Mihai Tîrnoveanu: „11 mii de martiri ne cheamă astazi din nou la Lupta pentru identitatea noastră națională!”

Mihai Tîrnoveanu: „11 mii de martiri ne cheamă astazi din nou la Lupta pentru identitatea noastră națională!”

„Cu preoții ortodocși în frunte, Roată Gigel si Marius Seicean, români din Mureș si Covasna împreună cu frații si surorile lor din Calea Neamului si Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, toți ca unul, au răspuns Prezent în fața Eroilor, a Martirilor care s-au ridicat de-a Dreapta Lui Hristos din Pământul Sfânt al Oarbei de Mureș.

Fratilor, sunt 11 mii de eroi ce ne-au chemat aici, din morminte si din Cer!
11 mii de suflete ne cheamă în continuare să înfrângem deznădejdea! Să spulberăm cu pasul si credința noastră praful ce acoperă Țara! Ne strigă strămosii din mormite să facem lumină, să frângem norii, să-aducem zorii, zorii României de mâine!

Cu bratele voastre sângerânde muncă, o Țară puteți ridica către Cer, cu rugăciunile rostite de lacrimile femeilor, cu steagurile tinute de mâinile bărbaților! Frăția noastră, Frăția Neamului, nu, nu este doar un nume, ci o trăire, un scrâsnet ce înfrânge păcatul, un strigăt ce uneste poporul cu Neamul. O cruce grea, pe care fiecare în parte si toti împreună o ducem.

Fără sovăire luptătorii veacurilor au călcat peste cenusa fostelor imperii ce ne-au asuprit, cu hotărare, cu jertfă de sange, au zidit granită de apărare împotriva celor ce au vrut a ne nimici! Din piepturile lor vii zdrobite de roată, sfâsiate de gloanțe, din inimile lor ce bat în Hristos, se aude pană aici un strigăt ce îi infioară pe trădători, pe cei fără de Cruce: Cu Dumnezeu înainte! Frați si surori, aceasta este chemarea lor la care suntem datori a răspunde Prezent, într-un singur glas. Un Prezent ce sfarmă linistea oricărui inamic, un Prezent născut din murmurul poporului, din lacrimile lui de neputintă, din visele si năzuintele lui.

De aici ne vom ridica, din genunchiii ce se roagă în biserici, din ochii mamelor ce caută disperati sperantă pentru prunci, din pumnii încleștați ai taților ce-si apără familiile, din pasul tremurat al bătrânilor care nu au ce pune pe masă, din mâinile lor adunate în rugăciune. Suntem chemati a duce cea mai grea luptă, lupta fără compromisuri, pentru lumea nouă adusă pe pământ acum 2000 de ani de Hristos. Se loveste astazi cu barosul în Piatra de Temelie a Mântuitorului, în zidurile Bisericii Ortodoxe.

Cei care fără milă izbesc în noi, stiu că Biserica Noastră, Maica Neamului Românesc cum o numea Mihai Eminescu a rămas singura redută necucerită, singura redută rămasă în picioare. Mănăstirile si bisericile devin pe zi ce trece singurele locuri în care Libertatea de a fi Român se poate exercita pe deplin.

Mănăstirile, bisericile si iată, cimitirile eroilor, în care ne-am adunat astăzi, sunt acele teritorii sfinte, căci nici măcar portile iadului nu pot frânge coloana infinită ce leagă Glia Cu Cerul, coloană infinită plămădită din sangele maritirilor si pământul țării, căci cei 11 mii de militari căzuti aici, la Oarba de Mures, au fost in celasi timp luptători si martiri, mergand în mod constient spre moarte, stiind că numai printr-o mare jertfă vor birui.

Asumarea sacrificiului a răsturant stategia ticăloasă a comandatilor rusi, care au vrut sa-i impingă pe români spre o moarte inutilă trimitandu-i direct în bataia focului inamic. Din mărturiile celor care au luptat pe parcursul celor 20 de zile, a celor care au supravietuit acelei cumplite înclestări, reiese clar asumarea jertfei, strategia ticăloasă a sovieticilor fiind răsturnată de trupele române, prin îmbrătisarea strategiei sacrificiului, a mortii pentru Hristos si Neam.

Astfel, cei 11 mii de eroi martiri au învins, atat pe campul de luptă cat mai ales în marea batalie dintre bine si rau, dintre Arhanghelul Mihail si Lucifer. Cununa mortii pentru Țară i-a făcut nemuritori. Iată-i aici, sunt lângă noi aceste suflete vii, iată chipul lor luminos în Crucile cu Tricolor, în iarba ce le mângaie, în vântul ce povesteste despre Horea, Closca si Crisan, despre Sabia si Cantecul Lui Iancu Avram.

La Oarba de Mures se aude atat de clar Miorita si Doina lui Eminescu. 11 mii de martiri ne cheamă astazi din nou la Lupta pentru identitatea noastră natională, pentru reperele fundamentale ale României, Ortodoxia, Drapelul Tricolor, Voievozii , Martirii, Soldații Neamului, Memoria Generatiilor Mărturisitoare.

Să petcetluim aceste repere în sufletul nostru, să le aducem în inima tinerilor țării de azi pentru a putea răsări soarele țării de mâine.

Din milioane de morminte, presărate pe întreg cuprinsul Țării, de la Nistru pâna La Tisa, se aude un strigat fratilor, Cu Dumnezeu înainte!”

Autor / Foto: Mihai Tîrnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns