RSS

(VIDEO) IAȘI: Manifest împotriva…

(VIDEO) IAȘI: Manife…

Cartea scrisă de Iohannis, "Pas …

Cartea scrisă de Ioh…

"Preamarele" târgului nost', Pir…

"Preamarele" târgulu…

(VIDEO) Senatoarea Diana Iovanov…

(VIDEO) Senatoarea D…

Aprecierile UJIR pentru misiunea…

  Privind cu îngrijor…

Evacuare eșuată la Carei! Mascaț…

   Astăzi, de la ora …

Copilărie fără pornografie. 100.…

  Grupul de inițiativ…

Comisia Europeană cere lămuriri …

  Comisia Europeană a…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Opinia publică deja a constientizat în mare măsură pericolul real de dezmembrare teritorială a țării ce derivă din eventuala adoptare a Codului Administrativ

Print Friendly, PDF & Email

Pe 29 iulie mii de români din toate colțurile Țării au străbătut printr-o ploaie torențială centrul Bucureștiului pentru a spune un NU hotărât Codului Administrativ.

UDMR pune din nou presiune pe statul român făcând planuri concrete pentru autonomia teritorială a unui așa zis ținut secuiesc care ar cuprinde județele Covasna, Harghita si Mureș. In viziunea fortelor maghiare separatiste, linia zonei de autonomie se întinde de fapt până la granița cu Ungaria.

Deja statutul limbii române ca unică limbă oficială în stat a fost supus unei mari disoluții. Deja în cele trei județe si nu numai, există foarte mulți functionari publici care nu cunosc sau nu vor să utilizeze limba română.

Sunt primării întregi în care un cetățean ce nu cunoaste limba maghiară nu se poate efectiv înțelege cu angajații instituției respective, sunt secții ale unităților de învățământ cu predare în limba română, unde profesorii predau elevilor lecțiile în limba maghiară, se petrec zilnic abuzuri si încălcări flagrante ale legii.

Românii sunt supusi unui cumplit proces de discriminare. Dacă prin absurd, Codul Administrativ ar intra în vigoare (depinde acum de CCR si de Președenție, presedintele însusi depunând la rândul său o contestatie la Curtea Constituțională) se va produce o masivă epurare etnică a românilor, limba maghiară devenind obligatorie si la nivel central, adică in prefecturi si deconcentrate. Ușa către autonomia teritorială va fi astfel larg deschisă.

Am demonstrat cu toții că suntem hotărâți să nu cedăm, am dovedit că ne putem aduna în număr mare atat la Bucuresști cât si la Târgu-Secuiesc. Vom dovedi în continuare acest lucru de va fi nevoie, ne vom organiza cu mult mai bine, vom fi cu mult mai numeroși.

Opinia publică deja a constientizat în mare măsură pericolul real de dezmembrare teritorială a țării ce derivă din eventuala adoptare a Codului Administrativ. Nădăjduim că judecătorii Curții Constituționale vor da o decizie dreaptă si înțeleaptă declarând această lege ca fiind neconstituțională.
Doamne ajută!

Autor: Mihai Tîrnoveanu, președintele Asociației Calea Neamului

Sursa: Facebook

 

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info