Unui consilier local de la Carei i s-a refuzat dreptul de a depune un proiect de hotărâre cu privire la reabilitarea soclului pe care este amplasat bustul lui Avram Iancu?

Unui consilier local de la Carei i s-a refuzat dreptul de a depune un proiect de hotărâre cu privire la reabilitarea soclului pe care este amplasat bustul lui Avram Iancu?

La Carei încă se mai întâmplă lucruri incredibile. După ani întregi în care românilor le-au fost refuzate proiectele de amplasare de statui sau monumente ale unor personalități din cultura și istoria României, iar în an centenar unei asociații românești îi este refuzată inițiativa de a amplasa un catarg românesc, la Carei se pun piedici și pentru restaurarea monumentului din localitate al lui Avram Iancu? Românii din Carei vor ca soclul pe care este amplasat bustul lui Avram Iancu să fie reabilitat pentru a putea sărbători așa cum se cuvine Ziua Națională și la Carei.

Dreptul unui consilier local român de a depune un proiect de hotărâre prin care se solicită inițierea unei acțiuni de reabilitare a soclului pe care este amplasat bust Erou Naţional Avram Iancu este obstrucționat?

“Sunt consilier municipal din anul 2000. Astăzi, la şedinţa Consiliului Local de la Primăria Carei mi s-a refuzat dreptul de a depune un proiect de hotărâre, ca iniţiator. Nu este primul abuz cu care mă confrunt dar vehemenţa cu care sunt împiedicat să îmi exercit calitatea de consilier depăşeşte deja cadrul legal.

Potrivit Legii 215 a Administraţiei locale, art.45 pct.6 am dreptul să iniţiez proiecte de hotărâre. Această lege este călcată în picioare la Primăria Carei.

Am depus o solicitare la secretarul juridic al Primăriei pentru reabilitare soclu pe care este amplasat bust Erou Naţional Avram Iancu şi am cerut de la serviciul tehnic un Deviz de lucrări pentru a afla care este valoarea lucrărilor necesare.

Domnul Mancz a afirmat că nu a întreprins nimic pentru că trebuie să merg să iau legătura cu primarul Kovacs. Nu pot să înţeleg de ce trebuie să deranjez primarul pentru astfel de demersuri perfect legale?! Eu mă aplec doar când trebuie să îmi leg şireturile. Intervenţia primarului a fost un atentat la capacitatea mea intelectuală şi o desconsiderare a calităţii mele de consilier municipal.

Aruncarea vinei asupra funcţionarului Mancz este mai mult decât jenantă în condiţiile în care poate fi acuzat de obstrucţionarea unui consilier local. Să nu vrea primarul să avem soclul Eroului Naţional Avram Iancu reabilitat pentru Ziua Naţională?“, dezvăluie într-o postare pe Facebook consilierul local din Carei, Ilie Ciută

Unui consilier local de la Carei i s-a refuzat dreptul de a depune un proiect de hotărâre cu privire la reabilitarea soclului pe care este amplasat bustul lui Avram Iancu?
Unui consilier local de la Carei i s-a refuzat dreptul de a depune un proiect de hotărâre cu privire la reabilitarea soclului pe care este amplasat bustul lui Avram Iancu?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Alertă la Satu Mare! După Jobbik, un alt partid din Ungaria este prezent în România cu pretenții teritoriale! Propagandă revizionistă în nord vestul României!

mar oct. 30 , 2018
Alertă la Satu Mare! După Jobbik, un alt partid din Ungaria este prezent în România cu pretenții teritoriale! Propagandă revizionistă în nord vestul României! Propaganda iredentistă / revizionistă maghiară îmbracă forme din ce în ce mai prezente și mai vizibile pe teritoriul României. După numeroasele acțiuni și mesaje ale celor […]

Poate vă place și:

libris.ro