libris.ro

Un secui critică politica izolaționistă a celor din UDMR: „Discursul naționalist al lui Tamás Sándor și Antal Árpád András, reprezintă un dublu izolaționalism!”

Un secui critică politica izolaționistă a celor din UDMR: „Discursul naționalist al lui Tamás Sándor și Antal Árpád András, reprezintă un dublu izolaționalism!”

Izolaționismul politic, cultural și economic la care condamnă UDMR-ul toată suflarea etnicilor maghiari din fiefurile controlate de către UDMR-iști, nu este tocmai pe placul întregii comunități, iar din când în când apar voci destul de curajoase pentru a-și asuma public dezaprobarea față de acțiunile și politicile UDMR-ului în anumite zone ale României.

O astfel de voce curajoasă este reprezentată și de către teologul secui Attila Nagy, care nu ezită să critice promovarea unei politici a izolaționismului de către niște personaje destul de controversate, precum Tamás Sándor și Antal Árpád András.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Discursul naționalist al lui Tamás Sándor si Antal Árpád András, reprezintă un dublu izolaționalism! Nu numai față de români, ci și față de familiile mixte, sau față de diaspora maghiară, care nu poate să-și accepte acel discurs izolaționist, refuz față de români, ei trăind nemijlocit, în mod natural între români, conviețuind! Am vorbit cu mulți maghiari din Brașov, care consideră, că acel discurs șovin al grofilor din Covasna nu le face bine ! Ca să nu fiu înteles greșit menționez, ca asta nu înseamnă, că unde sunt secui majoritari e la locul lui! Din mai multe cauze!
Sunt familii mixte multe și în județul Harghita, Covasna, Mureș și nici acolo nu este pur etnic și acolo sunt secui asezați în multe locuri între romani, ca în Chichiș!
În alte parte acel comportament antiromânesc izolează și români de aicea, (n.r. aceștia) nesimțindu-se acasă în propria țara, ei simțind-use părăsiti intr-un mediu dușmănos / ostil!
Negarea, refularea specificațiilor, mai mult este o fugă! Fugă, prin refulare nu rezolvă nimic, mai mult crește tensiunile prin, ascundere! Și ce este refulat, pe urmă tot apare într-un alt chip, într-un mod distorsionat!
În așa fel, chiar specificul fiecăruia reprezintă o punte de legatură între etni!
Imaginarul specificului fiecăruia, ca un miracol, ce merită mirat! Care deschide sentimentele bunătății, primire reciproca! Că pe prim plan trebuie să ne acceptăm reciproc în adâncul nostru, ca la fel de acolo pornesc și toate razboaiele!”, a scris pe facebook Attila Nagy

Nota noastră: într-adevăr, și noi împărtășim în cazul de față punctul de vedere al lui Attila Nagy. Tinerii de etnie maghiară din localitățile unde este promovat izolaționismul politic, cultural și economic, sunt niște tineri defavorizați, condamnați din cauza acestui izolaționism să rămână cu niște șanse diminuate de dezvoltare pe plan personal, profesional, cultural, politic, etc În afara județelor în care maghiarii sunt majoritari,  pentru acei tineri care nu cunosc decât limba maghiară, este practic imposibil să-și găsească un loc de muncă sau să se folosească de alte oportunități care sunt la îndemâna oricărui alt cetățean român care cunoaște limba română, limba statului în care trăiește.

Din acest motiv, izolarea economică, culturală și socială la care-i condamnă UDMR-ul pe maghiarii din județele controlate de grofii UMDR-iști, reprezintă o sabotare a șanselor și oportunităților de dezvoltare, în special la adresa tinerelor generații.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info