libris.ro

Cade încă unul din greii statului paralel? Poziția de ambasador a lui George Maior în SUA începe să se clatine

Cade încă unul din greii statului paralel? Poziția de ambasador a lui George Maior în SUA începe să se clatine

Denunțarea făcută de curând de Rudolph Giuliani, consilierul juridic al presedintelui Donald Trump, la adresa abuzurilor și a activității de poliție politică, precum și a partizanatului economic și politic practicat în România de către principalele instituții de forță, a turnat plumb în picioarele propagandei statului paralel.

Faptul că o asemenea personalitate din SUA „oficializează” adevărul despre dezmățul din România din ultimul deceniu și jumătate, reprezintă o cumplită lovitură la adresa statului paralel din România, cât și la adresa cuiburilor de propagandă care au făcut posibilă menținerea unor structuri de tip mafiot la nivel instituțional.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Aspectele negative semnalate și condamnate de către Rudolph Giuliani cu privire la sistemul de justiție și activitățile neconstituționale din România, cu grave încălcări ale independenței justiției și ale drepturilor omului sunt pe cale să declanșeze o reformă radicală în sistemul de justiție din țara noastră. Procurorul general, Augustin Lazăr, va fi cel mai probabil revocat după evaluarea făcută de către ministrul Justiției, Tudorel Toader. Iar după procurorul general, cu siguranță vor mai urma și multe altele dintre vlăstarele statului paralel aciuate prin instituțiile de forță ale statului.

Dar cum se împacă toate aceste aspecte cu ceea ce se comunica pe anumite canale din partea românească pentru americani? Tocmai aici este problema. După ani de zile în care americanii erau furajați numai cu informații trunchiate sau chiar complet denaturate, și partea americană lua întotdeauna de bune acele informații fie din incompetență, fie din interes, acum cineva de la vârful administrației prezidențiale americane s-a aplecat cu urechea și la cei care erau dispuși să comunice adevărul.

Așa se face că acum au înțeles în sfârșit și americanii că nu tot ceea ce li se transmitea despre România era neapărat și adevărat. Când americanii compară acum informațiile actuale despre abuzurile și implicarea unor servicii în probleme care depășeau cu mult  competențele constituționale ale acestor instituții cu ceea ce le comunica George Maior, ambasadorul României la Washington, oare nu constată că există niște diferențe foarte mari?

Ministerul Afacerilor Externe reacționează la comunicatul lui George Maior

Ambasadorul României la Washington,George Maior, despre scrisoarea lui Rudolph Giuliani: „…lobby iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia”.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că George Maior a avut o poziție care nu reprezintă poziția MAE și nici nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, lăsând să se înțeleagă faptul că ambasadorul nu a acționat în acest caz nicidecum pentru interesele statului român, precizând care ar trebui să fie îndatoririle și preocupările unui ambasador al României.

„Îi asigurăm pe partenerii noștri internaționali că în România există voința politică necesară din partea Guvernului României și a Coaliției de Guvernământ de a garanta funcționarea corectă a statului de drept, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale, pentru dezvoltarea unei veritabile democrații și combaterea unor fenomene nocive, precum fenomenul corupției.

Domnul Ambasador George Maior a avut o poziție care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, și nu reprezintă poziția MAE. Un ambasador al României ar trebui să fie preocupat ca, în conformitate cu Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, să reprezinte întotdeauna interesele statului român în statul în care este acreditat. Rolul domniei sale este de a promova interesul național așa cum decurge el din consensul la nivel instituțional și să se abțină de la declarații publice de natură să afecteze negativ relațiile bilaterale cu alte state.

Reamintim că liniile de acțiune ale ambasadorilor sunt agreate la nivelul instituțiilor din România și orice abatere va atrage răspunderea acestora, conform procedurilor în vigoare. În acest sens, domnul ambasador George Maior va fi chemat pentru explicații în Centrala MAE.”, se arată în precizarea de presă a MAE

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info