RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

O alianță a românilor din zonele oprimate de către UDMR a încercat să spargă embargoul impus unui catarg românesc

Print Friendly, PDF & Email

O alianță a românilor din zonele oprimate de către UDMR a încercat să spargă embargoul impus unui catarg românesc

Numai o inimă rănită are puterea de a înțelege durerea din sufletul alteia. Românii din inima țării, din județele Harghita și Covasna, cernuți de decenii bune prin malaxorul maghiarizării tăcute, dar agresive, au înțeles poate cel mai bine rana adâncă din inima românismului careian. 

Marți, 26 iunie 2018, de la ora 10.00, Monumentul Ostaşului Român din municipiul Carei a fost martorul unui exemplu magistral de solidaritate românească, prin intermediul căruia românii au demonstrat că sunt în stare să-și susțină cauza dreaptă, că sunt în stare să-și apere dreptul la identitate națională, iar românii din Carei nu vor fi abandonați și lăsați pradă deznădejdii de către frații lor din restul țării.

După inaugurarea recentă a monumentului închinat memoriei victimelor Dictatului de la Viena, fiind vorba aici de către refugiații și deportații din 1940, acesta este un nou reper de afirmare al românismului, încrustat pe marginea de Nord Vest a hărții României.

Veniți de la distanță considerabilă, în cadrul unui efort admirabil, românii din Harghita, Covasna și Brașov, îndrumați de către temerarul dr. Tîrnoveanu și întâmpinați cu multă căldură de către doamna Daniela Ciuta, președintele Despărțământului ASTRA Carei, au însuflețit Careiul cu un nou suflu românesc, cu o aromă nouă de demnitate românească.

Momentul culminant al zilei a fost reprezentat de primirea dr. Mihai Tîrnoveanu și a Danielei Ciuta de către primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, în cadrul unei scurte întrevederi în timpul căreia primarul a încercat să arunce vina pentru neaprobarea amplasării catargului românesc asupra Consiliului Local, cu toate că există dovada video în care afirmă faptul că el consideră această inițiativă ca fiind … o provocare la adresa maghiarilor.

Potrivit inițiatorilor proiectului de amplasare a unui catarg românesc la Carei, au fost propuse nu mai puțin de trei locații diferite pentru amplasarea catargului, toate propunerile fiind refuzate în cadrul Consiliului Local.

Fandel MihaiSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info