Primarul UDMR-ist din Carei amendat de CNCD pentru victimizarea unui român care-l reclamase pentru discriminarea fostului premier Mihai Tudose

Primarul UDMR-ist din Carei amendat de CNCD pentru victimizarea unui român care-l reclamase pentru discriminarea fostului premier Mihai Tudose

Primarul din Carei, Eugen Kovacs, membru UDMR, s-a făcut cunoscut la nivel național în România prin opoziția înverșunată împotriva inițiativei românilor de a amplasa la Carei un bust al poetului național al românilor, Mihai Eminescu.

Timp de câțiva ani buni, proiectul amplasării unei statui a lui Eminescu a bătut pasul pe loc, procesul fiind mereu tergiversat și blocat prin tot felul de tertipuri și mașinațiuni politice și administrative. Nu la fel s-a întâmplat însă și cu statuile maghiare, care primeau finațare și aprobări în timp record, fiind inaugurate în regim de urgență și cu mare fast. Asta nu a făcut decât să inflameze și mai mult tensiunile dintre locuitorii Careiului, mai ales că românii reprezintă și ei în jur de 40% din populația totală a municipiului, plătitori și ei de taxe și de impozite ca și restul naționalităților conlocuitoare.

[alert-warning] Citiți si: Primarul UDMR din Carei a interzis statuia lui Mihai Eminescu în oraș[/alert-warning]

De-a lungul timpului, presa a relatat sporadic abuzurile instituționale și nu numai ale primarului UDMR de la Carei. Sorocul i s-a împlinit abia din întâmplare, atunci când a făcut o declarație neinspirată la o televiziune locală din județul Satu Mare, pentru care a fost reclamat la CNCD. Primarul a spus despre fostul prim ministru al României, Mihai Tudose, că este „un tip șmecheraș, tipic sudist”.

Dar CNCD-ul nu l-a amendat pentru discriminarea fostului premier Mihai Tudose, ci pentru că a făcut publice identitatea și poza petentului, după cum dezvăluie jurnalistul Dan Tănasă pe blogul său.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info