Interes crescut al Ungariei față de Republica Moldova: „Companiile maghiare sunt gata să participe la modernizarea agriculturii moldovenești cu furnizarea de tehnologii de vârf”

Interes crescut al Ungariei față de Republica Moldova: „Companiile maghiare sunt gata să participe la modernizarea agriculturii moldovenești cu furnizarea de tehnologii de vârf”

Autoritățile moldovenești și FAO au implementat cu succes un proiect de patru ani pentru creșterea rezistenței la secetă în rândul fermierilor mici, ajutându-i să adopte tehnologii moderne de irigare și cele mai bune practici în domeniu.

La evenimentul de totalizare al proiectului, care a avut loc astăzi la Chișinău, FAO și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Rurale și Mediului au reunit mai mulți participanți – inclusiv reprezentanți ai ministerului, ai agențiilor de extensiune și ai organizațiilor fermierilor – pentru a prezenta realizările specifice ale proiectului.

Implementarea proiectului a fost posibilă datorită sprijinului financiar oferit de guvernul ungar ca răspuns la creșterea și înrăutățirea frecvenței secetelor, care reprezintă un risc serios pentru sectorul agricol și disponibilitatea apei și care afectează în mod direct securitatea alimentară și economia rurală.

[alert-success]

Ungaria consideră Republica Moldova o țară prietenă și sperăm că acest proiect este o dovadă a acestui fapt”, a declarat Aniko Juhász, Secretar de stat adjunct al Ministerului Agriculturii din Ungaria, care a vorbit cu această ocazie. „Suntem încântați că ajutorul ungar a venit într-un moment în care era foarte necesar. Suntem interesați să putem transfera la scară largă cunoștințele pe care le-am acumulat. Credem că există încă o mulțime de oportunități neexploatate în sectorul agricol. Companiile maghiare sunt gata să participe la modernizarea agriculturii moldovenești cu furnizarea de tehnologii de vârf.

[/alert-success]

Guvernul Republicii Moldova, cu ajutorul donatorilor, a reabilitat anterior sistemele centralizate de irigare. Acest lucru a fost subliniat de Iurie Ușurelu, Secretar general de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

[one_half]

[/one_half][alert-announce]

„Cu toate acestea, fermierii au avut nevoie de sprijin pentru adoptarea irigației la nivel de fermă și pentru a putea utiliza în mod optim sistemul îmbunătățit”, a spus el. „FAO, ca organizație bazată pe cunoaștere, deține o multitudine de informații și expertiză cu privire la cele mai bune practici pentru irigare fiind astfel foarte bine poziționată pentru a realiza acest proiect și suntem recunoscători pentru rezultatele obținute”.

[/alert-announce]

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns