Profesorul Ion Coja: „Lozinca fără penali trebuie aplicată începând cu penalul Johanis!”

Profesorul Ion Coja: „Lozinca fără penali trebuie aplicată începând cu penalul Johanis!”

Lozica FĂRĂ PENALI, susținută la mitingul diasporei, este o lozincă corectă. Ea trebuie aplicată începând cu penalul Johanis!

(…) Nici unul dintre președinții post-decembriști nu aveau ce căuta în funcția supremă din stat. Dintre ei Johanis avea cele mai puține atu-uri care să-l recomande! S-a desfășurat o vastă campanie de manipulare a opiniei publice pentru a-l inventa ca candidat și pentru a-i pune în seamă voturile pe care ni s-a spus că le-ar fi obținut!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

(…) în 2016 am avut o campanie electorală foarte bine susținută de PSD, cu Liviu Dragnea foarte convingător atunci când ne prezenta intențiile de guvernare. PSD avea un program și numai PSD a avut un program de guvernare. Lumea i-a votat și a fost logic să-i voteze. După câștigarea alegerilor urma logic și constituțional ca guvernarea să revină PSD-ului și liderului său, Liviu Dragnea, care, din postura de prim ministru, să se ocupe de realizarea promisiunilor făcute în campania electorală. A intervenit însă Johanis, într-un mod nepermis pentru un președinte, inventând principiul politic „fără penali la conducerea Țării”!

Și se ține de acest principiu, ca și când acest principiu nu l-ar viza în primul rând pe el, pe Johanis! Îngroașe obrazul, presa și principalele posturi TV, cu audiență mare, nu spun nimic și lumea este ajutată să uite sau să nu afle nimic despre gravele probleme penale ale primarului de Sibiu, dar și ale profesorului de liceu care a mijlocit și aranjat circa 20 de înfieri ilegale, de o imoralitate stupefiantă. Așa a intrat Johanis în conștiința publică: insul care a câștigat bani de pe urma unor înfieri ilegale, dar pe care autoritățile nu l-au deranjat în niciun fel.

Este adevărat că nici unul dintre hienele care s-au ocupat sistematic de zeci de asemenea înfieri nu a fost anchetat și condamnat!… Unii au ajuns și miniștri după aceea! Dar lumea nu a știut mai nimic despre acest aspect al biografiei lor: traficant de ființe vii, de copii!…

În cazul lui Johanis s-a făcut însă caz de această situație în presa locală, datorită unui ziarist incoruptibil – mă refer la dl Marius Albin Marinescu de la „Justițiarul”, dar restul, quasi totalitatea presei, au ignorat acest subiect, până azi! Văd că și presa legată de PSD îl „iartă” pe Johanis pentru acest păcat al „tinereții” sale. Un păcat care dacă este trecut cu vederea la alții, nu poate fi uitat când este vorba de un candidat la o funcție atât de înaltă!

Celelalte aspecte ale condiției de penal a lui Johanis le cunoști, sper. Pentru mine, din motive pe care nu le discut acum, cea mai gravă faptă a lui Johanis, pentru care merita să fie sancționat măcar de Inspectoratul școlar încă de la începutul anilor 1990, rămâne înfierea ilegală a celor 20 de copii! Nu avea ce căuta în viața publică și politică un asemenea individ! Și totuși el există și produce consecințe pe care lumea nu le prea înțelege!

(…) S-au consumat energii și s-a pierdut mult timp ca să i se găsească lui Dragnea înlocuitori la funcția de prim ministru. Nu i-a fos ușor lui Dragnea să găsească o asemenea persoană printre liderii PSD. Nu te poți încrede în loialitatea tuturor colegilor de partid. Gândul trădării le trece multora prin cap. Mai toți se visează președinți ai PSD! Cazul Grindeanu mi se pare cel mai semnificativ!

A fost cumpărat de Johanis și de oamenii acestuia ca să încurce PSD și să se aleagă praful din programul de guvernare! Aici este miza luptei politice dintre Johanis și Dragnea: compromiterea programului de guvernare care, pentru prima oară după 1990, are oarecare respect și pentru interesul național! Nu atât cât ar trebui, după mintea mea! Dar în mod evident programul PSD face începutul revenirii interesului național într-un program de guvernare post-decembrist! Are componente care vădesc o oarecare grijă pentru interesele românilor în competiția cu interesele „internaționalelor” care au invadat piața economică din România!

(…)Am avut o discuție cu un participant și susținător al mitingului, și l-am întrebat care a fost mesajul acestui miting. S-a mirat că mai întreb. Mesajul a fost „fără penali în funcțiile publice”! L-am întrebat: Johanis nu este și el un „penal”?!

Faptele lui Johanis, pentru care este acuzat de opinia publică, nu cumva sunt mult mai grave, infinit mai grave decât faptele pentru care este acuzat de procurori Dragnea? De ce la miting nu am văzut numele lui Johanis pomenit ca penal?

Cum de zeci de mii de români, ieșiți în stradă pentru a susține corectitudinea și cinstea, nu-și dau seama că Johanis nu are niciun drept moral să se delimiteze de penali, ba chiar să-i condamne! Lozinca „Fără penali” mi se pare corectă, dar aplicarea ei trebuie să înceapă cu Johanis. Cine nu acceptă această soluție este o persoană manipulată sau de rea credință, care nu vede bârna din propriul ochi, dar vede paiul din ochiul celuilalt! Avem nevoie de corectitudine, de principialitate, de consecvență în gândire! Avem nevoie de un cântar pentru faptele aleșilor noștri, dar să fie același cântar! Or, cei care ies în stradă împotriva PSD – și au dreptate să protesteze, au pentru ce!, se folosesc de un cântar pe care nu-l mai aplică și lui Johanis! Pentru mine este un mister cum de pot fi manipulați să gândească atât de strâmb!

[alert-warning]

Cititi întreg articolul pe ioncoja.ro

[/alert-warning]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

A fost prins încă unul dintre agresorii celor doi jandarmi, cel despre care se presupune că a sustras pistolul jandarmeriței

mar aug. 14 , 2018
A fost prins încă unul dintre agresorii celor doi jandarmi, cel despre care se presupune că a sustras pistolul jandarmeriței Unul dintre bărbații care au agresat în timpul protestului din 10 august doi jandarmi, unul dintre jandarmi fiind o tânără de 23 de ani, agresor despre care se prespune că […]

Poate vă place și:

libris.ro