Dispare peste noapte încă o fabrică din IAȘI! O nouă serie de angajați ieșeni își pierde locurile de muncă
Marea privatizare anunțată cu trâmbițe la începuturile anilor ’90 a reprezentat o mană cerească numai pentru oamenii sistemului și pentru apropiații acestora.
Pentru omul simplu, pentru majoritatea slujbașilor care ridicaseră România de la statutul de stat înapoiat, bazat pe o economie preponderent agrară, într-o țară care dădea mari bătăi de cap actorilor de pe scena economică mondială în cele mai diverse domenii, privatizările companiilor sau întreprinderilor de stat nu au reprezentat decât un trist spectacol, în care au văzut înfruntându-se hoitarii economiei naționale pe stârvurile industriei românești.
“O fabrica va fi mutata din Iasi peste noapte. Oamenii de afaceri au hotarat sa se vanda totul”, scrie bzi.ro.
Una dintre cele mai importante producătoare de textile din zona Moldovei, Iasitex SA, a vândut în ultimele luni utilaje în valoare de peste 300.000 € iar pentru celelalte utilaje importante rămase, acționarii au luat decizia ca acestea să fie demontate și relocate în afara Iașului, într-o nouă locație din țară.
Dispare așadar peste noapte încă o fabrică din Iași, iar în jur de 150 de angajați ai IASITEX vor rămâne fără locuri de muncă, în plus nu vor mai primi nici preconizatele salarii compensatorii pe care le așteptau.
După Țesătura IAȘI, pe ale cărei ruine au răsărit noi supermarketuri în mijlocul orașului, odată cu dispariția Iasitex se încheie o lungă tradiție de decenii întregi a industriei de textile ieșene. E un moment dureros, atât în plan economic și social, cât și în cel al unei tradiții de zeci de ani care a făcut cinste orașului și a promovat numele urbei moldave așezate pe cele șapte coline.
Fandel Mihai
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
Showing 1-8 of 13 Books
Istoria ilustrata a Transilvaniei
By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures
By: Silvestru Moldovan
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria
By: Silvestru Moldovan
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat
By: Corvin Lupu
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate
By: Dimitrie Bejan
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale
By: Tiberiu Tudor
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor
By: Gică Manole
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.