RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Deutsche Welle despre cazul Ditrău: “Nu e nici o diferență între ce s-a întâmplat vara trecută la Valea Uzului”

Spre marea noastră surprindere, publicația germană Deutsche Welle reacționează în ediția online de limbă română cu privire la cele întâmplate de curând la Ditrău, în județul Harghita, când comunitatea locală maghiară, în frunte cu preotul, s-a manifestat împotriva a doi brutari din Sri Lanka (n.r. la fel s-ar fi întâmplat oare și dacă muncitorii, cei doi brutari, ar fi fost etnici români?).

Într-un articol intitulat “Mâinile negre alungate de pe fehér kenyér*”, publicația germană vorbește despre cei doi muncitori din Sri Lanka cităm, “alungați de sătenii din Ditrău”, considerând că maghiarii din Transilvania au fost orbiți de o “propagandă a urii față de străin”, propagată și finanțată de la Budapesta, de către presa și fundațiile culturale sprijinite financiar și logistic la ordinul lui Viktor Orban, și concluzionând că între ceea ce s-a întâmplat acum la Ditrău “nu e nici o diferență între ce s-a întâmplat vara trecută la Valea Uzului”, și că există un tipar similar, în care “oamenii care își varsă toate frustrările pe străin“.

libris.ro

Nu e nici o diferență între ce s-a întâmplat vara trecută la Valea Uzului, când românii și maghiarii și-au dat reciproc cu crucea în cap într-un cimitir dintr-un război de la care a trecut un veac, și ce se petrece zilele acestea la Ditrău. Dacă ieșim din zona detaliilor, vedem același tipar: oamenii care își varsă toate frustrările pe străin. Atâta, doar, că frustrările acestea vin din alte părți.”, scrie Deutsche WelleContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]