RSS

E mai bine fără creștinism cultu…

  Vorbim despre creșt…

(VIDEO) Senatorul Diana Iovanovi…

Activitatea senatorul…

Măsuri de ultimă oră date de man…

  Supărați că numărul…

Până unde poate să meargă impert…

  Președintele Români…

Ți-ai întrebat deputații din jud…

Ți-ai întrebat deputa…

SUNT o "spurcăciune ORTODOXĂ"!!!

SUNT o "spurcăciune…

De 4 ani, Centrul „Sfânta Alexan…

„Copiii sunt dulci ca…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

În anul Centenarului, Codul Administrativ este cea mai mare amenințare la adresa statului unitar național!

Print Friendly, PDF & Email

În anul Centenarului, Codul Administrativ este cea mai mare amenințare la adresa statului unitar național!

Tocmai în anul în care românii ar trebui să celebreze un secol de unitate națională și împlinirea unui vis de secole al neamului românesc, România primește o cruntă și mult prea perversă lovitură din partea politicienilor săi.

Dacă acest nou Cod Administrativ va intra în vigoare în ultima sa formă promulgată, atunci acesta va constitui un odios instrument de asimilare a românilor din zonele țării unde aceștia reprezintă o minoritate.

În secolul XIX, în Ungaria existau peste un milion de români. Printr-o serie de legi și măsuri administrative, aproape toți acei români au căzut victime uriașului malaxor de maghiarizare de pe teritoriul Ungariei și Transilvaniei. Din peste un milion de români din Crișana de Vest și alte părți ale Ungariei, astăzi abia mai există câteva zeci de mii de români în Ungaria, din păcate chiar și aceia aflați în curs de maghiarizare.

DEZVĂLUIRI: Ungaria avea un milion de vlahi în sec. XIX. Azi ar trebui să aibă 2-3 milioane de cetățeni cu rădăcini românești, din păcate maghiarizați – Adică vreo 25% din populația actuală a Ungariei., imagine: adevaruldespredaci.ro

DEZVĂLUIRI: Ungaria avea un milion de vlahi în sec. XIX. Azi ar trebui să aibă 2-3 milioane de cetățeni cu rădăcini românești, din păcate maghiarizați – Adică vreo 25% din populația actuală a Ungariei., imagine: adevaruldespredaci.ro

Iar acest lucru este confirmat chiar din surse maghiare. Iată de pildă ce scria baronul Miklós Wesselényi, despre populația valahă din Ungaria și Țările Românești:

“În actuala epocă a naționalițătilor evoluate și pe cale de evoluare, spiritul înalt al sentimentului național a inspirat și neamurile și națiunile de origine și limbă valahă. Aceste neamuri, care iși trag originea și limba, în mare parte, de la marea gintă a Romei, oricât de dejosite și umilite prin apăsare și stârcire de-a lungul veacurilor, nu și-au uitat niciodată cu totul strălucita lor origine. Iar acum simt cu ardoare ca un neam de aproape 7 milioane (În Valahia sunt aproximativ 2.000.000, în Moldova 1.200.000, în Basarabia 1.000.000, în Bucovina 500.000, în Transilvania 1.010.080, iar în Ungaria 1.085.000 de valahi. În total 6.795.000 de suflete.), care își are o origine a sa, o limba a sa, ba chiar aceleași datini și fel de a fi, și care locuiește o porțiune de pământ a Europei, ce-i drept politicește împărțită în mai multe părți, dar geograficește unitară, mare ca întindere și inzestrată de natură cu cele mai mari bogății, poate avea viitor și se vede a fi chemat la existența natională.”

Așadar, noul Cod Administrativ este un atentat odios la adresa statului unitar național și indivizibil. O încălcare flagrantă a Constituției României, și o insultă la adresa celor care s-au jertfit pe câmpurile de bătălie pentru dreptul românilor de a fi români, și de a-și putea vorbi liberi limba pe pământurile strămoșilor lor, fără a mai fi persecutați din punct de vedere etnic.

Dacă până și baronul Miklós Wesselényi confirma ceea ce știm cu toții, fapul că Ungaria a fost un uriaș lagăr de asimilare forțată a minorităților naționale, pentru ce să le oferim din nou un asemenea instrument de persecuție etnică extremiștilor și iredentiștilor din România? Chiar nu este limpede ceea ce se va întâmpla în zonele unde primarii șovini antiromâni deja nu mai respectă de ani buni însemnele statului român și tricolorul României?

Noul Cod Administrativ poate fi cel mai rușinos act de trădare națională al actualei clase politice! Un proiect legislativ odios, trădător, o rușine de proporții istorice!

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info