S-au împlinit 100 de ani de la e…

Aproape de sfârșitul…

Avocatul Dan Chitic: De azi, USR…

În urma unei plânger…

Constantin Codreanu: Peste 1.000…

1.075 de basarabeni …

Fostul deținut politic Marin Ian…

Fostul deținut polit…

Liviu Pleșoianu: De mai mult de …

Odată cu izbucnirea …

Marian Munteanu: "Pseudo-diziden…

"Când corabia e în p…

Tudor - Tim Ionescu: "Sper că in…

"Dacă se retrage as…

Klaus Iohannis: „În România avem…

"Iohannis: „În Român…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Pe 14 octombrie la Oarba de Mureș va avea loc un parastas de pomenire a celor 11000 de eroi care acum 74 de ani și-au dat viata în teribila luptă de pe Dealul Sângeorgiului

Print Friendly, PDF & Email

Pe 14 octombrie la Oarba de Mureș va avea loc un parastas de pomenire a celor 11000 de eroi care acum 74 de ani și-au dat viata în teribila luptă de pe Dealul Sângeorgiului

Pe pantele dealului Sângeorgiu a curs atâta sânge românesc încât iarba a îmbrăcat pentru scurtă vreme culoarea roșie.Fără sprijinul artileriei sau al aviației, 11.000 de soldați români au fost trimiși la moarte sigură în cel de-al doilea război mondial la ordinul criminal al generalului Trofimenco, căruia îi era subordonată Armata a 4–a română.

Este una dintre paginile triste ale istoriei militare românești, o execuție în masă disimulată într-un ordin militar de atac. Măcelul a fost comparabil cu masacrul de la Bălți, sau cel polonez de la Katyn.

La 74 de ani de la carnagiul de la Oarba de Mureș, pe data de 14 octombrie va avea loc un parastas de pomenire a celor 11000 de eroi care acum 74 de ani și-au dat viata în teribila luptă de pe Dealul Sângeorgiului. Sunt așteptați să vină câți mai mulți români din toate colțurile țării.

La comemorarea celor 11.000 de eroi care și-au dat viața în urmă cu peste 7 decenii la Oarba de Mureș și-au anunțat prezența reprezentanții Frăției Ortodoxe Sf. Mare mucenic Gheorghe purtătorul de biruință și cei ai Asociației Calea Neamului și ai Asociației Neamunit.

“Cinstire Eroilor!!!
Frați romani! În data de 14 octombrie 2018 va avea loc la Oarba de Mureș un parastas de pomenire a celor 11000 de eroi care acum 74 de ani și-au dat viata în teribila lupta de pe Dealul Sângeorgiului.
Programul va începe la biserica din satul Sfântu Gheorghe (localitate în care se află Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureș) după următorul orar.
Ora 9:00 – Utrenia
Ora 10:00 – Sfânta Liturghie
La Biserică din satul Sfântu Gheorghe.
Ora 13 slujba parastasului pe platoul Monumentului Eroilor și depuneri de coroane.
Ne bucuram de prezenta Frăției Ortodoxe Sf Mare mucenic Gheorghe purtătorul de biruință, asociației Calea Neamului și a asociației Neamunit
La final va invitam la o agapa frățească.
Va așteptăm în număr cât mai mare, în costume populare și cu tricolorul în mana!”, se arată într-un comunicat al paginii de facebook “Monumentul Eroilor Oarba de Mures”


Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti suma


Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
Comodo SSL

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Vacante in Grecia