libris.ro

Interes crescut al Ungariei față de Republica Moldova: „Companiile maghiare sunt gata să participe la modernizarea agriculturii moldovenești cu furnizarea de tehnologii de vârf”

Interes crescut al Ungariei față de Republica Moldova: „Companiile maghiare sunt gata să participe la modernizarea agriculturii moldovenești cu furnizarea de tehnologii de vârf”

Autoritățile moldovenești și FAO au implementat cu succes un proiect de patru ani pentru creșterea rezistenței la secetă în rândul fermierilor mici, ajutându-i să adopte tehnologii moderne de irigare și cele mai bune practici în domeniu.

La evenimentul de totalizare al proiectului, care a avut loc astăzi la Chișinău, FAO și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Rurale și Mediului au reunit mai mulți participanți – inclusiv reprezentanți ai ministerului, ai agențiilor de extensiune și ai organizațiilor fermierilor – pentru a prezenta realizările specifice ale proiectului.

Implementarea proiectului a fost posibilă datorită sprijinului financiar oferit de guvernul ungar ca răspuns la creșterea și înrăutățirea frecvenței secetelor, care reprezintă un risc serios pentru sectorul agricol și disponibilitatea apei și care afectează în mod direct securitatea alimentară și economia rurală.

Ungaria consideră Republica Moldova o țară prietenă și sperăm că acest proiect este o dovadă a acestui fapt”, a declarat Aniko Juhász, Secretar de stat adjunct al Ministerului Agriculturii din Ungaria, care a vorbit cu această ocazie. „Suntem încântați că ajutorul ungar a venit într-un moment în care era foarte necesar. Suntem interesați să putem transfera la scară largă cunoștințele pe care le-am acumulat. Credem că există încă o mulțime de oportunități neexploatate în sectorul agricol. Companiile maghiare sunt gata să participe la modernizarea agriculturii moldovenești cu furnizarea de tehnologii de vârf.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Guvernul Republicii Moldova, cu ajutorul donatorilor, a reabilitat anterior sistemele centralizate de irigare. Acest lucru a fost subliniat de Iurie Ușurelu, Secretar general de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

„Cu toate acestea, fermierii au avut nevoie de sprijin pentru adoptarea irigației la nivel de fermă și pentru a putea utiliza în mod optim sistemul îmbunătățit”, a spus el. „FAO, ca organizație bazată pe cunoaștere, deține o multitudine de informații și expertiză cu privire la cele mai bune practici pentru irigare fiind astfel foarte bine poziționată pentru a realiza acest proiect și suntem recunoscători pentru rezultatele obținute”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info