Surpriză! Un deputat ieșean de la PSD se implică în lupta pentru construirea autostrăzii IAȘI -Tg. Mureș: „Autostrada Est –Vest merită să fie o prioritate!”

Surpriză! Un deputat ieșean de la PSD se implică în lupta pentru construirea autostrăzii IAȘI -Tg. Mureș: „Autostrada Est –Vest merită să fie o prioritate!”

Deputatul PSD Iaşi Vasile Cîtea a specificat faptul că a analizat cu profund interes punctul de vedere al comisarului european Corina Creţu cu privire la situaţia în care se află România, prin raportare la lucrările de infrastructură rutieră care se cer a fi făcute şi deocamdată întârzie a fi puse pe ordinea de zi a autorităţilor centrale.

[alert-success]

„România a pierdut peste 2 miliarde de euro în domeniul infrastructurii rutiere, un domeniu strategic de altfel, şi pentru exerciţiul financiar 2014-2020 se fac eforturi extraordinare pentru a evita dezangajările de fonduri.

Toate acestea, până la urmă, în situaţia în care Guvernul României a anunţat pentru segmentul de autostradă Ungheni – Târgu Neamţ soluţia unui parteneriat public-privat.Îngrijorător este faptul că, deşi Corina Creţu afirma răspicat că ar exista bani pentru acest obiectiv de infrastructură rutieră, statul român nu apelează la fondurile europene.

Mai mult, întelegem că singurul proiect major depus spre analiză şi finanţare din fonduri europene ar fi doar linia de metrou Otopeni-Gara de Nord, deşi Comisia Europeană ar aştepta interesul statului român şi pentru autostrada Craiova –Piteşti, Podul de la Măcin şi evident autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni.Cetăţenii din judeţul Iaşi, dar şi din judeţele limitrofe, aşteaptă soluţii rapide cu privire la această lucrare de infrastructură strategică.

Ceea ce îşi doresc locuitorii din regiunea istorică a Moldovei este ca, în timpul cel mai scurt, să aibă o cale de acces rutier către Ardeal care să poată transforma şi judeţele din estul ţării în judeţe atractive pentru investitorii europeni, dar şi pentru cei locali.

Cer pe această cale ca ministrul Transporturilor din România să găsească soluţiile corecte, atât pentru România, cât şi pentru judeţele din estul ţării, şi să demareze de urgenţă procedurile necesare pentru începerea construcţiei Autostrazii A8, o autostradă care poate fi considerată, până la urmă, ca făcând parte din infrastructura critică a României.”

[/alert-success]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info