libris.ro

Apel al românilor din inima Țării: „Mergem pe 29 iulie la București pentru ca limba noastră română să rămână singura limbă oficială în statul român”

Apel al românilor din inima Țării: „Mergem pe 29 iulie la București pentru ca limba noastră română să rămână singura limbă oficială în statul român”

„Mesaj către românii din Covasna si Harghita de la un simplu român. Distribuiți vă rog, să ajungă la sufletele lor!

Frați și surori ale Inimii Țării, mergem pe 29 iulie la București nu împotriva vecinului vostru Janos, ci pentru ca limba noastră română să rămână singura limbă oficială în statul român.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Prin Codul Administativ votat de un parlament care se gândește mai mult la tot felul de pensii speciale pentru aleși, se legiferează limba maghiară ca a doua limbă oficială în administratia CENTRALĂ, în prefecturi si deconcentrate (Casa de Pensii, Poștă, CAS, APIA, Garda Financiară, Inspectorat Scolar, etc). Să fiti constienti că astfel, prin filieră politică, respectiv prin UDMR se vor angaja în aceste institutii oameni care ori nu stăpânesc bine limba română ori nu vor vrea să o folosească în relatia cu voi. Aici nu este vorba de drepurile unei minoritati, aceste drepturi există deja cu prisosintă, stiti bine asta.

În Covasna si Harghita mai ales, partial si în Mureș, va fi de-a dreptul vorba de înlocuirea limbii române cu cea maghiară în aceste institutii. Acest lucru se urmărește nu de către vecinul vostru Janos, ci de o formatiue politica oranizată pe criterii etnice, numită UDMR. O formatiune politică care-si cunoaste bine interesele, atât pe cele economice cât si pe cele strict politicianiste. Forumul Civic si Asociația Calea Neamului, organizatiile care organizeaza protestul de la Bucuresti nu au interese politice sau economice, membrii lor sunt dintre voi, oameni de rând cu nevoi si bucurii comune cu ale voastre.

Avem un singur interes, acela ca identitatea românească să nu moară, acela ca un om care nu stie limba maghiară să poată firesc comunica cu niste institutii CENTRALE care se află sub autoritatea statului român, ai căror angajati sunt plătiți din banii românilor din întreaga țară. De nu veti lua acum atitudine, când încă legea este la judecata CCR și va urma să ajungă la promulgare la Președintele României, vi se va spune ca ati acceptat de bună voie limba maghiară cu statut de limba oficială la voi acasă. De nu ati învățat până acum ungureste, veti fi, credeti-mă, nevoiți să o faceți, căci, repet, angajările în acele instituții publice CENTRALE se vor face direcționat politic de către UDMR cu intenția de a se elimina limba română. Dacă în alte județe va mai fi cum ar mai fi, la voi acasa va fi crunt. De se va încheia cu bine sau cu rău drumul acestei legi la CCR si la Președenție, Istoria va consemna atitudinea voastră, copiii si nepoții voștri vor citi în paginile ei daca în anul în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, părintii si bunicii lor, românii din Covasna, Harghita si Mures au fost în fata vremurilor în picioare sau în genunchi. Daca vocea lor s-a auzit sau nu, în Capitala Țării. Fiecare dintre voi are de ales, are de trecut examenul greu al conștiintei personale care în acest caz este al Conștiinței de Neam. Fiecare dintre voi poate că aveti în data de 29 evenimente în familie, probleme de rezolvat la casele voastre, dar să țineți vă rog cont că într-o jumătate de zi, aveți șansa să schimbați prin atitudinea voastră istoria, aveți șansa să spuneți din Capitală, întregii Țări, tot ce aveți voi de spus.
Doamne ajută fratilor, cu prietenie si dragoste crestină, al vostru pe veci, Mihai Tîrnoveanu, un simplu român.”

Autor / Foto: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info