RSS

Argumentul folosit de Alexandru …

Recent, Ministrul Să…

România, un stat tot mai antirom…

Fix ca în perioada c…

Novak Djokovic și Diana Iovanovi…

Vocea Olteniei: "O c…

VIDEO | Grigorie Vieru, poetul v…

Acum treisprezece an…

19 Ianuarie 2022 - Prezentarea e…

Miercuri, 19 ianuari…

Ion Coja: "Domnul Talpeș ne cred…

Ion Coja: "Cu alte c…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Surpriză! Un deputat ieșean de la PSD se implică în lupta pentru construirea autostrăzii IAȘI -Tg. Mureș: “Autostrada Est –Vest merită să fie o prioritate!”

Print Friendly, PDF & Email

Surpriză! Un deputat ieșean de la PSD se implică în lupta pentru construirea autostrăzii IAȘI -Tg. Mureș: “Autostrada Est –Vest merită să fie o prioritate!”

Deputatul PSD Iaşi Vasile Cîtea a specificat faptul că a analizat cu profund interes punctul de vedere al comisarului european Corina Creţu cu privire la situaţia în care se află România, prin raportare la lucrările de infrastructură rutieră care se cer a fi făcute şi deocamdată întârzie a fi puse pe ordinea de zi a autorităţilor centrale.

“România a pierdut peste 2 miliarde de euro în domeniul infrastructurii rutiere, un domeniu strategic de altfel, şi pentru exerciţiul financiar 2014-2020 se fac eforturi extraordinare pentru a evita dezangajările de fonduri.

Toate acestea, până la urmă, în situaţia în care Guvernul României a anunţat pentru segmentul de autostradă Ungheni – Târgu Neamţ soluţia unui parteneriat public-privat.Îngrijorător este faptul că, deşi Corina Creţu afirma răspicat că ar exista bani pentru acest obiectiv de infrastructură rutieră, statul român nu apelează la fondurile europene.

Mai mult, întelegem că singurul proiect major depus spre analiză şi finanţare din fonduri europene ar fi doar linia de metrou Otopeni-Gara de Nord, deşi Comisia Europeană ar aştepta interesul statului român şi pentru autostrada Craiova –Piteşti, Podul de la Măcin şi evident autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni.Cetăţenii din judeţul Iaşi, dar şi din judeţele limitrofe, aşteaptă soluţii rapide cu privire la această lucrare de infrastructură strategică.

Ceea ce îşi doresc locuitorii din regiunea istorică a Moldovei este ca, în timpul cel mai scurt, să aibă o cale de acces rutier către Ardeal care să poată transforma şi judeţele din estul ţării în judeţe atractive pentru investitorii europeni, dar şi pentru cei locali.

Cer pe această cale ca ministrul Transporturilor din România să găsească soluţiile corecte, atât pentru România, cât şi pentru judeţele din estul ţării, şi să demareze de urgenţă procedurile necesare pentru începerea construcţiei Autostrazii A8, o autostradă care poate fi considerată, până la urmă, ca făcând parte din infrastructura critică a României.”

Social Links
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Switch to mobile version