libris.ro

Centenarul Marii Uniri sărbătorit la Carei printr-un eveniment de excepție pe 28 octombrie

Centenarul Marii Uniri sărbătorit la Carei printr-un eveniment de excepție pe 28 octombrie

Pe data de 28 octombrie 2018, „toate drumurile duc la Carei”. Cel puțin asta este dorința organizatorilor unui amplu eveniment dedicat Centenarul Marii Uniri în orașul de pe granița de vest a României.

„Un cântec istoric ne-aduce aminte că fraţii în veci vor fi fraţi! Asociaţiile culturale şi patriotice din Carei şi din judeţ s-au reunit pentru organizarea unei ample manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri.

La ceas de sărbătoare fraţii îşi dau mâna şi aduc prinos de recunoştinţă celor care au înfăptuit Marea Unire.

Vă invităm să fiţi alături de careieni la ceas de sărbătoare. Să ne amintim de cei care au înfăptuit Marea Unire, de cei care au participat la Marea Adunare de la Alba Iulia plecând din Carei şi satele înconjurătoare.

Vă aşteptăm la Carei pe data de 28 0ctombrie 2018, de la ora 13:30, pe platoul din faţa primăriei din 1918, aceeaşi cu cea de acum, de unde se va pleca în alai spre Monumentul Ostaşului Român unde va avea loc un program cultural. Ţinută tradiţională obligatorie.”, se arată în invitația trimisă de către organizatori

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Centenarul Marii Uniri a reușit să adune într-un efort comun toate asociaţiile careiene româneşti. Lista invitaţilor rămâne însă deschisă pentru toţi cei care mai doresc să participe.

Printre atracțiile principale ale manifestării se anunță prezența artistei Sava Negrean Brudaşcu, care va susține la Carei un concert alături de alți invitați precum Ciprian Tempe, Danuţ Mateş, Ionică Moiş, Cristian Crişan, Bogdan Zonokan şi corul Bisericii Ortodoxe Sanislău, Radu Ardelean, dar și un  Bal al costumului popular unde cele mai reusite piese de vestimentaţie tradiţională vor fi premiate.

Organizatorii invită la Carei în data de 28 octombrie toate asociaţiile culturale din judeţ, toate persoanele care doresc să sărbătorească Centenarul Marii Uniri. Comitetul de organizare este format din reprezentanții Societății cultural-patriotice Avram Iancu, Asociaţiei pensionarilor, Asociaţiunii ASTRA Carei, Asociaţiei Unirea 2009, Asociaţiei Colonia Moţilor Ianculeşti şi  Asociaţiei cadrelor militare în rezervă subfiliala Carei și ai Centrului de Cultură al Municipiului Carei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info