RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Un secui critică politica izolaționistă a celor din UDMR: “Discursul naționalist al lui Tamás Sándor și Antal Árpád András, reprezintă un dublu izolaționalism!”

Print Friendly, PDF & Email

Un secui critică politica izolaționistă a celor din UDMR: “Discursul naționalist al lui Tamás Sándor și Antal Árpád András, reprezintă un dublu izolaționalism!”

Izolaționismul politic, cultural și economic la care condamnă UDMR-ul toată suflarea etnicilor maghiari din fiefurile controlate de către UDMR-iști, nu este tocmai pe placul întregii comunități, iar din când în când apar voci destul de curajoase pentru a-și asuma public dezaprobarea față de acțiunile și politicile UDMR-ului în anumite zone ale României.

O astfel de voce curajoasă este reprezentată și de către teologul secui Attila Nagy, care nu ezită să critice promovarea unei politici a izolaționismului de către niște personaje destul de controversate, precum Tamás Sándor și Antal Árpád András.

“Discursul naționalist al lui Tamás Sándor si Antal Árpád András, reprezintă un dublu izolaționalism! Nu numai față de români, ci și față de familiile mixte, sau față de diaspora maghiară, care nu poate să-și accepte acel discurs izolaționist, refuz față de români, ei trăind nemijlocit, în mod natural între români, conviețuind! Am vorbit cu mulți maghiari din Brașov, care consideră, că acel discurs șovin al grofilor din Covasna nu le face bine ! Ca să nu fiu înteles greșit menționez, ca asta nu înseamnă, că unde sunt secui majoritari e la locul lui! Din mai multe cauze!
Sunt familii mixte multe și în județul Harghita, Covasna, Mureș și nici acolo nu este pur etnic și acolo sunt secui asezați în multe locuri între romani, ca în Chichiș!
În alte parte acel comportament antiromânesc izolează și români de aicea, (n.r. aceștia) nesimțindu-se acasă în propria țara, ei simțind-use părăsiti intr-un mediu dușmănos / ostil!
Negarea, refularea specificațiilor, mai mult este o fugă! Fugă, prin refulare nu rezolvă nimic, mai mult crește tensiunile prin, ascundere! Și ce este refulat, pe urmă tot apare într-un alt chip, într-un mod distorsionat!
În așa fel, chiar specificul fiecăruia reprezintă o punte de legatură între etni!
Imaginarul specificului fiecăruia, ca un miracol, ce merită mirat! Care deschide sentimentele bunătății, primire reciproca! Că pe prim plan trebuie să ne acceptăm reciproc în adâncul nostru, ca la fel de acolo pornesc și toate razboaiele!”, a scris pe facebook Attila Nagy

Nota noastră: într-adevăr, și noi împărtășim în cazul de față punctul de vedere al lui Attila Nagy. Tinerii de etnie maghiară din localitățile unde este promovat izolaționismul politic, cultural și economic, sunt niște tineri defavorizați, condamnați din cauza acestui izolaționism să rămână cu niște șanse diminuate de dezvoltare pe plan personal, profesional, cultural, politic, etc În afara județelor în care maghiarii sunt majoritari,  pentru acei tineri care nu cunosc decât limba maghiară, este practic imposibil să-și găsească un loc de muncă sau să se folosească de alte oportunități care sunt la îndemâna oricărui alt cetățean român care cunoaște limba română, limba statului în care trăiește.

Din acest motiv, izolarea economică, culturală și socială la care-i condamnă UDMR-ul pe maghiarii din județele controlate de grofii UMDR-iști, reprezintă o sabotare a șanselor și oportunităților de dezvoltare, în special la adresa tinerelor generații.Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info