Colonizare pe față: Guvernul pregătește case pentru imigranți

Colonizare pe față: Guvernul pregătește case pentru imigranți 

Moto:

Se încearcă a face din România un fel de vag teritoriu cu indigeni, în parte prosti, în parte corupți, în care se poate coloniza. Căci de aceasta e vorba: de o colonizare. Ea trebuie demascată de cine știe. Ea trebuie împiedicată de cine poate” Nicolae Iorga

Colonizare  Guvernul României se pregăteşte sa construiască locuințe pentru imigranţi

Conform datelor apărute în mass-media în ultimii 29 de ani cca. 4 milioane de romani şi-au părăsit tara, alegând calea pribegiei. Alte informaţii arata că la fiecare sezon rece apar probleme legate de persoanele fără adăpost. În continuare  potrivit Eurostat, citat de libertatea.ro, 7,7 milioane de conaționali trăiesc la limita subzistenței.

Peste 4 milioane de români au părăsit ţara iar aproape 8 milioane se zbat în sărăcie mulţi dintre aceştia probabil vor părăsi şi ei ţară. Până la un punct romanii trimit bani acasă la părinţi, copii, rude, de ceva timp a apărut un fenomen care ar trebui să dea de gândit. Românii au început să îşi ia copiii, părinţii, bunicii la ei în Franţa, Anglia, Germania, etc.

Răspunsul autorităţilor este şocant nu doar că nu fac nimic să oprească migraţia populaţiei autohtone, dar doresc să colonizeze tara cu populaţii străine din cele mai sărace tari.  De ceva timp s-a început o campanie hibridă în presă, televiziune şi internet despre o presupusă lipsa a forţei de muncă de un milion de braţe.

Subtil şi urmând bunele practici ferestrei overton s-a lansat această întrebare, aruncată de aşa numiţii „formatori de opinie”. Întrebarea este lăsată, momentan fără răspuns. Ce e de făcut? Publicaţia online Capital titra acum câteva zile „Guvernul României pregăteşte construcţia de case pentru imigranţi. Record de cereri de azil

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) pregăteşte pentru luna decembrie a acestui an o hotărâre de guvern care vizează construcţia de locuinţe noi destinate integrării cetăţenilor din alte state veniţi în România cu o formă de protecţie.” Capital

Colonizare pe față: Guvernul pregătește case pentru imigranți
Colonizare pe față: Guvernul pregătește case pentru imigranți

 Publicarea acestei ştiri în revistă şi publicaţia online Capital nu o considerăm „întâmplătoare”, citim în continuare:

Ministerul Dezvoltării vizează dezvoltarea unui program şi a unei strategii guvernamentale prin care să se reamenajeze unele clădiri dezafectate sau să se construiască locuinţe noi destinate persoanelor cu o formă de protecţie. Banii necesari acestui proiect ar urma să fie asiguraţi din bugetul statului român sau din fonduri europene.

Tot în şedinţa de astăzi a Guvernului se votează modificarea ordonanţei privind integrarea socială a străinilor care au dobândit protecţie internaţională sau un drept de şedere în România. În noua variantă se precizează faptul că dacă primăriile nu pot asigura locuinţe imigranţilor sau spaţii de cazare, Inspectoratul General pentru Imigrări poate acorda sprijin în vederea cazării beneficiarilor unei forme de protecţie înscrişi în programul de integrare, prin decontarea, lunară, în limita fondurilor disponibile, pe perioada desfăşurării programului de integrare, dar nu mai mult de 12 luni, a cheltuielilor cu închirierea unei locuinţe private sau din fondul locativ de stat, precum şi utilităţile lunare aferente. O altă variantă este contractarea de servicii de specialitate pentru cazarea în locaţii individuale sau colective.” Capital.

Aceste acţiuni ale Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) vin dintr-un total dispreţ faţă de Constituţia României care precizează foarte clar la articol 3 Teritoriu punctul 4:

(4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.

