libris.ro

La presiunea UDMR, Ministrul Educației Valentin Popa a fost încolțit până și-a dat demisia. Un adevărat atac împotriva limbii române primește sprijinul actualei guvernări?

La presiunea UDMR, Ministrul Educației Valentin Popa a fost încolțit până și-a dat demisia. Un adevărat atac împotriva limbii române primește sprijinul actualei guvernări?

Au fost destule câteva plânsete de lebădă din partea UDMR-ului, pentru ca actuala coaliție de guvernare să se conformeze și să pună presiune pe Ministrul Educației Valentin Popa, până ce acesta și-a dat demisa. UDMR-ul iese și de această dată câștigător la puncte, fără ca măcar să se întrebuințeze serios în ringul de pe scena politică românească.

Scopul UDMR-ului? Este acela de împiedica cu orice preț implementarea limbii române în școala primară. Și apoi ne mai mirăm că generații întregi de etnici maghiari din România nu știu nici măcar o boabă de limbă română, acest lucru izolându-i cel puțin pe tinerii maghiari, atât din punct de vedere cultural, economic, cât și social față de restul țării. Da fraților, șantajul pervers al UDMR-ului a funcționat și de această dată.

Miza reală a acestui scandal este ca orele de limba română să revină numai la discreția personalului din învățământ de etnie maghiară, adică la secția maghiară limba română să redevină din nou o disciplină intens neglijată și disprețuită.

„Nu e vorba de reînoire, noi am semnat pentru patru ani şi dacă nu întrerupe cineva e în vigoare. Noi facem o analiză în fiecare sesiune. În acest moment, eu am spus că până nu se rezolvă problema aceea din ordonanţa simplă din august, acel articol privind predarea limbii şi literaturii române în şcoala generală în clasele primare, nu putem să deschidem niciun alt subiect”, a precizat Kelemen Hunor atunci când a fost întrebat dacă mai există vechiul protocol PSD-UDMR

Nota noastră: Felicităm atitudinea fostului Ministru al Educației, Valentin Popa, pentru curajul și demnitatea de a nu ceda șantajului din partea UDMR. Nu se mai poate continua pe această linie, cedând mereu șantajelor și obrăzniciilor din partea UDMR.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info