RSS

“Democrația secolului al XXI - l…

Declinul „democrație…

14 ani de la moartea Patriarhulu…

„Acrede în Hristos î…

Psihopatia omoară România! Sclav…

Psihopatia omoară Ro…

Jocurile Olimpice Tokyo: program…

România a cucerit jo…

Ăștia pur și simplu nu se opresc…

Încă trei dosare și …

Procuror italian antimafia: "Spe…

Procuror italian ant…

Un preot care duce gratis copii …

„Copiii auzitori să …

Un grup de "intelectuali români"…

Un grup de intelectu…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Deputatul Remus Borza: “Este inadmisibil ca, în numele luptei împotriva corupţiei, să decimezi elitele economice, culturale, confesionale şi politice ale ţării”

Print Friendly, PDF & Email

Deputatul Remus Adrian Borza, deputat neafiliat, critică epurarea pe criterii politice și ideologice a elitor economice, culturale, confesionale şi politice ale ţării, sub pretextul luptei împotriva corupției. Iată că deja o spun răspicat chiar și unii dintre politicienii din România: această exterminare a elitelor României seamănă izbitor de mult cu campaniile de distrugere ale elitei românești de către bolșevici.

În perioada interbelică, România a avut poate una dintre cele mai strălucite elite intelectuale, politice și culturale din istoria neamului românesc. Aproape toată acea elită a fost atinsă de ghearele morții sau a înfundat temnițele unor alți globaliști, cei care au pus în mișcare pe mai multe continente niște uriașe malaxoare ale morții și ale spălării de creiere: bolșevicii.

Puterea corupe, puterea absolută ucide
E nevoie de o revenire la normalitate. Toleranţă zero pentru tot ceea ce înseamnă corupţie – primire de foloase necuvenite, luare de mită, dare de mită, toleranţă zero pentru evaziune fiscală şi pentru toţi cei care vând sau trădează interesele statului, toleranţă zero pentru orice infracţiune şi pentru orice infractor dovedit. Însă e inacceptabil să condamni un om nevinovat, e inacceptabil să inventezi şi să instrumentezi politic dosare unor adversari.

Este inadmisibil ca, în numele luptei împotriva corupţiei, să decimezi elitele economice, culturale, confesionale şi politice ale ţării.

Puterea corupe, puterea absolută ucide. Judecătorul în România deţine puterea absolută. Nimeni nu îl controlează, nu îl ia la rost pentru o soluţie proastă, şi niciodată nu răspunde patrimonial. Deci poate să greşească după bunul plac. Aşa se explică şi miile de decizii de la CEDO, în urma cărora statul român plăteşte despăgubiri de zeci de milioane de euro victimelor abuzurilor unor magistraţi, aşa se explică şi nivelul pedepselor din România, de şapte ori mai mari decât în Europa. Singura putere a cărei independenţă este garantată de Constituţie e puterea judecătorească. Puterea legislativă, singura aleasă de popor, este supusă unui control permanent. Al bicameralismului şi al raportului de forţe dintre putere şi opoziţie, al CCR, al preşedintelui ţării, al Avocatului Poporului şi însăşi al poporului, care validează la fiecare patru ani puterea legislativă. Pe judecători nu-i alege nimeni şi nu dau socoteală nimănui. Sunt numiţi şi promovaţi, de multe ori, în baza unor proceduri subiective şi mai puţin transparente.
Pentru victimele „câmpului tactic”, care mai sunt în viaţă, e nevoie de reparaţii. Amnistia şi graţierea reprezintă un act de clemenţă al statului, dar şi un remediu la drama şi umilinţa a mii de români. Ultima lege de amnistie a fost dată de Ceauşescu pe 26 ianuarie 1988! Au trecut 30 de ani de atunci. Avem nevoie de un restart al vieţii sociale, politice şi economice. Avem nevoie să revenim la normalitate. Haideţi să punem capăt acestui război dintre români, haideţi să ne concentrăm pe adevăratele probleme ale României şi ale românilor.”, a declarat deputatul Remus Borza

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info