Sondaj surprinzător: cum ar pute…

Un sondaj realizat d…

Aurelian Pavelescu despre susțin…

După numeroasele obs…

Hoții strigă hoții: Augustin Laz…

De fiecare dată când…

Listă horror din partea PNL pent…

Listă horror din par…

Să n-ai încredere în darul greci…

Luni de zile fără în…

Cum este ironizat pe facebook ce…

Vineri seara, în pli…

A căzut Coldea, a căzut Kovesi, …

A căzut Coldea, a că…

Aurelian Pavelescu: "Cade, odată…

Avocatul Aurelian Pa…

Ambasada SUA la București are al…

Ceea ce se ni se înf…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La presiunea UDMR, Ministrul Educației Valentin Popa a fost încolțit până și-a dat demisia. Un adevărat atac împotriva limbii române primește sprijinul actualei guvernări?

Print Friendly, PDF & Email

La presiunea UDMR, Ministrul Educației Valentin Popa a fost încolțit până și-a dat demisia. Un adevărat atac împotriva limbii române primește sprijinul actualei guvernări?

Au fost destule câteva plânsete de lebădă din partea UDMR-ului, pentru ca actuala coaliție de guvernare să se conformeze și să pună presiune pe Ministrul Educației Valentin Popa, până ce acesta și-a dat demisa. UDMR-ul iese și de această dată câștigător la puncte, fără ca măcar să se întrebuințeze serios în ringul de pe scena politică românească.

Scopul UDMR-ului? Este acela de împiedica cu orice preț implementarea limbii române în școala primară. Și apoi ne mai mirăm că generații întregi de etnici maghiari din România nu știu nici măcar o boabă de limbă română, acest lucru izolându-i cel puțin pe tinerii maghiari, atât din punct de vedere cultural, economic, cât și social față de restul țării. Da fraților, șantajul pervers al UDMR-ului a funcționat și de această dată.

Miza reală a acestui scandal este ca orele de limba română să revină numai la discreția personalului din învățământ de etnie maghiară, adică la secția maghiară limba română să redevină din nou o disciplină intens neglijată și disprețuită.

„Nu e vorba de reînoire, noi am semnat pentru patru ani şi dacă nu întrerupe cineva e în vigoare. Noi facem o analiză în fiecare sesiune. În acest moment, eu am spus că până nu se rezolvă problema aceea din ordonanţa simplă din august, acel articol privind predarea limbii şi literaturii române în şcoala generală în clasele primare, nu putem să deschidem niciun alt subiect”, a precizat Kelemen Hunor atunci când a fost întrebat dacă mai există vechiul protocol PSD-UDMR

Nota noastră: Felicităm atitudinea fostului Ministru al Educației, Valentin Popa, pentru curajul și demnitatea de a nu ceda șantajului din partea UDMR. Nu se mai poate continua pe această linie, cedând mereu șantajelor și obrăzniciilor din partea UDMR.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

A început vânătoare de stocuri! Reduceri uriase!

Inline
Inline