RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Centenarul Marii Uniri sărbătorit la Carei printr-un eveniment de excepție pe 28 octombrie

Print Friendly, PDF & Email

Centenarul Marii Uniri sărbătorit la Carei printr-un eveniment de excepție pe 28 octombrie

Pe data de 28 octombrie 2018, “toate drumurile duc la Carei”. Cel puțin asta este dorința organizatorilor unui amplu eveniment dedicat Centenarul Marii Uniri în orașul de pe granița de vest a României.

“Un cântec istoric ne-aduce aminte că fraţii în veci vor fi fraţi! Asociaţiile culturale şi patriotice din Carei şi din judeţ s-au reunit pentru organizarea unei ample manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri.

La ceas de sărbătoare fraţii îşi dau mâna şi aduc prinos de recunoştinţă celor care au înfăptuit Marea Unire.

Vă invităm să fiţi alături de careieni la ceas de sărbătoare. Să ne amintim de cei care au înfăptuit Marea Unire, de cei care au participat la Marea Adunare de la Alba Iulia plecând din Carei şi satele înconjurătoare.

Vă aşteptăm la Carei pe data de 28 0ctombrie 2018, de la ora 13:30, pe platoul din faţa primăriei din 1918, aceeaşi cu cea de acum, de unde se va pleca în alai spre Monumentul Ostaşului Român unde va avea loc un program cultural. Ţinută tradiţională obligatorie.”, se arată în invitația trimisă de către organizatori

Centenarul Marii Uniri a reușit să adune într-un efort comun toate asociaţiile careiene româneşti. Lista invitaţilor rămâne însă deschisă pentru toţi cei care mai doresc să participe.

Printre atracțiile principale ale manifestării se anunță prezența artistei Sava Negrean Brudaşcu, care va susține la Carei un concert alături de alți invitați precum Ciprian Tempe, Danuţ Mateş, Ionică Moiş, Cristian Crişan, Bogdan Zonokan şi corul Bisericii Ortodoxe Sanislău, Radu Ardelean, dar și un  Bal al costumului popular unde cele mai reusite piese de vestimentaţie tradiţională vor fi premiate.

Organizatorii invită la Carei în data de 28 octombrie toate asociaţiile culturale din judeţ, toate persoanele care doresc să sărbătorească Centenarul Marii Uniri. Comitetul de organizare este format din reprezentanții Societății cultural-patriotice Avram Iancu, Asociaţiei pensionarilor, Asociaţiunii ASTRA Carei, Asociaţiei Unirea 2009, Asociaţiei Colonia Moţilor Ianculeşti şi  Asociaţiei cadrelor militare în rezervă subfiliala Carei și ai Centrului de Cultură al Municipiului Carei.Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info