RSS

7 Mai 2021: Au avut loc comemoră…

Vineri, 7 mai 2021, …

Asociația pentru Conservarea Pat…

Asociația Obștească …

(VIDEO): Ceremonia de resfințire…

Vineri, 7 mai 2021, …

Izvorul Tămăduirii, minuni în la…

Sărbătoarea "Izvorul…

Românii, "cetățeni europeni" de …

Românii, "cetățeni e…

Incendiu la mansarda unui bloc d…

Incendiu la mansarda…

După restaurare, mormântul lui G…

"În data de 7 mai 19…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Orasul Carei are nevoie de Eminescu, are nevoie de un suflu proaspat de românism: au inceput lucrarile pentru soclul pe care va fi amplasat bustul lui Mihai Eminescu la Carei

Print Friendly, PDF & Email

Orasul Carei are nevoie de Eminescu, are nevoie de un suflu proaspat de românism: au inceput lucrarile pentru soclul pe care va fi amplasat bustul lui Mihai Eminescu la Carei.

29 Septembrie 2017, BuletindeCarei.ro: Vineri, 28 septembrie 2017 au început lucrările pentru realizarea soclului pentru bustul lui Mihai Eminescu din municipiul Carei de pe strada 1 Decembrie 1918.

În paralele cu lucrările de amenajare a fundaţiei au avut loc şi lucrări de cosmetizare a arborilor din jur de către angajaţi ai Direcţiei de spaţii verzi din cadrul Primăriei Carei.

Iniţiativa amplasării acestui bust aparţine Despărţământului ASTRA Carei care a depus în februarie 2015 un proiect la Consiliul Local Carei.  Refuzat atunci, amplasarea bustului a primit aviz favorabil de la Consiliul Local Carei în data de 3 mai 2017.  Durata mare de timp necesară obţinerii tuturor avizelor a făcut ca lucrările să poată începe abia acum. Să fie într-un ceas bun!

Orasul Carei are nevoie de Eminescu, are nevoie de un suflu proaspat de românism: au inceput lucrarile pentru soclul pe care va fi amplasat bustul lui Mihai Eminescu la Carei, Foto: BuletindeCarei.ro

Orasul Carei are nevoie de Eminescu, are nevoie de un suflu proaspat de românism: au inceput lucrarile pentru soclul pe care va fi amplasat bustul lui Mihai Eminescu la Carei, Foto: BuletindeCarei.ro

evomag.ro

Menţionăm că în cei 2 ani de la prima iniţiativă a ASTRA Carei  nu a mai  existat nici o solicitare de amplasare a bustului lui  Mihai Eminescu care să fie înregistrată pe Ordinea de zi a Consiliului Local Carei.

La 156 de ani de la constituirea Asociaţiunii ASTRA, Adunarea Generală   ASTRA  va avea loc  pentru prima dată în municipiul Carei , judeţul Satu-Mare, în perioada 13-15 octombrie în prezenţa  conducerii Academiei Române şi a altor foruri de cultură precum şi a unor înalţi prelaţi.

Vor participa reprezentanţi a peste 35 de despărţăminte din ţară şi Diaspora, prilej cu care va fi dezvelit bustul lui Mihai Eminescu în data de 14 octombrie 2017. Pentru buna desfăşurare a manifestărilor din cele 3 zile am accesat proiecte în baza Legii 350 atât la Consiliul Judeţean cât şi la Primăria Carei  pentru  o parte din cheltuieli.

Cei care doresc să contribuie cu sume de bani pentru plata ultimei tranşe  către sculptorul Radu Ciobanu  sunt rugaţi să îşi noteze numărul contului deschis la BCR Sibiu  iar dacă vor să doneze în numerar sunt rugaţi să apeleze numărul 0745 632 939 pentru a obţine chitanţă şi contract de sponsorizare.

RO47RNCB 0227 0182 4739 0001      deschis la BCR Sibiu, codul de identificare fiscală fiind   4405910.

La Destinaţia sumei vă rugăm să notaţi…pentru Eminescu la Carei.

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info