RSS

(VIDEO) IAȘI: Manifest împotriva…

(VIDEO) IAȘI: Manife…

Cartea scrisă de Iohannis, "Pas …

Cartea scrisă de Ioh…

"Preamarele" târgului nost', Pir…

"Preamarele" târgulu…

(VIDEO) Senatoarea Diana Iovanov…

(VIDEO) Senatoarea D…

Aprecierile UJIR pentru misiunea…

  Privind cu îngrijor…

Evacuare eșuată la Carei! Mascaț…

   Astăzi, de la ora …

Copilărie fără pornografie. 100.…

  Grupul de inițiativ…

Comisia Europeană cere lămuriri …

  Comisia Europeană a…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Apel al românilor din inima Țării: “Mergem pe 29 iulie la București pentru ca limba noastră română să rămână singura limbă oficială în statul român”

Print Friendly, PDF & Email

Apel al românilor din inima Țării: “Mergem pe 29 iulie la București pentru ca limba noastră română să rămână singura limbă oficială în statul român”

“Mesaj către românii din Covasna si Harghita de la un simplu român. Distribuiți vă rog, să ajungă la sufletele lor!

Frați și surori ale Inimii Țării, mergem pe 29 iulie la București nu împotriva vecinului vostru Janos, ci pentru ca limba noastră română să rămână singura limbă oficială în statul român.

Prin Codul Administativ votat de un parlament care se gândește mai mult la tot felul de pensii speciale pentru aleși, se legiferează limba maghiară ca a doua limbă oficială în administratia CENTRALĂ, în prefecturi si deconcentrate (Casa de Pensii, Poștă, CAS, APIA, Garda Financiară, Inspectorat Scolar, etc). Să fiti constienti că astfel, prin filieră politică, respectiv prin UDMR se vor angaja în aceste institutii oameni care ori nu stăpânesc bine limba română ori nu vor vrea să o folosească în relatia cu voi. Aici nu este vorba de drepurile unei minoritati, aceste drepturi există deja cu prisosintă, stiti bine asta.

În Covasna si Harghita mai ales, partial si în Mureș, va fi de-a dreptul vorba de înlocuirea limbii române cu cea maghiară în aceste institutii. Acest lucru se urmărește nu de către vecinul vostru Janos, ci de o formatiue politica oranizată pe criterii etnice, numită UDMR. O formatiune politică care-si cunoaste bine interesele, atât pe cele economice cât si pe cele strict politicianiste. Forumul Civic si Asociația Calea Neamului, organizatiile care organizeaza protestul de la Bucuresti nu au interese politice sau economice, membrii lor sunt dintre voi, oameni de rând cu nevoi si bucurii comune cu ale voastre.

Avem un singur interes, acela ca identitatea românească să nu moară, acela ca un om care nu stie limba maghiară să poată firesc comunica cu niste institutii CENTRALE care se află sub autoritatea statului român, ai căror angajati sunt plătiți din banii românilor din întreaga țară. De nu veti lua acum atitudine, când încă legea este la judecata CCR și va urma să ajungă la promulgare la Președintele României, vi se va spune ca ati acceptat de bună voie limba maghiară cu statut de limba oficială la voi acasă. De nu ati învățat până acum ungureste, veti fi, credeti-mă, nevoiți să o faceți, căci, repet, angajările în acele instituții publice CENTRALE se vor face direcționat politic de către UDMR cu intenția de a se elimina limba română. Dacă în alte județe va mai fi cum ar mai fi, la voi acasa va fi crunt. De se va încheia cu bine sau cu rău drumul acestei legi la CCR si la Președenție, Istoria va consemna atitudinea voastră, copiii si nepoții voștri vor citi în paginile ei daca în anul în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, părintii si bunicii lor, românii din Covasna, Harghita si Mures au fost în fata vremurilor în picioare sau în genunchi. Daca vocea lor s-a auzit sau nu, în Capitala Țării. Fiecare dintre voi are de ales, are de trecut examenul greu al conștiintei personale care în acest caz este al Conștiinței de Neam. Fiecare dintre voi poate că aveti în data de 29 evenimente în familie, probleme de rezolvat la casele voastre, dar să țineți vă rog cont că într-o jumătate de zi, aveți șansa să schimbați prin atitudinea voastră istoria, aveți șansa să spuneți din Capitală, întregii Țări, tot ce aveți voi de spus.
Doamne ajută fratilor, cu prietenie si dragoste crestină, al vostru pe veci, Mihai Tîrnoveanu, un simplu român.”

Autor / Foto: Mihai Tîrnoveanu

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info