libris.ro

TRANSILVANIA, ARDEALUL, BASARABIA ŞI BUCOVINA – ÎNTR-O UNICĂ INIMĂ ROMÂNĂ, ÎNTR-O UNICĂ SUFLARE ROMÂNEASCĂ

TRANSILVANIA, ARDEALUL, BASARABIA ŞI BUCOVINA – ÎNTR-O UNICĂ INIMĂ ROMÂNĂ, ÎNTR-O UNICĂ SUFLARE ROMÂNEASCĂ

„Prezent cu un mesaj de sincere felicitări pentru toţi participanţii la festival, alături de soţia-i Carmen, diplomatul român, consulul Edmond Neagoe, a oferit, din partea Consulatului General al României la Cernăuţi, în deosebi a Excelenţe sale Irina-Loredana Stănculescu, premii speciale, pentru merite deosebite în promovarea culturii şi identităţii româneşti.”, scrie pe facebook Zorile Bucovinei

„În cadrul celei de-a 11-a a ediţii a Zilelor Culturii Tradiţionale Româneşti la Cernăuţi, la 17 noiembrie, a avut loc spectacolul de Gală al primei ediţii a Festivalului Internaţional „Rapsodul Toadere Captari”, organizat de Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi, director Iurie Levcic, în parteneriat cu Centrul Cultural „Bucovina”, Suceava, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iași, Asociația ”Fiii satului Costiceni”, Primăria Costiceni. Desfăşurat în sala Palatului „Tineretul Bucovinei”, vibrantul eveniment se înscrie în suita de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, vizând personalitatea maestrului lăutar, vioristului, primului conducător şi dirijor al Orchestrei de muzică populară „Izvoraş” din Costiceni, raionul Noua Suliţă, Toadere Captari, de la naşterea căruia s-au împlinit 95 de ani.

A fost o zi semnificativă în care Transilvania, Ardealul şi Basarabia s-au unit spiritual cu Bucovina într-o unică inimă Română. Suflet pentru suflet, împreună cu Taraful lui Cotoş de la Straja, artişti de la Râșca, Botoșani, Prahova, Mureș și din Republica Moldova, fraţi întru crez şi aspiraţii, prieteni de la CJCPCT Iași, Botoșani, Prahova, Mureș și din Republica Moldova au adus la Cernăuţi  o Românie Mare de valori naţionale. A fost o zi în care, într-o unică suflare românească, a fost evocată nu doar personalitatea rapsodului Toadere Captari, ci ne-am amintit şi de  regretatul scriitor Dumitru Covalciuc, de un alt mare muzician – violonistul Dumitru Blajinu.”, scrie ZorileBucovinei.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info