Categories: Ungaria

Uimitor! Ungurii cred că Ungaria este cu mult mai coruptă decât România!

Uimitor! Ungurii cred că Ungaria este cu mult mai coruptă decât România!

De ani buni, chiar încă din primii ani de după 1989, românilor le-a fost indusă ideea că țara noastră ar fi campioană la nivel european sau chiar mondial în ceea ce privește corupția. Corupție există într-adevăr și în România, ca de altfel peste tot în lume, însă nebunia aceasta sau obsesia legată de lupta împotriva corupției a debutat pe plaiurile mioritice odată cu ordinul extern de înființare a unei instituții de forță cu puteri discreționare, care a ajuns din păcate la apogeul său să se comporte mai degrabă ca o structură de tip stalinist.

Ideea sau principiul de bază au fost bune, însă în practică lucrurile au stat cu totul altfel, iar factorul uman a cântărit poate cel mai mult în această privință. În loc de eradicarea corupției în România ne-am trezit cu o nouă problemă, una care pune în pericol și decredibilizează chiar și mai mult decât era nevoie sistemul de justiție.

În vreme ce în România propaganda sistemului ne cântă zilnic pe diferite voci sau trompete propagandistice că noi românii suntem campionii absoluți în domeniul corupției și că nu merităm nici în Schengen și nici să scăpăm de MCV, vecinii unguri au impresia că dimpotrivă, Ungaria este cu mult mai coruptă decât România. Publicația HVG prezintă într-un articol informații potrivit cărora Ungaria este mai coruptă decât România, și cu foarte mult în urma Slovaciei și Cehiei, unde percepția cetățenilor din aceste două țări s-a îmbunătățit foarte mult în ultimii ani, în comparație cu ungurii care cred că Ungaria devine de la an la an din ce în ce mai coruptă.

Publicația HVG prezintă într-un articol informații potrivit cărora Ungaria este mai coruptă decât România, Foto: facebook

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

4 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

4 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

5 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

6 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

7 zile ago