libris.ro

Încă un instrument de deznationalizare a românilor: Codul Administrativ!

Încă un instrument de deznationalizare a românilor: Codul Administrativ!

Fiecare popor, fiecare națiune, are dreptul la propria identitate culturală, națională, spirituală, etc. DA, dar nu și atunci când totul se face în detrimentul popoarelor indigene. „Popoarele indigene si persoanele au dreptul de a nu se lasa supuse la o asimilare fortata sau la distrugerea culturii lor”, iar asta n-o spunem noi, ci o spune Declarația ONU privind dreptul popoarelor indigene ancestrale.

Rezoluția A / 61 / L.67 și anexa 1 61/295 a fost adoptata (fara a face referire la un Comitet principal), de Adunarea Generala a ONU la 13 septembrie 2007 , ca „Declarația Organizației Națiunilor Unite privind dreptul nativ al popoarelor indigene! ” Articolul 8: 1) „Popoarele indigene și persoanele au dreptul de a nu se lasa supuse la o asimilare forțata sau la distrugerea culturii lor.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Ori ce se întâmplă de secole bune, atât cât neamul românesc din Transilvania s-a aflat sub ocupație străină, cât și culmea, chiar acum în interiorul granițelor unui stat autodeclarat ca fiind național, unitar și indivizibil, contrazice flagrant chiar Declarația ONU privind dreptul popoarelor indigene ancestrale.

Codul Administrativ adoptat în Camera Deputaților în forma mult dorită de către UDMR, nu este altceva decât încă o mare mizerie antiromânească, încă un instrument de deznaționalizare a românilor, iar cei care se fac vinovați de adoptarea acestei mârșăvii în Parlamentul României vor rămâne scriși în istoria neamului ca fiind rușinea națională a acestor vremuri.

Iată ce prevede printre altele noul Cod Administrativ (n.r. se dorește eliminarea pragului de 20% cu privire la dreptul legal de a folosi limbile materne ale minorităţilor naţionale începând de la instituții precum prefecturile, primăriile, consiliile judeţene şi locale, precum și modul în care vor fi montate plăcuţele bilingve.:

„Art.94.- Folosirea limbii minorităţilor naţionale
  • (1) În unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice aflate în subordinea acestora, organismele prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes local sau judeţean, precum şi prefecturile, serviciile publice deconcentrate, au obligaţia să asigure în raporturile cu aceştia, folosirea limbii minorităţii naţionale respective, în conformitate cu prevederile Constituţiei, ale prezentului Cod şi ale tratatelor internaţionale la care România este parte.
  • (2) Autorităţile şi instituţiile publice, precum şi celelalte entităţi juridice prevăzute la alin.(1), prin hotărârea organelor lor deliberative sau după caz, organelor de conducere pot decide asigurarea folosirii limbii minorităţilor naţionale în unităţile administrativ-teritoriale în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale nu ating ponderea prevăzută la alin (1)”, se arată în proiectul legislativ

Când și așa românilor din fiefurile UDMR le sunt restrânse tot mai multe drepturi și tot mai multe libertăți fundamentale, este o crimă împotriva identității românești să ajuți la amplificarea procesului de deznaționalizare a românilor din zonele unde aceștia sunt minoritari.

Încă un instrument de deznationalizare a românilor: Codul Administrativ
Încă un instrument de deznationalizare a românilor: Codul Administrativ

Minoritățile au dreptul în aceeași măsură ca și populația majoritară la identitate culturală / națională, dar nicidecum în detrimentul populației majoritare, și mai ales nu prin asimilarea poporului indigen ancestral de pe aceste meleaguri.

Prin adoptarea acestui nou Cod Administrativ am asistat la unul dintre cele mai grotești acte de trădare națională împotriva poporului român! Dacă noul Cod Administrativ intră în vigoare, atunci se va amplifica procesul de maghiarizare, mai ales în zonele în care s-au tot semnalat abuzuri instituționale ani la rând, iar minoritatea românească a tot fost discriminată pe criterii etnice. Asta, dragi români, nu se poate! Trebuie luptat pe toate căile legale posibile pentru ca acest nou Cod Administrativ să nu intre in vigoare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info