RSS

(VIDEO) Prima ediție a Școlii de…

Prima ediție a Școli…

TABARA DE VARĂ 2021, PAROHIA FĂL…

   Cu binecuvântarea…

Biserica din lemn de la Putna e …

Oamenii de știință d…

Abund Berry. Povestea unui brand…

Povestea Abund Berry…

“Democrația secolului al XXI - l…

Declinul „democrație…

14 ani de la moartea Patriarhulu…

„Acrede în Hristos î…

Psihopatia omoară România! Sclav…

Psihopatia omoară Ro…

Jocurile Olimpice Tokyo: program…

România a cucerit jo…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Români cu care ne mândrim: Interviu cu Doctorul Ilie Vasiliev, Prim Superior Vice – Președinte al Academiei Mondiale de Stiințe Medicale

Print Friendly, PDF & Email

Români cu care ne mândrim: Interviu cu Doctorul Ilie Vasiliev, Prim Superior Vice –

Președinte al Academiei Mondiale de Stiințe Medicale 

Motto: “Medicina e știință la pacientul curabil si e artă la pacientul incurabil.”

“Mentorul meu din România este Profesorul Academician Dr. George Litarczek. Patriarhul ATI (Anestezie Terapie Intensivă) al României, născut la Boston.” *

Dr. Ilie Vasiliev

Doctorul Ilie Vasiliev este o somitate in domeniul medicinii. Este unul din acei specialisti români din care au provenit Dr. George Emil Palade, Dr. Constantin Dulcan si Dr. Nicolae Paulescu

Gabriel Gherasim: Stimate Dr. Vasiliev, multumim pentru posibilitatea de a da sansa cititorilor nostril ca sa va cunoasca si de a schimba idei in privinta medicinei din Centrul Estul Europei.

Va rog sa ne dati cateva date biografice despre dumneavoastra.

Dr. Ilie Vasiliev:– Sunt absolvent al Institutului de Medicină din Chișinău. Specialitatea Anestezie Treapie Intensivă (ATI). 2 ani am activat la Catedra de ATI din Sanct – Petersburg.

Am participat la reducerea mortalității mamei și copilului în Asia Mijlocie. Am avut contact științific cu Profesorul Academician Dr. George Litarczek. Patriarhul ATI (Anestezie Terapie Intensivă) al României cu savanți din Kiev, Moscova, St.Petersburg, București. Activez pe specialitate de 35 de ani. Am publicat în România, SUA, Moldova, Federația Rusiei, etc.

Sunt respectat de comunitatea stiințifică mondială a Academiei Mondiale de Stiințe Medicale și recunoscut în grade și titluri știintifice și organizatorice internaționale. 

– MD. Academy Professor of Medicine. The First Senior Vice-President the World Academy of Medical Sciences The Chairman of the General Council of the World Academy of Medical Sciences (World Council). The Chairman of the “WAMS Moldovan National Committee” Senior Executive Board Member of the World Academy of Medical Sciences Senior Fellow of the Academy of the World Academy of Medical Sciences Full Membership of the “Academy Faculty” Executive Board Membership of the WAMS’ International Medical Research Council (IMREC).Chief Executive Officer ResearchPort


GG: De ce ati ales medicina ca si profesie si in ce masura vedeti medicina ca stiinta cat si ca…arta?

Dr. IV: – Din copilărie – aveam atragerea îngrijirilor de bolnavi.
– Medicina o vad ca știință la pacientul curabil si ca artă la pacientul incurabil.

GG: Ce aspecte ale mediului etnio-socio-economico-cultural din viata dumneavoastra v-au influentat modul in care traiti si practicati medicina?

DR. IV:– Deficitul resurselor umane medicale în spațiul între Nistru și Prut

GG: Vorbiti catava limbi straine, care inseamna ca ati si citit si cercetat modul de a face medicina in aceste lumi. Unde credeti ca medicina romaneasca poate ameliora scoala sa din influenta acestor lumi si unde credeti ca medicina romaneasca poate educa alte scoli de medicina?

Români cu care ne mândrim: Interviu cu Doctorul Ilie Vasiliev Prim Superior Vice – Președinte al Academiei Mondiale de Stiințe Medicale

Români cu care ne mândrim: Interviu cu Doctorul Ilie Vasiliev Prim Superior Vice – Președinte al Academiei Mondiale de Stiințe Medical

Dr. IV: – Din fiecare colț al Globului și în fiecare loc, oriunde prin telemedicina on-line.

GG: Din tarile (neo)comuniste aflam des despre recoltarea de organe si ‘distribuirea lor’ (contra cost) pacientilor din tarile bogate. Astfel Moldova schimba rinichi Israelului in anii 90’ contra dializoare si in acelasi timp, a fost un scandal mare cu speculanti si a existat chiar o Axa a Raului intre Moldova-Israel-SUA, unde intermediari din Israel negociau cu romani din Basarabia vanzarea de rinichi (la preturi derizorii pentru donator), pe care mai apoi ii vindeau la sume enorme pacientilor din SUA:

http://lupta-ns.blogspot.com/2009/08/axa-raului-new-york-ierusalim-chisinau.html

Aceasta este practica inca continua in China comunista, unde sunt prizonierii politici (in particular Falung Gong, Uigurii si Tibetanii) carora li se preleveaza organele vitale si sunt vandute pacientilor din tarile bogate:

https://www.cnn.com/2016/06/23/asia/china-organ-harvesting/index.html

Trebuie de mentionat ca aceste crime se fac in spitale din China construite de Occident.
Cum poate un doctor sa ramana in domeniul medical credincios principiului Primum Non Nocere (intai sa nu vatamezi), in contextual in care integritatea sa este amentitata aproape zilnic de catre lacomiile legale si ilegale ale intereselor locale si internationale?

