libris.ro

Tudorel Toader vrea o țară ca afară: „În America n-ați mai fi stat nici jumate de oră Procuror general”

Tudorel Toader vrea o țară ca afară: „În America n-ați mai fi stat nici jumate de oră Procuror general”

Preambul: „- Tudorel Toader: Dacă Parlamentul spune, dacă CCR spune, în acelaşi sens, dvs., ca procuror general, spuneţi „nu-i cum spune Parlamentul, nu-i cum spune Curtea, e cum spun eu, că sînt acte de hărţuire. Sigur, zîmbiţi, sigur, în America n-aţi mai fi stat nici jumate de oră!” (sursa: Cotidianul.ro)

Luni, 20 noiembrie a.c., în România s-a consumat încă o dispută la nivel instituțional între Ministrul Justiției și tabăra ocultă a justițiarilor făcuți la apelul bocancilor, mulți dintre ei cu tresele și epoleții atârnând mai mult sau mai puțin discret de sub robele de magistrați, o tabără din păcate atât de bine înrădăcinată în sistem, chiar mai bine decât bolșevicii coborâți de pe țevile tancurilor sovietice.

Aceiași oameni numiți politic cu ani în urmă în urma unor jocuri murdare de culise, cu înscenări de dosare și decapitări la vârfurile Justiției pentru a-și avea unii „Guvernul lui” ,”Justiția lui” și tot ce altceva le mai cerea lor suflețelul la nivel instituțional în România,  se dau acum de mama focului cu fundurile de pământ când trebuie schimbați din funcții.

În ce țară cu un stat de drept și cu o democrație bine consolidată s-a mai pomenit ca funcționarii din subordinea Ministerului de Justiție să se ia la harță cu Ministrul Justiției atunci când se impune schimbarea lor din funcție? 

„Ce a făcut acest om din 23 februarie 2017, cînd a fost numit ministru, şi pînă azi depăşeşte orice aşteptări. Credeam şi eu că revocarea Laurei Codruţa Kovesi era, la un moment dat imposibilă, în ciuda uriaşelor abuzuri al binomului SRI-DNA, cărora le căzuseră victime numeroşi oameni, declaraţi nevinovaţi după ani de zile de hărţuiri, luni de arest preventiv şi chiar condamnări nedrepte. Peste toate acestea, se instalase deasupra Codruţei Kovesi vălul protector al Sistemului, încurajat de diplomele, medaliile sau titlurile date de ambasade, regi sau împăraţi ai lumii, care o şi numiseră „Zeiţa anti-corupţiei”!”, scrie jurnalistul Ion Spânu

Da, Ministrul Justiției, Tudorel Toader, își dorește o țara ca afară, o țară precum Germania sau SUA, unde „într-un stat de drept bine structurat o astfel de decizie şi o astfel de constatare a CCR era suficientă  ca procurorul general să plece din funcţie„.

Vasile Morari

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info