Fluturând Tricolorul, prinşi în ”Hora Unirii” în Piaţa Filarmonicii Cernăuţene, românii din Ucraina şi România s-au reunit în Anul Centenarului, în oraşul lui Alexandru Cel Bun, la cea de-a XIV-a ediție a Festivalului-concurs Internațional de muzică populară românească ”ÎN GRĂDINA CU FLORI MULTE”, care s-a desfăşurat la13-14 iunie 2017 în ţinutul nostru, fiind una dintre cele mai frumoase şi de amploare acțiuni culturale din ţinut, organizată de Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești Cernăuți, director Iurie Levcic, şi Școala Populară de Artă și Civilizație Românească ”Ciprian Porumbescu”, discipolii căreia menţin vie flacăra românismului pe aceste plaiuri mioritice, graţie cărora limba română răsună dulce din fagurele de miere al Maicii România.
Frumoasa sărbătoare a sufletului românesc ce a adunat tineri interpreți de muzică populară românească din nordul Bucovinei, Ţinutul Herţa şi România a avut sprijinul Consulatului General al României la Cernăuți, în deosebi a dnei Eleonora Moldovan, Consulul General al României la Cernăuţi, a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în persoana dl Veaceslav Şaramet, Secretar de Stat, distinşii demnitari români onorând cu prezenţa nu doar inaugurarea sărbătorii, ci şi Gala laureaţilor ce s-a desfăşurat la 14 iulie în Filarmonica Regională, fiind însoţiţi de consulii Aurelian Rugină şi Edmond Neagoe, desemnându-i cu premii personale pe cei mai buni interpreţi.
De altfel, dl Veaceslav Şaramet i-a acordat Anei Mariei Calancea un premiu special din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, iar dna Eleonora Moldovan – Sabrinei Palamariu, din partea Consulatului General al României la Cernăuţi.
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.