Dr. IV: – Odată cu succesul doctorului Christiaan Neethling Barnard de transplant reușit de cord din start s-au făcut aparente și 2 probleme esențiale de conflict continuu: donatorul și târgul, dar care sunt legitim reglamentate.

– Despre cele aflate al spațiului crimelor cu implicarea politicului am rămas șocat, deoarece contravin principiulor medico-umanitare.

– Mulțumiri jurnaliștilor care au făcut cazurile transparente.

– Mă inseninez de ce a rămas inedit cu privire la propunerea creării porcinei transgene ca purtătoare de xenoorgane.

– Viitorul în transplantologie este la organele artificiale, unde va dispărea donatorul, dar nu și prețul, spre regret.

GG: In acelasi ton, am vazut interzicerea doctorilor de a acorda avorturi mamelor interesate in aceasta procedure (cu pedeapsa la inchisoare in caz contrar) in timpul dictaturii comuniste a lui Ceausescu din anii ’80. Si…in prezent exista eforturi ale guvernului neo-comunist de la Bucuresti de a forta doctorii in acordarea avortului, in ciuda cauzelor cand doctorii obiecteaza ca sa faca acest lucru din considerente etice (din nou, pedeapsa ar fii inchisoarea).

Dupa parerea dumneavoastra, cum poate promova guvernul unui stat progresul medicului profesionist prin prisma liberului arbitru al specialistului insasi?

Dr. IV: Specialistul și pacienta trebuie sa activeze doar în baza acordului informativ reciproc semnat, conform legislației în vigoare și al umanismului, iar intervenţia politicului este abuzivă.

 

G.G: Care credeti ca este influenta toxica a industrializarii fortate comuniste asupra precipitarii bolilor si/sau a mortalitatii premature a paicentilor din tarile (neo)comuniste (incepand cu apa, pamantul si aerul) ? Ce ar trebuit de facut pentru remedierea mediului inconjurator in acest sens?

Dr. IV:– Aplicarea pe larg al compusului chimic C14H9Cl5 Dichlorodiphenyltrichloroethane, cunoscut sub termenul general DDT,  de către ex-URSS ne-a lăsat consecințe drastice de sănătate publică și astăzi.

– Aici politicul își pierde loco-regionalizarea, deoarece poluarea mediului echivoc provoacă o mulțime de afecțiuni nocive, imunosupresive, cancerogene etc și civilizațiiilor Lumii I ( radiația de la Cernobil) adus de nouri, etc din țările neocomuniste.

GG: Care este cea mai frumoasa si miscatoare experienta care ati avut-o ca doctor ?

Dr. IV: – Absența mortalității obstetricale pe parcurs de 35 de ani de activitate în urgența anestezie-terapie intensivă la o mulțime de cazuri critic-terminale.

GG: Care este cea mai trista experienta care ati avut-o ca doctor?

Dr. IV: – Piratarea proiectul meu (furtul intelectual) de a crea un departament de tehnologii medicale novațiale.

Ilie Vasiliev Academy Professor of Medicine WAMS Director of Particular Clinic Via Intosana

Ilie Vasiliev Academy Professor of Medicine WAMS Director of Particular Clinic Via Intosana

G.G.: Ce este The World Academy of Medical Sciences al carui Prim Superior Vice –
Președinte sunteti?

Dr. IV: – Sunt Vice – Președinte al Academiei Mondiale de Stiințe Medicale (the First Senior Vice-President the World Academy of Medical Sciences). Academia Mondială de Stiințe Medicale este preocupată cu progresul și transparența științei medicale în fiecare țară în numele umanismului. Foarte intens este și studiul cancerului.

G.G.: Ce planuri aveti pe viitor?

Dr. IV:– Să muncesc intesiv salvând o mulțime de vieți umane, ceia ce am și făcut 35 de ani.

G.G: Ati mai avea de adaugat si alteceva pentru cititorii nostri?

Dr. IV: Sănătate la infinit!

G.G.: Cum pot cititorii nostril ca sa va contacteze?

Dr. IV:– La email: ilievasiliev@gmail.com

G.G.: Stimate domnule doctor, Vasiliev, va multumim pentru timpul acordata cestui interviu.

Dr. IV: – Domniile sale Onorate GG Vă mulțumesc foarte mult. Cu deosebită considerație.

* George Litarczek (n. 22 decembrie 1925, Boston, SUA) este un profesor universitar doctor, cetățean român și american, fiul Prof. Agr. Gheorghe Litarczek și al Stellei, ambii medici la clinica medicală Colentina București.

Inginerul Carol Litarczek, bunicul lui George, a fost creatorul și directorul primei centrale electrice din Craiova, inginer șef al orașului Craiova și al  județului Dolj , director și constructor al societății de tramvaie din Iași.

Dr. George Litarczek a pus bazele experimentale și teoretice, alături de profesorul Dan Setlacec, ale specialității medicale de  anestezie  și reechilibrare hidroelectrolitică, a pus la punct metoda  hipotermiei  ce a fost folosită în intervențiile pe cord deschis și a format la  Spitalul Fundeni  o școală de anestezie și terapie intensivă de înaltă clasă.

Gabriel Gherasim
http://gabrielgherasim.com/index.html

Gherasim Gabriel Teodor
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info