libris.ro

Opinia publică deja a constientizat în mare măsură pericolul real de dezmembrare teritorială a țării ce derivă din eventuala adoptare a Codului Administrativ

Pe 29 iulie mii de români din toate colțurile Țării au străbătut printr-o ploaie torențială centrul Bucureștiului pentru a spune un NU hotărât Codului Administrativ.

UDMR pune din nou presiune pe statul român făcând planuri concrete pentru autonomia teritorială a unui așa zis ținut secuiesc care ar cuprinde județele Covasna, Harghita si Mureș. In viziunea fortelor maghiare separatiste, linia zonei de autonomie se întinde de fapt până la granița cu Ungaria.

Deja statutul limbii române ca unică limbă oficială în stat a fost supus unei mari disoluții. Deja în cele trei județe si nu numai, există foarte mulți functionari publici care nu cunosc sau nu vor să utilizeze limba română.

Sunt primării întregi în care un cetățean ce nu cunoaste limba maghiară nu se poate efectiv înțelege cu angajații instituției respective, sunt secții ale unităților de învățământ cu predare în limba română, unde profesorii predau elevilor lecțiile în limba maghiară, se petrec zilnic abuzuri si încălcări flagrante ale legii.

Românii sunt supusi unui cumplit proces de discriminare. Dacă prin absurd, Codul Administrativ ar intra în vigoare (depinde acum de CCR si de Președenție, presedintele însusi depunând la rândul său o contestatie la Curtea Constituțională) se va produce o masivă epurare etnică a românilor, limba maghiară devenind obligatorie si la nivel central, adică in prefecturi si deconcentrate. Ușa către autonomia teritorială va fi astfel larg deschisă.

Am demonstrat cu toții că suntem hotărâți să nu cedăm, am dovedit că ne putem aduna în număr mare atat la Bucuresști cât si la Târgu-Secuiesc. Vom dovedi în continuare acest lucru de va fi nevoie, ne vom organiza cu mult mai bine, vom fi cu mult mai numeroși.

Opinia publică deja a constientizat în mare măsură pericolul real de dezmembrare teritorială a țării ce derivă din eventuala adoptare a Codului Administrativ. Nădăjduim că judecătorii Curții Constituționale vor da o decizie dreaptă si înțeleaptă declarând această lege ca fiind neconstituțională.
Doamne ajută!

Autor: Mihai Tîrnoveanu, președintele Asociației Calea Neamului

Sursa: Facebook

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info