libris.ro

Cine sunt progresiștii de la Ziarul de Iași: „zbârnaliști” care nu știu să facă diferența dintre o rață și un rățoi, dar asociază numărul de biserici cu rata mare de analfabetism

Râul Bahlui din Iași este și în acest an gazdă pentru rațe. Am poposit și noi preț de câteva clipe pe malul Bahluiului pentru a admira rațele, dar nu ne-am apropiat prea mult de teamă să nu le deranjăm.

Le-am admirat de la distanță, ne-am bucurat sufletele cu o priveliște rară în mijlocul marilor orașe, și am plecat mai departe în drumul nostru după ce am imortalizat momentul cu câteva fotografii cu ce aveam la îndemână, respectiv telefonul. Dar ce să vezi, la câteva zile distanță cei de la Ziarul de Iași publică un articol legat de rațele de pe Bahlui.

Rațe la începutul iernii pe  râul Bahlui din Iași

„Rățuștele sunt de două feluri – cu capul de un negru-verzui sau cu penajul complet maroniu. Se opresc uneori pe malurile înghețate fără să simtă frigul. Imaginile au fost surprinse în apropierea podului Cantemir.”, scrie Ziarul de Iași

Cine sunt progresiștii de la Ziarul de Iași: „zbârnaliști” care nu știu să facă diferența dintre o rață și un rățoi, dar asociază numărul de biserici cu rata mare de analfabetism

Este evident pentru aproape oricine are cunoștințe elementare de zoologie, mai puțin pentru așa zișii jurnaliști de la Ziarul de Iași, că rațele „cu capul de un negru-verzui” sunt de fapt masculi (n.r. rățoi), iar rațele „cu penajul complet maroniu” sunt femele, nicidecum nu este vorba de două specii distincte de rațe (n.r. „de două feluri”, așa cum scrie zbârnalistul de la ZdI).

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Rațe la începutul iernii pe  râul Bahlui din Iași

Deși a trecut o zi și jumătate și până și cititorii au atras atenția asupra acestei erori, articolul celor de la Ziarul de Iași n-a fost corectat nici până la ora la care scriem aceste rânduri. Iată cum s-au amuzat cititorii față de această perlă pe care o consideră demnă de „premiul anului pentru jurnalism”:

„Ziaristule, absolvent de clasa a IV-a, află și tu ce știe orice analfabet de pe malurile bălților: „rățuștele cu capul de un negru-verzui” sunt rățoi, deci masculi, iar „rățuștele cu penajul complet maroniu” sunt rațele, adică femele! Cu alte cuvinte, zburătoarele cu pricina nu sunt nicidecum „de două feluri” ci sunt doar un singur tip, cel mai banal cu putință. Iar disciplina pe care tu nu ai frecventat-o la școală se numește „zoologie”.”, le-a scris utilizatorul fiji într-un comentariu


Rațe la începutul iernii pe  râul Bahlui din Iași

„Eu sunt de acord cu ziaristul. Exista, de altfel, si doua feluri de gaini:
– unele cu creasta mai mare si coada infoiata care canta cucurigu
– altele mai mici si mai banale care fac oua!
Acum serios – asta e de premiul anului in jurnalism!!! Hihihi!!!”, le-a scris și relu într-un alt comentariu

Curios este însă faptul că de-a lungul timpului, cei de la Ziarul de Iași s-au făcut remarcați printr-o poziție profund antireligioasă în general și antiortodoxă în particular, asociind numărul mare de biserici cu numărul mare de analfabeți din România. Privind acum la exemplul de mai sus, credem că n-ar fi stricat deloc dacă ar fi dat pe la orele de religie dacă de la cele de zoologie au lipsit.

„Românul, în ochii UE: semianalfabet, sărac, needucat, dar cu cele mai multe biserici pe cap de locuitori din UE”, scrie Ziarul de Iași

Tezele și teoriile antiromânești ale nebolșevicilor și colhoznicilor de la GDS sunt preluate frecvent și în paginile celor de la Ziarul de Iași:

Și am putea s-o ținem așa zile întregi, cu exemple de articole în care Ziarul de Iași ne explică cum numărul mare de biserici și de habotnici împiedică progresul și alfabetizarea României. Totuși, practica ne demonstrează că ar fi bine să nu fi lipsit de la anumite discipline de învățământ în timpul școlii, și abia apoi să se erijeze în cei care vor să-i lumineze pe alții cu știință de carte.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info