Din aberațiile Strategiei naționale de educație parentală: „Familia în societatea actuală are nevoie din ce în ce mai mult de SPRIJIN EXTERN pentru a se adapta acestor cerințe”!?

Din aberațiile Strategiei naționale de educație parentală: „Familia în societatea actuală are nevoie din ce în ce mai mult de SPRIJIN EXTERN pentru a se adapta acestor cerințe”!?
Platforma civică „ÎMPREUNĂ”, prin organizatorul local APOR (Asociația Părinți pentru Ora de Religie) – filiala Iasi, vă invită luni – 9 iulie 2018, orele 18.00, la dezbaterea publică pe tema „Strategia naţională de educaţie parentală”, ce va avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Mihai Eminescu”, Iaşi.Invitații speciali ai dezbaterii vor fi:

– Prof. Univ. Dr. Carmen Mihaela Creţu, Departamentul de Ştiinţe ale Educaţiei, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Iaşi

– Inspector Școlar General, Prof. Dr. Aurelia Genoveva Farcaș, Inspectoratul Școlar Județean Iași

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


– Diac. Lect. Dr. Sorin Adrian Mihalache, Facultatea de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae” Iasi

– Pr. Tiba Felician, preot al Bisericii Romano Catolice, directorul Oficiului pentru Familii

* Moderator: Dr. Rodica Pop

Menţionăm că data de 11 iunie 2018 Ministerul Educației Naționale a pus în dezbatere publică „Strategia națională de educație parentală 2018 – 2025” care, printre altele, cuprinde următoarele extrase relevante:

[alert-warning]

” „De aceea familia în societatea actuală are nevoie din ce în ce mai mult de SPRIJIN EXTERN pentru a se adapta acestor cerințe…în condițiile în care părinții rămân atașați valorilor care s-au transmis tradițional, pe care le consideră ca fundamentând modele valide de relaționare intrafamiliară. Această din urmă atitudine este prezentă și în discursurile profesioniștilor care idealizează familia tradițională pe care o consideră o formă perfectă de organizare.” (pag. 3)”

[/alert-warning]

Oraşul Iaşi a avut de-a lungul timpului o contribuţie importantă în domeniul educatiei. Considerăm că suntem datori să continuăm pe această linie, să aducem o contribuţie, iar pentru a fi siguri de reuşită este nevoie de o comunicare și colaborare între toţi cei patru piloni: Părinţi – Şcoală – Comunitate – Biserică.

Este important de stiut ca lipsa de reactie a parintilor va fi considerata ca acceptarea strategiei!!

Platforma civică pentru drepturi și libertăți „ÎMPREUNĂ” este cea mai mare și profundă formă de unitate a societății civile din România, compusă din 500 de ONG-uri și peste 1000 de intelectuali, reuniți pentru prima dată într-un număr așa copleșitor în istoria recentă a României. Platforma ÎMPREUNĂ are susținerea a 10 ONG-uri internaționale și a realizat, până în prezent, demersuri internaționale împreună cu peste 250 de ONG-uri din 8 țări.

Sursa: Facebook

[alert-success]

Nota noastra: Să se facă oare referire la același SPRIJIN EXTERN la care ne gândim și noi…? Oricum ai lua-o, ceva e tare putred în această exprimare. Sprijin extern împotriva valorilor culturale, morale și spirituale ale poporului român? Ce naiba se întamplă prin acest minister în ultimii ani? Pare a fi contaminat…

[/alert-success]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info