Politicienii din Italia își țin promisiunile: navele cu migranți ilegali nu sunt lăsate să acosteze

Politicienii din Italia își țin promisiunile: navele cu migranți ilegali nu sunt lăsate să acosteze

De curând, scena politică din Italia a suferit o schimbare cu adevărat dramatică în ceea ce privește preferințele electoratului, formațiunile politice ce se opun migrației ilegale înregistrând o ascensiune fulminantă.

Însă politicienii italieni nu s-au limitat doar la promisiuni demagogice în discursurile lor politice, fapt dovedit de ultimele acțiuni ale autorităților din Italia: a fost interzis accesul în toate porturile Italiei pentru o nava cu migranți. Acestui demers s-au alăturat și autoritățile din Malta, care par să fi ajuns la aceleași concluzii cu omologii lor italieni.

După ce și-au asigurat succesul promițând în campania electorală că vor opri fluxul uriaș al migrației ilegale asupra Italiei, politicieni precum Matteo Salvini sunt deciși să-și îndeplinească promisiunile, iar cazul navei „Aquarius”, cu peste 600 de migranți la bord, căreia i-a fost înterzis să acosteze pe țărmurile italiene, pare să fie doar începutul.

„Dacă se gândeşte cineva că n-o să mişcăm un deget în timp ce suntem supuşi încă unei veri de debarcări, debarcări şi iar debarcări, ei bine, n-o să fac aşa”, a declarat Matteo Salvini potrivit AFO

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns