Fostul șef al SPP despre președinte: „Unii spun că sunteți sub „influența” structurilor de informații ale Germaniei, BND sau BFV, domnule Iohannis”

Fostul șef al SPP despre președinte: „Unii spun că sunteti sub „influența” structurilor de informații ale Germaniei, BND sau BFV, domnule Iohannis”

Generalul Dumitru Iliescu, fostul șef SPP, critică acțiunile prin care președintele Iohannis blochează așa numita Lege a offshorului, întrebându-l pe Klaus Iohannis dacă nu cumva acesta se află sub „influenta” structurilor de informatii ale Germaniei, BND sau BFV, așa cum se afirmă prin anumite medii din societatea românească.

Reacția președintelui cu privire la evenimentele petrecute la începutul lui august în Piața Victoriei și blocarea Legii offshorului, îl fac pe fostul șef SPP să afirme că Iohannis și alte „cozi de topor”,  „oameni politici si functionari de rang inalt tradatori”,  „sunt de mult in slujba altora, actionand conform planului si comenzilor lor, tradand fara rezerve interesele poporului roman”.

[alert-success]
„De mult nu mai este un secret pentru noi că Germania și Rusia duc o politică comună de promovare a propriilor interese în diverse zone. Ceea ce mulți nu știau este faptul că nemții și rusii au convenit asupra modului în care să-și delimiteze zonele de influență și, mai grav, cum să domine împreuna țările din Europa, în special pe cele din Europa Centrală și de Sud-Est, dar nici cele Vest-Europene nefiind excluse, clamând puternic principiul suveranității limitate. Au constatat și americanii acest aspect, și au luat măsuri, unele destul de dure, mai ales în plan economic, pentru contracararea efectelor acestei colaborări.
Văzând că Germania mută centrul de greutate al deciziei euro-atlantice pe al celei euro-asiatice, partenerul nostru strategic a luat măsuri urgente pentru protejarea propriilor interese în aceste zone, măsurile vizând mai multe domenii, de la cel economic la cel militar, la cel intelligence și multe altele. Au luat imediat decizia de a ocupa aceste state și de a-și subordona structurile de forță pentru a avea garanția că au mijloacele necesare prin care să constrângă politicienii și decidenții administrativi să raspundă pozitiv acțiunilor lor. Uite că ne-am trezit fără să ne dăm seama, așa cum au făcut-o ungurii și cehii, sub ocupație americană, punându-le la dispoziție resursele noastre cele mai importante, atât cele financiare cât și cele materiale, dar și bazele noastre militare unde și-au transferat, în mare grabă, efectivele și tehnica de luptă, și continuă aceste operațiuni, ei preconizând, din datele pe care le avem, să transfere și armament nuclear pe teritoriul României. Ce să mai spunem? Aveam de toate, doar ținte pentru armele nucleare ale adversarilor americanilor nu deveniserăm.
Dacă confruntările pe celelalte planuri sunt – unele dintre ele – încă în stare latentă, în ceea ce privește confruntarea dintre structurile intelligence americane și cele ruso-germane, la care se adauga și cele austriece și ungurești, pe teritoriul nostru, este în plină desfășurare, și se caracterizeaza printr-o luptă acerbă pentru câștigarea și menținerea supremației. Și unii, și alții, își urmăresc interesele, care de cele mai multe ori sunt contrare intereselor noastre.
Unii sunt dispuși să afirme că americanii ne vor binele, dacă se opun tendințelor hegemonice ale Germaniei și Rusiei, tendințe care afectează în mod negativ țara noastră, făcând acest lucru fără să aibă toate informațiile. De fapt propaganda americană urmărește cu insistență acest lucru, efectele fiind și ele pe măsură, mulți români căzaând în capcana acestei propagande.
De ce le punem la indoială „bunele lor intenții”? Pentru că ceea ce fac la noi, o fac în interesul lor și în detrimentul Romaniei. Pentru a înțelege mai bine, am să dau ca exmpu acțiunile în cadrul „mitingului spontan al diasporei”, pentru dărâmarea Guvernului și crearea unei situații de criză în țara noastră, venirea unui guvern favorabil intereselor lor, motivate fiind de controlul resurselor noastre energetice, și nu numai.
Dependența totala a Germaniei față de Rusia în domeniul livrarii gazelor naturale prin implementarea proiectului Nord Stream 2, lovește puternic în unitatea și interesele NATO, deci ale americanilor, Germania fiind dispusă, la fel ca și Turcia, să-și găsească noi formule de securitate, inclusiv printr-o cooperare foarte strânsă cu Rusia.
Acum ințelegem mai bine de ce se luptă cu atâta indârjire pentru exploatarea resurselor noastre energetice din Marea Neagra. Dar vor să o facă total și fără să plătească ceva Statului Român. Vor să dispună așa cum vor ei de gazele noastre, iar noi să devenim dependenți de alții. Legea offshore îi obligă să plătească taxele cuvenite bugetului de stat și să tranzacționeze pe bursa din România jumătate din cantitatea de gaze extrasă, ambele măsuri fiind incomode pentru ei, prima că le reduce profiturile, pe care le doresc și mai mari, a doua pentru ca nu pot dispune de tot gazul nostru pe care să-l livreze acolo unde doresc ei, creaând astfel o alternativă la soluția rusească și diminuând în acest mod atuurile acesteia.
De aceea trebuie dat jos Guvernul care se opune obiectivelor lor. Dar americanii nu sunt singurii care vizează aceste resurse. Ele sunt vizate și de ruși și austrieci. Nici ungurii nu sunt în afara subiectului. Cunoașteți desigur că rușii sunt în spatele OMW, austriecii nemaiavând majoritatea acțiunilor în aceasta companie, dar continuând să aibă interese semnificative în acest domeniu ca și în altele, cum ar fi pădurile noastre, și nu numai.
Nemtii sunt si ei interesati ca resursele sa nu cada in mana americanilor, pentru a le scadea influenta in Europa si din acest punct de vedere. Atunci s-au gandit, cu totii, ca ar fi bine sa o puna de un protest al diasporei si sa-i convinga pe romani ca Guvernul Dancila nu le reprezinta interesele, alocand sume semnificative de bani pentru reusita actiunilor. Din aceasta perspectiva interesele lor cu ale americailor au coincis, toti actorii dorind sa darame Guvernul.
O stare de incertitudine, de criza, era benefica tuturor, pentru ca puteau obtine mai usor ceea ce doreau, fara o opozitie considerabila din interior. Apoi fiecare isi urmarea interesul si anume ca la carma tarii sa ajunga un guvern favorabil si fiecare sa controleze resursele energetice aflate in disputa. Planul lor, desi a fost doar prima etapa a acestuia, s-a lovit de un actor puternic, adica Jandarmeria Romana, care este cel mai important, dar si ultimul bastion al apararii ordinii constitutionale in Romania.
Aveau informatii ca jandarmii nu vor ceda usor si atunci au pus la cale un plan de compromitere a acestora, de subminare a capacitatii legale de actiune, de timorare a lor, de creare a unei brese psihologice foarte importante in derularea urmatoarei etape a planului cand se doreste ca aceste forte de ordine sa devina inactive, sa nu mai riposteze, iar ei sa reuseasca demolarea Guvernului. Dar si unii si altii s-au folosit de cozile de topor din interior, oameni politici si functionari de rang inalt tradatori, care le-au facilitat punerea in practica a planului.
Sunteti nedumeriti de ce Presedintele Romaniei, fara sa astepte concluziile anchetei, a venit cu acuze grave la adresa jandarmilor, de ce a cerut sa fie anchetati, de ce structurile noastre de intelligence nu au pus la dispozitia celor abilitati informatiile necesare luarii masurilor corespunzatoare si prevenirii violentelor, a actiunilor huliganice bine regizate si executate? Pentru ca ei sunt de mult in slujba altora, actionand conform planului si comenzilor lor, tradand fara rezerve interesele poporului roman.Unii spun ca sunteti sub „influenta” structurilor de informatii ale Germaniei, BND sau BFV, domnule Iohannis. Mie imi vine greu sa cred, si de aceea va intreb daca este adevarat sau nu..
Va rog insa inainte de a da un raspuns corect sa cititi bine acest material, chiar daca aveti nevoie de mai mult de 30 de zile, sa il intelegeti bine, stiind ca domniei-voastre ii trebuie mai mult timp, ca majoritatii covarsitoare a romanilor, sa o faceti, si sa ne spuneti despre ce este vorba: despre BND sau BFV, si care dintre ele v-a cerut sa blocati Legea offshorului, prin retrimiterea ei la Parlament…!!!”, a scris Dumitru Iliescu pe facebook
[/alert-success]
Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns