Orange, Vodafone și Telekom amendate iarăși! Ce obligații aveau aveau prin contract

Orange, Vodafone și Telekom amendate iarăși! Ce obligații aveau aveau prin contract

Între lunile ianuarie și iulie ale anului 2018, Autoritatea Naționala pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a efectuat operațiuni de măsurare a acoperirii naţionale cu servicii de voce. În cadrul campaniei inițiate de către ANCOM au fost efectuate măsurători în 12.786 de localităţi, potrivit capital.ro.

[alert-success]
“Campania de măsurători a ANCOM s-a derulat pentru a verifica în ce măsură operatorii de telefonie mobilă respectă obligaţia de acoperire cu servicii de voce a zonelor locuite de cel puţin 98% din populaţia României, obligaţie asumată prin licenţe. Rezultatele campaniei de măsurători privind acoperirea cu servicii de voce sunt următoarele: Orange România-97.56% din populaţie, Telekom România Mobile Communications-96.8%din populaţie şi Vodafone Romania-97.80% din populaţie. Pentru că nici unul dintre operatorii de telefonie mobilă nu a atins valoarea stabilită prin licenţe şi ţinând cont de gradul de îndeplinire a obligaţiei, ANCOM a sancţionat contravenţional Orange România şi Vodafone Romania cu avertisment şi Telekom România Mobile Communications cu amendă în cuantum de 500.000 de lei”, a precizat preşedintele ANCOM, Sorin Grindeanu
[/alert-success] [alert-announce]”Campania de măsurători

În cadrul campaniei au fost măsurate un număr de 12.786 localități, locuite de 19.818.427 persoane din totalul de 20.121.587 de locuitori aflați pe întreaga suprafață a țării, conform recensământului populației şi al locuințelor (Institutul Național de Statistică 2011).
Acoperirea cu servicii de voce a fost calculată ca raportul dintre suma populației acoperite și suma populației măsurate. Pentru fiecare localitate, populația acoperită a fost calculată ca raportul dintre numărul de clustere în care valorile parametrilor măsurați sunt mai mari decât valorile minime impuse în licențe și numărul total de clustere măsurate, înmulțit cu populația localității respective. Suma populației măsurate este calculată prin însumarea populației din localitățile în care s-au efectuat măsurători.

Obligaţiile de acoperire cu servicii de voce

Obligația de a acoperi cu servicii de voce zone locuite de cel puțin 98% din populația României, prin intermediul rețelei proprii de acces radio, până la data de 5 aprilie 2017, este prevăzută în licenţele de utilizare a spectrului radio ale celor trei operatori care deţineau deja reţele 2G sau 3G în benzile de 900 MHz şi 1800 MHz la momentul desfăşurării licitaţiei. Aceste licențe au fost acordate în cadrul licitaţiei de spectru din anul 2012.
Pentru operatorii care deţineau reţele 3G doar în banda de 2100 MHz, cum este cazul RCS&RDS, acesta are aceeaşi obligaţie, dar cu termen de realizare până la data de 5 aprilie 2019.”, se arată într-un comunicat de pe site-ul ANCOM[/alert-announce]

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns