libris.ro

Revoltător! Voluntarii care promovau referendumul pentru căsătorie au fost agresați într-o piață din București

Revoltător! Voluntarii care promovau referendumul pentru căsătorie au fost agresați într-o piață din București

Un grup de voluntari care promovau mesaje și informații despre referendumul de pe 6-7 octombrie a fost agresat în  Piața Obor din București de către angajații unei firme de pază. Inițiatorii acestei acțiuni, „echipați” cu o pancartă improvizată pe care era inscripționat un mesaj pro referendum și cu tricouri cu mesaje de mobilizare a cetățenilor la referendum, au mers la pas prin București, informând trecătorii cu privire la scopul și importanța acestui referendum.

Potrivit inițiatorilor acestei acțiuni, pe parcursul primei zile aceștia au fost legitimați atât de către jandarmerie cât și de către poliție, însă singurul incident neplăcut cu care au avut de a face a fost cel cu angajații unei firme de pază care au reacționat violent și  i-au bruscat pe voluntarii care promovau referendumul de pe 6-7 octombrie.

După cum se poate vedea și din clipul video postat de Jurnal de Referendum 2018, unul dintre angajații firmei de pază devine agresiv și lovește dispozitivul cu care unul dintre voluntari filma acțiunea desfășurată de către inițiatorii acestei acțiuni.

Revoltător! Voluntarii care promovau referendumul pentru căsătorie au fost agresați într-o piață din București, Foto: facebook.com/jurnaldereferendum
Revoltător! Voluntarii care promovau referendumul pentru căsătorie au fost agresați într-o piață din București, Foto: facebook.com/jurnaldereferendum

„Membrii grupului nostru de inițiatori s-a deplasat la Piața Obor din București, „înarmaţi” cu tricouri cu mesaje pe față și pe spate, cu o pancardă improvizată care indica subiectul principal, având scopul de a completa informația pe care românii o dețin despre referendum, să umplem golurile lăsate de televiziunile care în concert ascund sau mint prin omisiune ca românii să nu poată cunoaște adevărul..

Am fost confruntați cu întreg spectrul de experiențe imaginabile, de la cele mai frumoase când oameni ne-au felicitat cu entuziasm, chiar un domn tânăr ne-a adus câte-o sticlă de apă pentru fiecare, până la impedimente cu paznicii și niște provocatori, rezolvate elegant și legal de noi.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


CE AM DECIS SĂ FACEM

Am stabilit să ne poziționăm într-un singur loc și să ne punem la dispoziția publicului în cazul în care solicită lămuriri. Ore întregi am răspuns la întrebări, am prezentat Jurnalul de Referendum tipărit pentru referinţă lor ulterioară, am înmânat celor care solicitau un exemplar sau mai multe. Nu am intrat în nici o divergență, am prezentat, când ni s-a permis desigur, tot ceea ce știm despre subiect și fără excepție, la momentul la care interlocutorul său interlocutoarea a aflat adevărul integral, a răsuflat ușurat sau ușurată şi ne-a mulțumit.

MEMBRII DIN PUBLIC CARE AU INTRAT ÎN VORBĂ CU NOI S-AU COMPORTAT EXEMPLAR, DEMN DE TOATĂ ADMIRAŢIA

Cei din piață au avut un comportament exemplar foarte încurajator unii ne felicitau vocal, un domn ne-a adus apă, de care deja am menţionat, alții se uitau lung și aprobator, alții se apropiau și puneau întrebări la care răspundeam liniștiți cât de complet puteam, se dovedea că cei mai mulţi din cei care aveau întrebări erau puternic influențați de propaganda făcută prin programele de televizor care le-a produs o stare de confuzie şi nesiguranță. Ne-au ascultat, au pus întrebări pertinente, nu de puţine ori au sprijinit explicaţiile noastre către alţii.

AUTORITĂŢILE

La un moment au apărut doi jandarmi. Politicos ne-au legitimat şi atât. Nu au trecut câteva secunde ca asupra lor s-a zburlit un domn cerându-le să ne lase în pace, că facem bine şi așa mai departe. Domnul binevoitor s-a luat de jandarmi în apărarea noastră desigur intoxicat de mass media care crează un fals conflict între popor şi autorităţi. A fost complicat să îl liniştim, să îi arătăm că jandarmii nu ne sunt ostili, că de fapt ei doar vor să se păstreze liniştea publică ceea ce dorim şi noi. Așa domnul s-a îmbunat rapid.

Au apărut și niște agenți de poliţie super tineri şi eleganți care ne-au legitimat, au constatat că nu încălcam nici o lege şi au plecat.”, au scris cei de la Jurnal de Referendum 2018 pe facebook

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info