RSS

(VIDEO) Prima ediție a Școlii de…

Prima ediție a Școli…

TABARA DE VARĂ 2021, PAROHIA FĂL…

   Cu binecuvântarea…

Biserica din lemn de la Putna e …

Oamenii de știință d…

Abund Berry. Povestea unui brand…

Povestea Abund Berry…

“Democrația secolului al XXI - l…

Declinul „democrație…

14 ani de la moartea Patriarhulu…

„Acrede în Hristos î…

Psihopatia omoară România! Sclav…

Psihopatia omoară Ro…

Jocurile Olimpice Tokyo: program…

România a cucerit jo…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Cade încă unul din greii statului paralel? Poziția de ambasador a lui George Maior în SUA începe să se clatine

Print Friendly, PDF & Email

Cade încă unul din greii statului paralel? Poziția de ambasador a lui George Maior în SUA începe să se clatine

Denunțarea făcută de curând de Rudolph Giuliani, consilierul juridic al presedintelui Donald Trump, la adresa abuzurilor și a activității de poliție politică, precum și a partizanatului economic și politic practicat în România de către principalele instituții de forță, a turnat plumb în picioarele propagandei statului paralel.

Faptul că o asemenea personalitate din SUA “oficializează” adevărul despre dezmățul din România din ultimul deceniu și jumătate, reprezintă o cumplită lovitură la adresa statului paralel din România, cât și la adresa cuiburilor de propagandă care au făcut posibilă menținerea unor structuri de tip mafiot la nivel instituțional.

Aspectele negative semnalate și condamnate de către Rudolph Giuliani cu privire la sistemul de justiție și activitățile neconstituționale din România, cu grave încălcări ale independenței justiției și ale drepturilor omului sunt pe cale să declanșeze o reformă radicală în sistemul de justiție din țara noastră. Procurorul general, Augustin Lazăr, va fi cel mai probabil revocat după evaluarea făcută de către ministrul Justiției, Tudorel Toader. Iar după procurorul general, cu siguranță vor mai urma și multe altele dintre vlăstarele statului paralel aciuate prin instituțiile de forță ale statului.

Dar cum se împacă toate aceste aspecte cu ceea ce se comunica pe anumite canale din partea românească pentru americani? Tocmai aici este problema. După ani de zile în care americanii erau furajați numai cu informații trunchiate sau chiar complet denaturate, și partea americană lua întotdeauna de bune acele informații fie din incompetență, fie din interes, acum cineva de la vârful administrației prezidențiale americane s-a aplecat cu urechea și la cei care erau dispuși să comunice adevărul.

Așa se face că acum au înțeles în sfârșit și americanii că nu tot ceea ce li se transmitea despre România era neapărat și adevărat. Când americanii compară acum informațiile actuale despre abuzurile și implicarea unor servicii în probleme care depășeau cu mult  competențele constituționale ale acestor instituții cu ceea ce le comunica George Maior, ambasadorul României la Washington, oare nu constată că există niște diferențe foarte mari?

Ministerul Afacerilor Externe reacționează la comunicatul lui George Maior

Ambasadorul României la Washington,George Maior, despre scrisoarea lui Rudolph Giuliani: „…lobby iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia”.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că George Maior a avut o poziție care nu reprezintă poziția MAE și nici nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, lăsând să se înțeleagă faptul că ambasadorul nu a acționat în acest caz nicidecum pentru interesele statului român, precizând care ar trebui să fie îndatoririle și preocupările unui ambasador al României.

“Îi asigurăm pe partenerii noștri internaționali că în România există voința politică necesară din partea Guvernului României și a Coaliției de Guvernământ de a garanta funcționarea corectă a statului de drept, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale, pentru dezvoltarea unei veritabile democrații și combaterea unor fenomene nocive, precum fenomenul corupției.

Domnul Ambasador George Maior a avut o poziție care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, și nu reprezintă poziția MAE. Un ambasador al României ar trebui să fie preocupat ca, în conformitate cu Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, să reprezinte întotdeauna interesele statului român în statul în care este acreditat. Rolul domniei sale este de a promova interesul național așa cum decurge el din consensul la nivel instituțional și să se abțină de la declarații publice de natură să afecteze negativ relațiile bilaterale cu alte state.

Reamintim că liniile de acțiune ale ambasadorilor sunt agreate la nivelul instituțiilor din România și orice abatere va atrage răspunderea acestora, conform procedurilor în vigoare. În acest sens, domnul ambasador George Maior va fi chemat pentru explicații în Centrala MAE.”, se arată în precizarea de presă a MAE

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info