RSS
TwitterFacebookPinterest

Statul român e neputincios la Satu Mare? Produsele vândute în comerț sunt traduse doar în limba maghiară!

Statul român e neputincios la Satu Mare? Produsele vândute în comerț sunt traduse doar în limba maghiară!

O atitudine nu doar lipsită de respect la adresa clienților de limbă română dar și profund ilegală este întâlnită la unii comercianți din Satu Mare.

Cum se simt românii care în aceste magazine găsesc produse inscripționate / traduse numai în limba maghiară? Din sursele noastre am aflat că nu se simt prea bine… Se tem ca acesta să nu fie semnalul că statul român se află în disoluție.

Cum altfel să caracterizezi un stat care este atât de neputincios atunci când trebuie aplicată legea și în acest colț al României?

Deși există în vigoare o legislație care obligă ca “informațiile de pe etichetele produselor trebuie să fie înscrise în limba română, indiferent de țara producatoare, fără a se exclude prezentarea lor și în alte limbi, să fie vizibile, lizibile și inscripționate într-un mod care să nu permita ștergerea lor”, la Satu Mare aceste obligații sunt ignorate, sfidând cu nesimțire atât consumatorii cât și legile statului român.

“În timp ce la cinema Ankora mall încep sa ruleze filme dublate în maghiara, că le-a dat lege PSD, la unele magazine din Satu Mare produsele sunt traduse doar în maghiară.
Nu contează legea și bunul simt în privința românilor și a României.Dar maghiarii îs terorizati, fără drepturi și cetățeni de mâna a doua…
Cine știe câte magazine cu patroni unguri fac asa.Eu știu de Super Alimente de lângă piața mare și acum dau și peste Nicovid de pe Closca.
Mai românilor, despre țara voastra repede și vorbiți urât dar vă lăsțti batjocoriți de unguri în țara voastră și la voi nu vă uitați ce mămăligari sunteți.
Nu ne va mai respecta nimeni în Europa, căci ca o minoritate să își bată joc de majoritate, nu s-a mai auzit.
În secuime însă românii nu iîs așa slabi.Așa oameni, așa oraș.”, a scris sătmăreanul Alexandru Cosma pe facebook

Nota noastră: Aceeași situație ne-a fost semnalată că se întâmplă și în anumite localități din județul Arad, din apropierea graniței cu Ungaria. Chiar o fi atât de greu de reglementat această situație pentru a nu mai fi întâlnite astfel de incidente?Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]