Statul român e neputincios la Satu Mare? Produsele vândute în comerț sunt traduse doar în limba maghiară!

Statul român e neputincios la Satu Mare? Produsele vândute în comerț sunt traduse doar în limba maghiară!

O atitudine nu doar lipsită de respect la adresa clienților de limbă română dar și profund ilegală este întâlnită la unii comercianți din Satu Mare.

Cum se simt românii care în aceste magazine găsesc produse inscripționate / traduse numai în limba maghiară? Din sursele noastre am aflat că nu se simt prea bine… Se tem ca acesta să nu fie semnalul că statul român se află în disoluție.

Cum altfel să caracterizezi un stat care este atât de neputincios atunci când trebuie aplicată legea și în acest colț al României?

Deși există în vigoare o legislație care obligă ca “informațiile de pe etichetele produselor trebuie să fie înscrise în limba română, indiferent de țara producatoare, fără a se exclude prezentarea lor și în alte limbi, să fie vizibile, lizibile și inscripționate într-un mod care să nu permita ștergerea lor”, la Satu Mare aceste obligații sunt ignorate, sfidând cu nesimțire atât consumatorii cât și legile statului român.

“În timp ce la cinema Ankora mall încep sa ruleze filme dublate în maghiara, că le-a dat lege PSD, la unele magazine din Satu Mare produsele sunt traduse doar în maghiară.
Nu contează legea și bunul simt în privința românilor și a României.Dar maghiarii îs terorizati, fără drepturi și cetățeni de mâna a doua…
Cine știe câte magazine cu patroni unguri fac asa.Eu știu de Super Alimente de lângă piața mare și acum dau și peste Nicovid de pe Closca.
Mai românilor, despre țara voastra repede și vorbiți urât dar vă lăsțti batjocoriți de unguri în țara voastră și la voi nu vă uitați ce mămăligari sunteți.
Nu ne va mai respecta nimeni în Europa, căci ca o minoritate să își bată joc de majoritate, nu s-a mai auzit.
În secuime însă românii nu iîs așa slabi.Așa oameni, așa oraș.”, a scris sătmăreanul Alexandru Cosma pe facebook

Nota noastră: Aceeași situație ne-a fost semnalată că se întâmplă și în anumite localități din județul Arad, din apropierea graniței cu Ungaria. Chiar o fi atât de greu de reglementat această situație pentru a nu mai fi întâlnite astfel de incidente?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Românii își unesc forțele! La Satu Mare s-a deschis o filială a Asociației Calea Neamului

vin sept. 28 , 2018
Românii își unesc forțele! La Satu Mare s-a deschis o filială a Asociației Calea Neamului Vitregiile sorții și abandonarea românilor din anumite zone ale țării la mila celor care dușmănesc neamul românesc, a făcut să crească gradul de solidaritate între români, să crească dorința de apropiere și colaborare între cei […]

Poate vă place și:

libris.ro