Dacian Cioloș.

În cererea de intervenție depusă de Berenghi Cătălin-Ioan pentru respingerea înregistrării partidului Mișcarea România Împreună sunt invocate următoarele motive:

1. Potrivit Art. 3 din legea partidelor politice, „Sunt interzise partidele politice care, prin statutul, programele, propaganda de idei ori prin alte activități pe care le organizează, încalcă prevederile art. 30 alin. (7), art. 40 alin. (2) sau (4) din Constituția României, republicată.”

2. Potrivit Art. 40 alin (2) din Constituție „partidele care, prin activitatea lor, militează împotriva principiilor statului de drept sunt neconstituționale”

Șoc și groază printre #rezistenți: Mișcarea România Împreună s-ar putea desființa, Foto: facebook.com/berenghi.catalin

3. Față de prevederile de mai sus, instanța urmează să constate că sunt întrunite condițiile legale și constituționale pentru respingerea Cererii de înregistrare a partidului Mișcarea România Împreună, în urma susținerilor explicite, promovate agresiv în spațiul public de către președintele acestei formațiuni Dacian Julien Cioloș, care, la data de 31 mai a dat o declarație de o gravitate extremă:

„Curtea Constituţională e politizată şi ia clar decizii subiective, în sprijinul intereselor politice ale PSD de a controla justiţia. Majoritatea actuală din Parlament nu are legitimitate politică să încerce subordonarea justiţiei, nu a fost votată pentru asta. E nevoie de o modalitate prin care cetăţenii să se poată exprima faţă de aceste decizii instituţionale care ies clar din mandatul primit la alegeri. Un referendum mi se pare foarte oportun pentru a tranşa în privinţa dorinţei românilor de a continua lupta împotriva corupţiei(…)Mişcarea România Împreună/ RO+ pregăteşte astfel de propuneri pe care le va prezenta în Programul Politic al partidului.”, scria la sfârșitul lunii mai a anului 2018 Dacian Cioloș într-o postare pe facebook

„Declarația a fost publicată pe facebook, în numele partidului Mișcarea România Împreună, fiind preluată de întreaga medie din România. Depunem la dosar copie după postare și câteva articole din presa scrisă.”, se mai arată în cererea de intervenție adresată de Cătălin Berenghi Tribunalului București

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Pagina de Facebook a singurului cotidian românesc din Carei, furată de hackeri

De ani buni, Buletin de Carei este singurul cotidian românesc independent din zonă care încă…

24 de minute ago

Primarul din Satu Mare: 14 mai 1970 a însemnat o tragedie pentru orașul nostru, dar în același timp și un moment de renaștere

Marți, 14 mai 2024, la Satu Mare s-a ținut un moment de reculegere pentru victimele…

22 de ore ago

Candidatul UDMR la Primăria Carei nu recunoaște limba oficială a României

Candidatul UDMR Carei pentru funcția de primar sfidează comunitatea locală și nu recunoaște limba oficială…

o zi ago