libris.ro

O alianță a românilor din zonele oprimate de către UDMR a încercat să spargă embargoul impus unui catarg românesc

O alianță a românilor din zonele oprimate de către UDMR a încercat să spargă embargoul impus unui catarg românesc

Numai o inimă rănită are puterea de a înțelege durerea din sufletul alteia. Românii din inima țării, din județele Harghita și Covasna, cernuți de decenii bune prin malaxorul maghiarizării tăcute, dar agresive, au înțeles poate cel mai bine rana adâncă din inima românismului careian. 

Marți, 26 iunie 2018, de la ora 10.00, Monumentul Ostaşului Român din municipiul Carei a fost martorul unui exemplu magistral de solidaritate românească, prin intermediul căruia românii au demonstrat că sunt în stare să-și susțină cauza dreaptă, că sunt în stare să-și apere dreptul la identitate națională, iar românii din Carei nu vor fi abandonați și lăsați pradă deznădejdii de către frații lor din restul țării.

După inaugurarea recentă a monumentului închinat memoriei victimelor Dictatului de la Viena, fiind vorba aici de către refugiații și deportații din 1940, acesta este un nou reper de afirmare al românismului, încrustat pe marginea de Nord Vest a hărții României.

Veniți de la distanță considerabilă, în cadrul unui efort admirabil, românii din Harghita, Covasna și Brașov, îndrumați de către temerarul dr. Tîrnoveanu și întâmpinați cu multă căldură de către doamna Daniela Ciuta, președintele Despărțământului ASTRA Carei, au însuflețit Careiul cu un nou suflu românesc, cu o aromă nouă de demnitate românească.

Momentul culminant al zilei a fost reprezentat de primirea dr. Mihai Tîrnoveanu și a Danielei Ciuta de către primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, în cadrul unei scurte întrevederi în timpul căreia primarul a încercat să arunce vina pentru neaprobarea amplasării catargului românesc asupra Consiliului Local, cu toate că există dovada video în care afirmă faptul că el consideră această inițiativă ca fiind … o provocare la adresa maghiarilor.

Potrivit inițiatorilor proiectului de amplasare a unui catarg românesc la Carei, au fost propuse nu mai puțin de trei locații diferite pentru amplasarea catargului, toate propunerile fiind refuzate în cadrul Consiliului Local.

Fandel Mihai

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Fandel Mihai

C.E.O. la glasul.info, Redactor șef la Glasul.info Director General la MAGAZIN CRITIC Președinte la Uniunea Jurnaliștilor Independenți din România Consultant Media la Comunitatea Identitară Iași Contact: fandelmihai@glasul.info