RSS

Politicienii să nu mai interfere…

"Când vom trece de l…

ȘEFUL KGB ȘI LIDERUL ULTERIOR AL…

"Motto: “Am fost ca …

10 AUGUST 2018 - ZIUA MINCIUNII

"La 10 august 2018 a…

(FOTO) Șoc și groază la spitalul…

Pozele în care apăre…

Ieșenii alături de Camelia Smica…

Acțiune de solidarit…

Spitalul modular de la Lețcani: …

Sâmbătă, 8 august 20…

Gheorghe Piperea: " Cu așa ceva …

Avocatul Gheorghe Pi…

La 8 august 1943, la Șimleul Sil…

Potrivit unui comuni…

Acțiuni de solidaritate pe 8 și …

Pe 8 și 9 august a.c…

Gabriel Apreutesei: "De ce fuge …

Unul dintre noii și…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Din aberațiile Strategiei naționale de educație parentală: „Familia în societatea actuală are nevoie din ce în ce mai mult de SPRIJIN EXTERN pentru a se adapta acestor cerințe”!?

Print Friendly, PDF & Email
Din aberațiile Strategiei naționale de educație parentală: „Familia în societatea actuală are nevoie din ce în ce mai mult de SPRIJIN EXTERN pentru a se adapta acestor cerințe”!?
Platforma civică „ÎMPREUNĂ”, prin organizatorul local APOR (Asociația Părinți pentru Ora de Religie) – filiala Iasi, vă invită luni – 9 iulie 2018, orele 18.00, la dezbaterea publică pe tema „Strategia naţională de educaţie parentală”, ce va avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Mihai Eminescu”, Iaşi.Invitații speciali ai dezbaterii vor fi:

– Prof. Univ. Dr. Carmen Mihaela Creţu, Departamentul de Ştiinţe ale Educaţiei, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Iaşi

– Inspector Școlar General, Prof. Dr. Aurelia Genoveva Farcaș, Inspectoratul Școlar Județean Iași

– Diac. Lect. Dr. Sorin Adrian Mihalache, Facultatea de Teologie Ortodoxa “Dumitru Staniloae” Iasi

– Pr. Tiba Felician, preot al Bisericii Romano Catolice, directorul Oficiului pentru Familii

* Moderator: Dr. Rodica Pop

Menţionăm că data de 11 iunie 2018 Ministerul Educației Naționale a pus în dezbatere publică „Strategia națională de educație parentală 2018 – 2025” care, printre altele, cuprinde următoarele extrase relevante:

” „De aceea familia în societatea actuală are nevoie din ce în ce mai mult de SPRIJIN EXTERN pentru a se adapta acestor cerințe…în condițiile în care părinții rămân atașați valorilor care s-au transmis tradițional, pe care le consideră ca fundamentând modele valide de relaționare intrafamiliară. Această din urmă atitudine este prezentă și în discursurile profesioniștilor care idealizează familia tradițională pe care o consideră o formă perfectă de organizare.” (pag. 3)”

Oraşul Iaşi a avut de-a lungul timpului o contribuţie importantă în domeniul educatiei. Considerăm că suntem datori să continuăm pe această linie, să aducem o contribuţie, iar pentru a fi siguri de reuşită este nevoie de o comunicare și colaborare între toţi cei patru piloni: Părinţi – Şcoală – Comunitate – Biserică.

Este important de stiut ca lipsa de reactie a parintilor va fi considerata ca acceptarea strategiei!!

Platforma civică pentru drepturi și libertăți „ÎMPREUNĂ” este cea mai mare și profundă formă de unitate a societății civile din România, compusă din 500 de ONG-uri și peste 1000 de intelectuali, reuniți pentru prima dată într-un număr așa copleșitor în istoria recentă a României. Platforma ÎMPREUNĂ are susținerea a 10 ONG-uri internaționale și a realizat, până în prezent, demersuri internaționale împreună cu peste 250 de ONG-uri din 8 țări.

Sursa: Facebook

Nota noastra: Să se facă oare referire la același SPRIJIN EXTERN la care ne gândim și noi…? Oricum ai lua-o, ceva e tare putred în această exprimare. Sprijin extern împotriva valorilor culturale, morale și spirituale ale poporului român? Ce naiba se întamplă prin acest minister în ultimii ani? Pare a fi contaminat…Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info