libris.ro

De ce vor nemții și suedezii să cadă guvernul României?

De ce vor nemții și suedezii să cadă guvernul României?

Săptămâna trecută pot spune că am petrecut câteva zile prin trenurile patriei… Întâmplarea face ca într-unul din aceste trenuri să fi călătorit alături de o ONG-istă care aducea „întăriri” din Suedia pentru manifestările din Piața Victoriei.

Înainte de a pleca în călătorie prin țară, atât pe rețelele de socializare cât și pe majoritatea canalelor media de propagandă erau rostogolite aproape obsesiv imaginile cu un așa zis jurnalist german care se răfuia cu jandarmii români, opunându-se încercării de reținere din partea forțelor de ordine.

De când și până când protestează împotriva Guvernului României pseudojurnaliști germani, sau pseudoactiviști veniți din Suedia sau din alte părți ale lumii? De când și până când au ăștia un cuvânt de spus despre cum ar trebui să ne trăim și să ne organizăm noi viața în România din punct de vedere ideologic, politic, social, cultural, spiritual, etc?

Într-o engleză de baltă, pe alocuri greu inteligibilă din cauza accentului sau pronunției deficitare, din frânturile și fragmentele de discuții dintre ONG-istă și bărbații care o însoțeau, am constatat că scopul acestei expediții erau evenimentele din … Piața Victoriei. În afara unor scurte lămuriri legate de hotel și de mijloacele de transport de prin București, interesul primordial al „întăririlor” aduse în România era concentrat pe protestele din capitala României.

Din conversația auzită în tren, cel puțin unul dintre ei era din Suedia, iar din accentele haioase ale limbii engleze pe care o foloseau pentru a se înțelege între ei, e posibil ca grupul să fi fost format din diferite naționalități.

Cu toate că eram frânt de oboseală și aș fi închis ochii măcar pentru câteva minute după multe ore nedormite, auzirea acestor discuții m-a oripilat și m-au revoltat la culme. Adică am ajuns ca soarta noastră a românilor să fie decisă și manipulată de circăriile din stradă ale unora care pozează în protestatari anticorupție, pe când ei sunt veniți de la mama dracului, de prin cine știe ce colț al Europei și nu au nici în clin, nici în mânecă, cu viața socială și politică din România?

Evident că mi-am adus imediat aminte cu această ocazie și de neamțul reținut de către jandarmi la protestele recente din urmă cu ceva zile… De ce vor nemții și suedezii să cadă guvernul României? Cui folosește instabilitatea politică și economică din țara noastră? Cine face calcule pe spinarea noastră pentru a-și umple buzunarele? Cine nu ne-au vrut în Schengen, chiar și după ce-am îndeplinit toate condițiile impuse, și am făcut investiții enorme, bani care au plecat în majoritatea lor către anumite firme, din anumite țări?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info