RSS

Baronul Brukenthal, un monument …

Iohannis i-a luat pe …

O rezoluție discriminatorie a Pa…

   Am ajuns s-o trăim…

Sibiul e pierdut pentru România?…

Sibiul e pierdut pent…

UN REGAL FĂRĂ EGAL!

Gala artelor, ediția …

"Majoritatea victimelor lui Bruk…

În ultima vreme au ap…

Euro Education Federation recoma…

   Euro Education F…

Vești alarmante: "Numărul compan…

“Dacă avem întreprinz…

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă…

Diana Iovanovici-Șoșo…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Încă un instrument de deznationalizare a românilor: Codul Administrativ!

Print Friendly, PDF & Email

Încă un instrument de deznationalizare a românilor: Codul Administrativ!

Fiecare popor, fiecare națiune, are dreptul la propria identitate culturală, națională, spirituală, etc. DA, dar nu și atunci când totul se face în detrimentul popoarelor indigene. “Popoarele indigene si persoanele au dreptul de a nu se lasa supuse la o asimilare fortata sau la distrugerea culturii lor”, iar asta n-o spunem noi, ci o spune Declarația ONU privind dreptul popoarelor indigene ancestrale.

Rezoluția A / 61 / L.67 și anexa 1 61/295 a fost adoptata (fara a face referire la un Comitet principal), de Adunarea Generala a ONU la 13 septembrie 2007 , ca „Declarația Organizației Națiunilor Unite privind dreptul nativ al popoarelor indigene! ” Articolul 8: 1) „Popoarele indigene și persoanele au dreptul de a nu se lasa supuse la o asimilare forțata sau la distrugerea culturii lor.”

Ori ce se întâmplă de secole bune, atât cât neamul românesc din Transilvania s-a aflat sub ocupație străină, cât și culmea, chiar acum în interiorul granițelor unui stat autodeclarat ca fiind național, unitar și indivizibil, contrazice flagrant chiar Declarația ONU privind dreptul popoarelor indigene ancestrale.

Codul Administrativ adoptat în Camera Deputaților în forma mult dorită de către UDMR, nu este altceva decât încă o mare mizerie antiromânească, încă un instrument de deznaționalizare a românilor, iar cei care se fac vinovați de adoptarea acestei mârșăvii în Parlamentul României vor rămâne scriși în istoria neamului ca fiind rușinea națională a acestor vremuri.

Iată ce prevede printre altele noul Cod Administrativ (n.r. se dorește eliminarea pragului de 20% cu privire la dreptul legal de a folosi limbile materne ale minorităţilor naţionale începând de la instituții precum prefecturile, primăriile, consiliile judeţene şi locale, precum și modul în care vor fi montate plăcuţele bilingve.:

“Art.94.- Folosirea limbii minorităţilor naţionale
  • (1) În unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice aflate în subordinea acestora, organismele prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes local sau judeţean, precum şi prefecturile, serviciile publice deconcentrate, au obligaţia să asigure în raporturile cu aceştia, folosirea limbii minorităţii naţionale respective, în conformitate cu prevederile Constituţiei, ale prezentului Cod şi ale tratatelor internaţionale la care România este parte.
  • (2) Autorităţile şi instituţiile publice, precum şi celelalte entităţi juridice prevăzute la alin.(1), prin hotărârea organelor lor deliberative sau după caz, organelor de conducere pot decide asigurarea folosirii limbii minorităţilor naţionale în unităţile administrativ-teritoriale în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale nu ating ponderea prevăzută la alin (1)”, se arată în proiectul legislativ

Când și așa românilor din fiefurile UDMR le sunt restrânse tot mai multe drepturi și tot mai multe libertăți fundamentale, este o crimă împotriva identității românești să ajuți la amplificarea procesului de deznaționalizare a românilor din zonele unde aceștia sunt minoritari.

Încă un instrument de deznationalizare a românilor: Codul Administrativ

Încă un instrument de deznationalizare a românilor: Codul Administrativ

Minoritățile au dreptul în aceeași măsură ca și populația majoritară la identitate culturală / națională, dar nicidecum în detrimentul populației majoritare, și mai ales nu prin asimilarea poporului indigen ancestral de pe aceste meleaguri.

Prin adoptarea acestui nou Cod Administrativ am asistat la unul dintre cele mai grotești acte de trădare națională împotriva poporului român! Dacă noul Cod Administrativ intră în vigoare, atunci se va amplifica procesul de maghiarizare, mai ales în zonele în care s-au tot semnalat abuzuri instituționale ani la rând, iar minoritatea românească a tot fost discriminată pe criterii etnice. Asta, dragi români, nu se poate! Trebuie luptat pe toate căile legale posibile pentru ca acest nou Cod Administrativ să nu intre in vigoare.

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info