În anul Centenarului, Codul Administrativ este cea mai mare amenințare la adresa statului unitar național!

În anul Centenarului, Codul Administrativ este cea mai mare amenințare la adresa statului unitar național!

Tocmai în anul în care românii ar trebui să celebreze un secol de unitate națională și împlinirea unui vis de secole al neamului românesc, România primește o cruntă și mult prea perversă lovitură din partea politicienilor săi.

Dacă acest nou Cod Administrativ va intra în vigoare în ultima sa formă promulgată, atunci acesta va constitui un odios instrument de asimilare a românilor din zonele țării unde aceștia reprezintă o minoritate.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

În secolul XIX, în Ungaria existau peste un milion de români. Printr-o serie de legi și măsuri administrative, aproape toți acei români au căzut victime uriașului malaxor de maghiarizare de pe teritoriul Ungariei și Transilvaniei. Din peste un milion de români din Crișana de Vest și alte părți ale Ungariei, astăzi abia mai există câteva zeci de mii de români în Ungaria, din păcate chiar și aceia aflați în curs de maghiarizare.

DEZVĂLUIRI: Ungaria avea un milion de vlahi în sec. XIX. Azi ar trebui să aibă 2-3 milioane de cetățeni cu rădăcini românești, din păcate maghiarizați – Adică vreo 25% din populația actuală a Ungariei., imagine: adevaruldespredaci.ro
DEZVĂLUIRI: Ungaria avea un milion de vlahi în sec. XIX. Azi ar trebui să aibă 2-3 milioane de cetățeni cu rădăcini românești, din păcate maghiarizați – Adică vreo 25% din populația actuală a Ungariei., imagine: adevaruldespredaci.ro

Iar acest lucru este confirmat chiar din surse maghiare. Iată de pildă ce scria baronul Miklós Wesselényi, despre populația valahă din Ungaria și Țările Românești:

“În actuala epocă a naționalițătilor evoluate și pe cale de evoluare, spiritul înalt al sentimentului național a inspirat și neamurile și națiunile de origine și limbă valahă. Aceste neamuri, care iși trag originea și limba, în mare parte, de la marea gintă a Romei, oricât de dejosite și umilite prin apăsare și stârcire de-a lungul veacurilor, nu și-au uitat niciodată cu totul strălucita lor origine. Iar acum simt cu ardoare ca un neam de aproape 7 milioane (În Valahia sunt aproximativ 2.000.000, în Moldova 1.200.000, în Basarabia 1.000.000, în Bucovina 500.000, în Transilvania 1.010.080, iar în Ungaria 1.085.000 de valahi. În total 6.795.000 de suflete.), care își are o origine a sa, o limba a sa, ba chiar aceleași datini și fel de a fi, și care locuiește o porțiune de pământ a Europei, ce-i drept politicește împărțită în mai multe părți, dar geograficește unitară, mare ca întindere și inzestrată de natură cu cele mai mari bogății, poate avea viitor și se vede a fi chemat la existența natională.”

Așadar, noul Cod Administrativ este un atentat odios la adresa statului unitar național și indivizibil. O încălcare flagrantă a Constituției României, și o insultă la adresa celor care s-au jertfit pe câmpurile de bătălie pentru dreptul românilor de a fi români, și de a-și putea vorbi liberi limba pe pământurile strămoșilor lor, fără a mai fi persecutați din punct de vedere etnic.

Dacă până și baronul Miklós Wesselényi confirma ceea ce știm cu toții, fapul că Ungaria a fost un uriaș lagăr de asimilare forțată a minorităților naționale, pentru ce să le oferim din nou un asemenea instrument de persecuție etnică extremiștilor și iredentiștilor din România? Chiar nu este limpede ceea ce se va întâmpla în zonele unde primarii șovini antiromâni deja nu mai respectă de ani buni însemnele statului român și tricolorul României?

Noul Cod Administrativ poate fi cel mai rușinos act de trădare națională al actualei clase politice! Un proiect legislativ odios, trădător, o rușine de proporții istorice!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Români din Covasna si Harghita, priviti-vă în ochi martirii!

Dum iul. 22 , 2018
Români din Covasna si Harghita, priviti-vă în ochi martirii! Pentru limba română, pentru identitatea națională au suferit si murit ai voștri. Prin acest Cod Administrativ limba maghiară se extinde de la nivelul administratiei locale, la nivelul administratiei CENTRALE, anume în prefecturi si deconcentrate (Casa de Pensii, Poștă, CAS, APIA, Garda […]

Poate vă place și:

libris.ro