Nod în Papură

 Din păcate în fata numeroaselor petiţii autoritățile publice în loc să respecte suveranitatea Constituţiei se transforma într-un fel de avocat al cauzei imigraţiei, încercând să evite respectarea Constituţiei. Spre exemplu aceştia sugerează că România trebuie să adere la aceste acorduri interstatale privind preluarea de loturi de imigranţi şi colonizarea lor. Constituţia însă este extrem de clară, la Articolul 11. Dreptul internaţional şi dreptul intern, punctul 3:

„(3) În cazul în care un tratat la care România urmează să devină parte cuprinde dispoziţii contrare Constituţiei, ratificarea lui poate avea loc numai după revizuirea Constituţiei „

 O altă încercare de a justifica încălcarea Constituţiei este folosirea arbitrară a semanticii spre a denatura intenția legiuitorului originar. Astfel în lipsa unor decizi a C.C.R. diverse instituţii atribuie diferite semnificaţii cuvintelor „teritoriu”, “strămutare”, „colonizare” „populaţie”, „străine”. În acest sens a fost promovată şi o campanie “SUNT UN STRĂIN PÂNĂ MĂ CUNOŞTI“. Adică nu sunt colonizaţi străini ci oameni pe care urmează sa ii cunoaştem.

Sensul iniţial, care s-a păstrat sub diverse forme de la 1866, este total denaturat, se sugerează că articolul nu poate fi aplicat în nici o situaţie. Adică, faptul ca avem un articol vechi de 150 de ani “inutil” (dacă nu se aplica acum când ne sunt vârâți pe gat un milion de alogeni atunci când?)

 Observăm şi o schimbare a înţelesului de ansamblu, astfel delicat se sugerează în privinţa tratatelor că dacă ele s-au semnat deja fără să observe nimeni, că ele încalcă Constituţia sunt bune de aplicat. În fapt ele sunt nule „ab initio” şi nu pot fi aplicate decât după modificarea Constituţiei.

Când te scarpin cu mana stângă peste cap la urechea dreapta

 Colonizarea unor populaţii ne-europenizate şi slab pregătite profesional nu este o soluţie la criza demografică a României dintr-un motiv foarte simplu. Anume dacă administraţia nu este capabila să ţină în ţara tinerii romani care s-au născut aici, ce garanţii avem că îi vor ţine pe acei imigranţi care se vor integra cu succes? 

 Să explicăm: În momentul de fata România investeşte sume considerabile în educarea viitorilor medici, profesori, cercetători, etc. În final statul nu e capabil să îi oprească de a migra în Germania de exemplu unde să primească 6.000 de euro în loc de 600.

Luând în calcul cele mai favorabile pronosticuri despre integrarea imigranţilor, cine ne poate garanta că un doctor sau un inginer odată integrat şi educat vă prefera cele câteva sute de euro de la noi şi nu mii sau chiar zeci de mii de la ei ? Șansele sunt să rămânem cu toţi leneşii şi inadaptaţii sociali. În acelaşi timp să îi educăm şi școlim noi pe viitorii lucrători din Franţa şi Germania. 

Aşa zisa „rezolvare” cu aducerea de imigranţi din Africa şi țările arabe, pare a fi „o lipitură” cu guma de mestecat. Este inoportuna şi extrem de riscantă. Colonizare cu ce, cei refuzați de Italia si Grecia?

Sursa: razboiulinformational.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Programul Start Up Nation 2018, o oportunitate uriaşă pentru tinerii antreprenori?

vin nov. 2 , 2018
Programul Start Up Nation 2018, o oportunitate uriaşă pentru tinerii antreprenori? Peste câteva zile va debuta ediția din acest an a Programului Start Up Nation, după ce proiectele pentru Ghidul solicitantului şi Procedura de implementare au fost lansate în transparenţă decizională de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Start-up […]

Poate vă place și:

libris.ro