Un raport oficial al FMI arată că Ucraina a devenit cea mai săracă țară din Europa

Un raport oficial al FMI arată că Ucraina a devenit cea mai săracă țară din Europa

Cel de-al doilea stat românesc, Republica Moldova, tocmai a scăpat de rolul de codașă al clasamentului țărilor europene în ceea ce privește săracia. Acest loc este ocupat acum de către Ucraina. Un raport al Fondului Monetar Internațional demonstrează că Ucraina a devenit în mod oficial cea mai săracă țară europeană, ucrainenii având acum un salariu mediu de 325 de dolari.

Dacă Republica Moldova a părăsit locul 134 în lume după ce și-a crescut produsul intern brut, pe acel loc a căzut Ucraina, ucrainenii având acum un salariu mediu cu 50 de dolari mai mic decât vecinii lor moldoveni.

Atât războiul din estul Ucrainei, cât și corupția și prăbușirea unor întregi sectoare economice, au făcut ca nivelul de viață al ucrainenilor să se deprecieze îngrijorător de repede. Inflația este la ordinea zilei, întregi domenii de activitate au fost afectate atât de serios, încât economia Ucrainei șchioapătă destul de serios.

Lipsa de investiții și de capital se resimte tot mai mult, mai ales în zonele neglijate de către administrația centrală din Ucraina, iar previziunile economice pentru viitor nu arată în continuare deloc bine pentru cetățenii ucraineni.

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns